Με μια εκτενή αναφορά στα δρώμενα  της Ελληνικής Κοινότητας στην Νέα Υόρκη για πρόσωπα και πράγματα επανέρχεται σήμερα μια από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίας εφημερίδα ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ. Τα αποκαλυπτικά παραπολιτικά δημοσιεύονται στις πλέον δημοφιλείς σελίδες(Αρένα) στις πρώτες σελίδες(σελ.6) της έγκυρης εφημερίδας. Αφορμή των αποκαλυπτικών παραπολιτικών το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή το οποίο σύμφωνα με δήλωση του υπουργού επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Θεόδωρου Ρουσόπουλου τη Δευτέρα 21 Αυγούστου δεν θα γίνει και όπως διευκρίνησε "ούτε και υπήρχε πρόβλεψη" για ένα τέτοιο ταξίδι. Η απάντηση και η διευκρίνηση προφανώς κρίθηκε αναγκαία  αφού  το τελευταίο διάστημα η σεναριολογία αλλά και οι αποκαλύψεις για τους λόγους που δεν θα μεταβεί τελικά στην ΝΥ είχε φουντώσει στον Ελληνικό Τύπο.Ακολουθεί ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας.      

Διεισδυτικοί  οι ομογενείς 

Τι συβαίνει με τους ομογενείς στη Νέα Υόρκη και τι κάνει άραγε η κυβέρνηση; Μας μετέφεραν συμπεριφορές του  κομματάρχη της ΝΔ στη ΝΥ, κ. Γιώργο Γεωργόπουλο, πρόεδρο της μιας εκ των τριών τοπικών της ΝΔ που αλληλοσπαράσσεται, ο οποίος εξεδιώχθη με απόφαση πειθαρχικού για μια 4ετία μετά από ενδελεχή έρευνα για τα πεπραγμένα των διοικήσεων του ως πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ μετά από μια κυριολεκτικά μαρτυρική 2ετία μαζί με τον επίσης πρώην πρόεδρο Απόστολο Τομόπουλο ο οποίος επίσης με απόφαση πειθαρχικού απεβλήθη για μια 5ετια. Λέγεται, λοιπόν ότι ο κ. Γεωργόπουλος έχει  φοβερή ικανότητα να διεισδύει παντού. Ακούγεται  ότι μέχρι και στην ΕΡΤ/SAT  διορίζει! Προφανώς κάτω από τη μύτη του προέδρου της(λέγε με Παναγόπουλο) αλλά και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού της (βλ. Θ. Ρουσόπουλου).  

"Πικάντικο" παρασκήνιο

Εδώ υπάρχει  και το «πικάντικο» στο παρασκήνιο  που λέμε,    όπως προκύπτει  από την προώθηση συγκεκριμένης «εκλεκτής» -από τον προαναφερόμενο κ. Γεωργόπουλο – η οποία πρώιμα και μάλλον κάπως καθυστερημένα ανακάλυψε την γαλάζια  κομματική της ταυτότητα  η οποία μάλιστα διατυμπανίζει ότι πήρε εκπομπή στο Δορυφορικό της ΕΡΤ/SAT αφήνοντας άναυδους όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα… αλλά και γιατί εξεδιώχθη από τον ΑΝΤ1 ΝΥ.  Επί πλέον η συγκεκριμένη η οποία πανηγυρίζει με τις πλάτες ποιος ξέρει ποιων στη Ριγήλης και στο Ραδιομέγαρο είναι γνωστή πολέμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου! Τα λέμε διότι η περίπτωση Γεωργόπουλου δεν είναι η μοναδική στην ομογένεια…Υπάρχει μια αφόρητη κατάσταση με πρωταγωνιστές "γαλάζιους" κυρίως παράγοντες. Και ίσως, λένε, να είναι και ένας από τους λόγους της απροθυμίας του κυρίου Καραμανλή να κάνει επιτέλους αυτό το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και να επισκεφθεί την ομογένεια…  

Αναβολές

Για την ιστορία να ιθμίσουμε ότι αυτό το ταξίδι σέρνεται εδώ και ένα χρόνο και πάει από αναβολή σε αναβολή. Ήταν τότε που ήταν στα πάνω της το θέμα της Ολυμπιακής και ο κ. Δ. Αλεξάκης θα αυτοπροβάλλονταν ως ο επιφανέστερος των επιχειρηματιών που διεκδικεί να αγοράσει τον πάλαι ποτέ κολοσσό του Αριστοτέλη Ωνάση. Άνθρακες όμως ο θησαυρός. Άλλη μια περίπτωση επικοινωνιακής αυτοπροβολής όπως συμβαίνει άλλωστε με πολλούς στην Αμερική  που αυτοχρίζονται  παράγοντες και προβάλλονται περίπου ως Σωτήρες της ομογένειας!

 

…και στην ΑΠΟΨΗ για την αναβολή του ταξιδιού Καραμανλή στις ΗΠΑ στην σελίδα 16 στη στήλη Δαγκώνει

γράφει λοιπόν η Σαββατιάτικη Εφημερίδα με τίτλο

"Το σκέφτηκε καλύτερα"

 Εδώ και μήνες βλέπουμε ειδήσεις και διαρροές για το αν τελικά θα πάει ο πρωθυπουργός στη Ν. Υόρκη στο πολυδιαφημισμένο ταξίδι προς τους Έλληνες της Αμερικής. Τελικά-μετά τα όσα έχουν γίνει τελευταία- ο ρωθυπουργός μάλλον το σκέφτηκε καλύτερα. Το μέτρησε. Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και τελικά αποφάσισε. Δεν θα πάει το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη όπως είχε γραφεί σε αρκετές εφημερίδες. Επρόκειτο να πάει με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας στο συμβούλιο ασφαλείας της Ελλάδας. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου. Θα πάει μόνον η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη. Η οποία και θα παραμείνει μέχρι τέλους αφού στις 29 Σεπτεμβρίου η Πανγκητική ένωση ΝΥ, τιμά τον Κ. Μητσοτάκη για την προσφορά του στην Κρήτη και την Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθεί και ο γνωστός Ελληνομαερικανός Α. Τσακόπουλος. Είναι ο επίσημος χρηματοδότης της έδρας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε γνωστό Αμερικάνικο πανεπιστήμιο.