Οι εφημερίδες ΑΞΙΑ και ΑΠΟΨΗ σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου  παρουσιάζουν με ρεπορτάζ τους την εκδήλωση που έγινε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχίου της Αρχαίας Ολυμπίας το Σάββατο 19 Αυγούστου. Η ιδιαιτερότητα της είδησης συνίσταται ότι επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Μείζονος ΝΥ κ. Ν. Διαμαντίδης. Γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που ως γνωστόν οι Ελληνομαερικανοί μέχρι σήμερα καρτούσαν αποστάσεις για ευνοήτους λόγους. Ακολουθούν τα ρεπορτάζ όπως δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες ΑΠΟΨΗ και ΑΞΙΑ.

Η ΑΠΟΨΗ

Μια διαφορετικού επιπέδου- και με προσκεκλημένους εξ Αμερικής και εδώ είναι η είδηση- αντιπολεμική εκδήλωση, με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στο Λίβανο έγινε στην Αμαλιάδα το Σαββατοκύριακο-στις  εννιά το βράδυ-  που μας πέρασε. Κεντρικός προσκεκλημένος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Νικόλαος Διαμαντίδης ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό. Έχει δε σημασία η επισήμανση διότι ως γνωστόν μέχρι πρότινος οι Ελληνοαμερικανοί πάσης φύσεως και κάθε αξιώματος, απέφευγαν κάθε εμπλοκή σε παρόμοια θέματα για ευνόητους λόγους… είναι η πρώτη φορά που Ελληνοαμερικανός και μάλιστα εκπρόσωπος ενός εκ των μεγαλυτέρων ομογενειακών οργανισμών προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια.  Στην ίδια όμως εκδήλωση που είχε αρκετό glamour με την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να μαγνητίζει τα flash του τοπικού Τύπου,  η έκπληξη ήρθε πάλι από την ΝΥ όταν στο βήμα ανέβηκε η Δέσποινα Συριοπούλου, μια νεαρή συνάδελφος που σπουδάζει διεθνείς σχέσεις στη ΝΥ στο new school university  και γράφει σε γνωστή οικονομικοπολιτική εφημερίδα της Αθήνας η οποία  έκανε την κεντρική εισήγηση-ανάλυση για τις τελευταίες εξελίξεις και το ρόλο της Ελλάδας στη Νέα Μέση Ανατολή. Ομιλία  που οποία απέσπασε και το πολιτικό ενδιαφέρον όλων των παρισταμένων.  

Οι προσκεκλημένοι πολλοί και εκλεκτοί. Ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος, ο γνωστός δικηγόρος του πρόεδρου Νέλσον Μαντέλα, Γ. Μπίζος, η συγγραφέας του βιβλίου για τον Ούλεφ Πάλμε Μ. Τρακάδα, και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Την εκδήλωση οργάνωσε η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Αντωνακόπουλου και συντίνισε η κ. Ρουμπίνη Σταγουράκηαπό την ΕΡΑ Πύργου και υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος. Πάντως η ομιλία της συναδέλφου Συριοπούλου εξ όσων μάθαμε οδεύει προς τη Χαριλάου Τρικούπη στο ινστιτούτο του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική και κοινωνική Μεταρύθμιση.  www.iapopsi.gr 

 

…και στην ΑΞΙΑ  

Η Δική μας Δέσποινα

Την τιμητική της είχε το Σάββατο που μας πέρασε η δική μας Δέσποινα Συριοπούλου η οποία σε μια υψηλού επιπέδου πολιτική αντιπολεμική ανθρωπιστικού χαρακτήρα  εκδήλωση που έγινε στην Αμαλιάδα και οργάνωσε η «κίνηση πολιτών» ήταν επίσημη προσκεκλημένη για να κάνει κεντρική εισήγηση με θέμα τις «εξελίξεις στο Λίβανο και το ρόλο της Ελλάδας». Η συνάδελφος που είναι μόνιμη ανταποκρίτρια της ΑΞΙΑΣ στα ηνωμένα έθνη στη ΝΥ, εδώ και μια τετραετία, σπουδάζει διεθνείς σχέσεις στο new school university  και προσκλήθηκε να μιλήσει για το καυτό θέμα ενώπιον ενός υψηλού και απαιτητικού κοινού. Στην ίδια εκδήλωση για την οποία την κεντρική ευθύνη είχε ο βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος, παρέστη και χαιρέτισε η Βουλετής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου και  ο δικηγόρος του Nelson Mandela Γ. Μπίζος η συγγραφέας του βιβλίου για τον Ούλεφ Πάλμε, Μ. Τρακάδα και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι  της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με δεκάδες άλλους εκπροσώπους φορέων μαζικών και κοινωνικών φορέων.   Επίσημος προσκεκλημένος επίσης ένας ακόμα εξ Αμερικής ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ  Νικόλαος Διαμαντίδης ο οποίος απηύθυνε ειδικό χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.