ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το τοπίο μέχρι σήμερα και πριν κάνει την εμφάνιση του ο νέος ελληνικών συμφερόντων οργανισμός παροχής υπηρεσιών media Greek American News Agency, inc που έχει στη κατοχή του το ομώνυμο ειδησεογραφικό site (www.greekamericannewsagency.com ) το περιοδικό πολιτικής ανάλυσης top secret, το περιοδικό life style GR και την νέα μεγάλη σε όγκο και ύλη (168 σελ.) 168 ΩΡΕΣ η οποία ήδη κυκλοφόρησε σε πιλοτικές εκδόσεις των 100 σελ. από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο, ήταν μάλλον θολό και ισχνό για τα ομογενειακά ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Του νέου και πολλά υποσχόμενου εκδοτικού ενχειρηματος προΐσταται ως διευθύνων σύμβουλος, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος και η ομάδα του σε Ελλάδα και ΝΥ. Τη γενική διεύθυνση της εφημερίδας η οποία έχει ίσως το μεγαλύτερο τιράζ από κάθε άλλη εκδοτική προσπάθεια που υπήρξε ποτέ στη ΝΥ -5000 μόνο για την περιοχή της Αστόριας- έχει η συνάδελφος Δέσποινα Συριοπούλου. Και οι δυο προέρχονται από το συγκρότημα Άρη Τερζόπουλου.

Αρχισυντάκτης ένας νεαρός στο χώρο Κύπριος στη καταγωγή ο Γιώργος Κολλιάς ενώ όλο το staff μέσο όρο ηλικίας έχει τα 25. σε πρώτη φάση απασχολούνται 25 άτομα στη ΝΥ , πέντε άτομα στην Αθήνα και μια σειρά από ανταποκριτές σε όλη την Ελλάδα, ενώ ήδη έχει κλείσει σημαντικές συμφωνίες με γνωστά μεγάλα πρακτορεία. Οι ομογενείς που κυριολεκτικά διψούν για κάτι ποιοτικά ανεβασμένο υποδέχτηκαν με θετικά σχόλια τη νέα μεγάλη προσπάθεια το ίδιο και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών. Η μεγάλη επιτυχία όμως της νέας εφημερίδας είναι η ενεργός ανάμειξη της στα κοινά και η αποκάλυψη με έρευνες και στοιχεία πολλών και δύσοσμων σκανδάλων που όζουν στους κόλπους της ομογένειας και σκιάζουν την πετυχημένη πορεία του ελληνισμού στις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα φιλοδοξεί μέχρι τέλους του 2007 να φτάνει σε όλη την Αμερική και ήδη θεωρείται το πλέον δημοφιλές έντυπο το οποίο δε λείπει από κανένα σπίτι.