Νέα Υόρκη, 8 Ιουλίου 2006  

Δύο αποκλειστικές  συνεντεύξεις -άκρως ενδιαφέρουσες- από δυο διαφορετικές προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν –και εξ όσων φαίνεται θα πρωταγωνιστήσουν -στα γεγονότα και στις  τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στις εκλογές της 4ης Ιουνίου στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ που δείχνουν πολλά από όσα προμηνύονται και όσα έπονται ως συνέπεια μιας σειράς δυσάρεστων γεγονότων, δημοσιεύονται την προσεχή Κυριακή.         

Λάδι στη φωτιά ρίχνει με αποκλειστικές δηλώσεις  που έκανε προς το Greek American News Agency o πρώην αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, και αντιπρόεδρος του αποκλεισμένου συνδυασμού «Ελληνοαμερικανική Κίνηση»  Κωσταντής Λαμπράκης. Ο κ. Λαμπράκης καταγγέλλει προμελετημένο και προσχεδιασμένο σχέδιο κατάληψης της εξουσίας της ηγεσίας στην ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ από την «ομάδα Δημητρίου» και το νυν πρόεδρο Νίκο Διαμαντίδη τον οποίο καταγγέλλει επίσης ως αποστάτη του συνδυασμού στις εκλογές του 2004, ενώ δηλώνει ότι «θα φτάσουμε ως τέλος μέχρι να κερδίσουμε όποιο και αν είναι το τίμημα!» και καλεί όλους τους συλλόγους να μην αναγνωρίσουν το νέο συμβούλιο. Ολόκληρη η  αποκλειστική συνέντευξη που θα ταράξει τα ήδη θολά  νερά  την Κυριακή 9 Ιουλίου   

Από την  άλλη πλευρά ο κ. Ντίνος Ράλλης  εκπρόσωπος του συνδυασμού Ελληνοαμερικανική Αναγέννηση με πρόεδρο το Νικόλαο Διαμαντίδη που εξελέγη στις εκλογές της 4ης Ιουνίου  κάνει πρόταση φιλίας και συνεργασίας  προς τους χαμένους, απευθύνει έκκληση ενότητας και συνεργασίας προς όλους τους φορείς  και απαντά σε μια σειρά καυτές ερωτήσεις για το παρόν και το μέλλον του ιστορικού οργανισμού.  Ολόκληρη η αποκλειστική συνέντευξη που παρουσιάζει ιδιαίτερο και μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των ραγδαίων εξελίξεων την Κυριακή 9 Ιουλίου.