Δείπνο προς τιμήν του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην πρέσβη στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, παρέθεσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρος Μαλλιάς, στην πρεσβευτική κατοικία. Παρόντες ήταν ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, η σύμβουλος του Προέδρου Μπους για θέματα εσωτερικής ασφάλειας Φράνσις Φρανγκος-Τάουνσεντ, ο αναπληρωτής βοηθός Υπ. Εξωτερικών Ματ Μπράιζα, και ο πρέσβης της Κύπρου Ευριπίδης Ευρυβιάδης.

Προσφωνώντας τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, ο κ. Μαλλιάς και ο γερουσιαστής Σαρμπάνης, αναφέρθηκαν στους δεσμούς του με την Ελλάδα από την θητεία του στην Αθήνα ως πρέσβης των ΗΠΑ, στη συνεισφορά του στη σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, στους πολλούς φίλους που διατηρεί στην Ελλάδα και «τη λαμπρή διπλωματική σταδιοδρομία του».

Ο κ. Μπερνς ευχαρίστησε τον κ. Μαλλιά και τους παρευρεθέντες στο δείπνο, και επαίνεσε τον εποικοδομητικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στη διεθνή σκηνή. Αναφερόμενος στους δεσμούς του με την Ελλάδα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι διατηρεί περισσότερες φιλίες στην Ελλάδα από όσες ανέπτυξε συνολικά σε όλα τα διπλωματικά πόστα που υπηρέτησε στο εξωτερικό.
Ιδιαίτερες, δε, ευχαριστίες εξέφρασε προς τους εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Στο δείπνο συμμετείχαν και ηγετικά στελέχη της ομογένειας, όπως ο πρόεδρος του ΣΑΕ Άντι Αθενς, ο πρόεδρος της AHEPA Γκας Τζέιμς, ο πρόεδρος του ΑΗΙ Ευγένιος Ρωσσίδης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Πάνος Σπηλιάκος, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Πανίκος Παπανικολάου.