Τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Στέφανο Ταμβάκη και υποψήφιο για τη θέση του πρόεδρου τίμησε χθες η Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας. 

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο
Γιοχάνεσμπουργκ, σε έναν από τους πιο παλαιούς ναούς της
ελληνικής ομογένειας στη Νότιο Αφρική, δίπλα σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές κοινότητες, ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως κ. Σεραφείμ μίλησε για την 11χρονη προσφορά του κ. Ταμβάκη στον Ελληνισμό της Αφρικής, από την εποχή που διετέλεσε Αντιπρόεδρος ΣΑΕ Ασίας – Αφρικής, μέχρι και σήμερα που κατέχει την θέση του αναπληρωτή προέδρου ΣΑΕ. 
"Σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνατε για την διατήρηση των πολιτισμικών μας αξιών, για την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και για την Ορθοδοξία, των οποίων στέκεστε πάντοτε αρωγός", τόνισε ο Μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ, προσφέροντάς του, μία εικόνα της Παναγίας του Κύκκου.
Τέλος, ευχήθηκε στον κ. Στέφανο Ταμβάκη να προχωρήσει το δύσκολο έργο του και να μπορέσει δυναμικά να συνεχίσει τον αγώνα του, πετυχαίνοντας – καθώς έχει ήδη εκφράσει επίσημα την υποψηφιότητά του – ως νέος πρόεδρος του ΣΑΕ στην 6η Παγκόσμια Συνέλευση του ΣΑΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, από 8 έως 10 Δεκεμβρίου.