Η ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων μείζονος ΝΥ έδωσε στη δημοσιότητα τις δραστηριότητες των πρώτων 100 ημερών του νέου Δ.Σ.  το οποίο προήλθε από τις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξεδόθη οι δρασηριότητες που έχει να παρουσιάσει το νέο Δ.Σ. είναι οι κάτωθι:

  1)            Μέχρι σήμερα έχουν γίνει τέσσερις συνεδριάσεις του Δ.Σ. για τρέχοντα θέματα.

2)            Προχώρησε στην αντικατάσταση των παραθύρων στην μεγάλη αίθουσα του δευτέρου ορόφου, ευγενική δωρεά του εργοστασίου PAL του κ. Μαρνέρη.

3)            Υλοποίησε σχέδιο γενικού καθαρισμού στο κτίριο και το οικόπεδο που στεγάζει την Ομοσπονδία.

4)            Ξεκίνησε σχέδιο αντικατάστασης θυρών των αιθουσών εντός της Ομοσπονδίας. Εχουν ήδη αντικασταθεί οι εσωτερικές πόρτες, με δωρεά του κ. Γ. Κατσίχτη. Πολύ σύντομα επίσης θα γίνει και η αντικατάσταση των εξωτερικών θυρών στην άνω και κάτω αίθουσα, προσφορά του κ. Μανώλη Μιχελάκη.

5)            Εβαλε σε ενέργεια σχέδιο αντικατάστασης του Θερμοσίφωνα με εγκατάσταση νέου ο οποίος και θα έχει πολλαπλές ζώνες θέρμανσης.

6)            Λειτούργησε το πρόγραμμα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, με την συνεργασία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, κάθε Σάββατο.

7)            Ασχολήθηκε άμεσα με το θέμα που δημιουργήθηκε στο Bryant High School για την επιβίωση του Ελληνικού Προγράμματος. Προχώρησε άμεσα στην δημιουργία Επιτροπής στην οποία μετέχουν άτομα γενικότερης αποδοχής από την παροικία μας.

8)            Με πρωτοβουλία της ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει  στην συμπλήρωση των Αιτήσεων για την χρηματική αποζημίωση από το «Blackοut» στην περιοχή του Ντίτμαρς, του περασμένου Ιουλίου με ευθύνη της Con Edison. Οι ενδιαφερόμενοι επισκεπτόταν τα γραφεία της Ομοσπονδίας, που παρέμειναν ανοικτά όλο τον Αύγουστο και με την βοήθεια της γραμματείας συμπλήρωναν τις αιτήσεις. . Συνολικά επιστράφηκε σε νοικοκυριά μέσω της Ομοσπονδίας, ποσό ύψους 11,000 δολαρίων.

9)            Στο Σταθάκειο Κέντρο, μέσα στον Αύγουστο έλαβαν χώρα 2 ανοικτές συνεδριάσεις που διοργάνωσε η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι. Συμμετείχαν επιχειρηματίες και ιδιώτες. Η κ. Μαλόνι συνεχάρη την Ομοσπονδία και την ευχαρίστησε για την φιλοξενία της.

10)        Συνεχίστηκε η προσέλκυση επιχορηγήσεων για προγράμματα επιμόρφωσης από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα για τα προγράμματα Hellenic Immersion Program και το πρόγραμμα εκμάθησης μουσικής για την περίοδο 2006-2007. Επίσης το νέο Δ.Σ. πέτυχε την εξασφάλιση ποσού 25,000 δολαρίων από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. 

11)        Κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Ελλάδα έγιναν επαφές μελών του Δ.Σ. με αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12)        Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Διαμαντίδης, επισκέφθηκε τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη και συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ομογένεια.

13)        Επίσης ο κ. Διαμαντίδης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο των Δημοσίων Σχέσεων κ. Ντίνο Ράλη συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη και μέσα σε εγκάρδιο κλίμα συζήτησαν την δημιουργία πολιτιστικών προγραμμάτων αλλά και την περαιτέρω συνεργασία σε θέματα πολιτιστικού περιεχομένου.

14)        Ακόμα ο πρόεδρος κ. Διαμαντίδης και μαζί του και ο κ. Ντίνος Ράλης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, κ. Κρίς Σπύρου. Η συνάντηση  έγινε στο Ελληνοαμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ομογένεια.

15)        15)Εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο κ. Ντίνος Ράλης συναντήθηκε με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τσάρλς Ρις τον οποίο και τίμησε με ασημένια εικόνα της Παναγίας Σπηλιανής. Ο κ. Ρις απηύθυνε πρόσκληση προς την Ομοσπονδία, να τον επισκεφθούν οι εκπροσωποί της στην κατοικία του.

16)        Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας έκαναν επαφές και με την Προεδρία της Δημοκρατίας.

17)        Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία Πανομογενειακή συγκέντρωση με την συμμετοχή των μελών της  Διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής που συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία και της Γενικής Προξένου της Ελλάδας κ. Αικατερίνης Μπούρα. 

18)        Ακόμα σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε με ιδιαίτερη προσοχή σειρά πρωτοβουλιών και οργανογραμμάτων τα οποία θα ανακοινωθούν στην Ομογένεια εν΄ ευθέτω χρόνω.