Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος παραχώρησε συνέντευξη τύπου σήμερα, 10-17-2006, στο γραφείο Τύπου του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη κατά την οποία είχε και την ευκαιρία να παραλάβει το βραβείο για τη Μύκονο ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης, από το περιοδικό Condé Nast Traveller. 

Ο κ. Λαμπαδάριος ανέπτυξε τη στρατηγική για την καμπάνια του ΕΟΤ στη Β. Αμερική, περιοχή από την οποία οι επισκέπτες που διάλεξαν την Ελλάδα την τουριστική σεζόν που πέρασε, παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 400%.

Παρουσία σε εκθέσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης και -για πρώτη φορά- διαφημίσεις στην καλωδιακή τηλεόραση είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει ο ΕΟΤ.

Έμφαση θα δωθεί  εκτός των γνωστών ελληνικών χαρακτηριστικών –ήλιος και θάλασσα- στο θρησκευτικό τουρισμό, στις περιοχές φυσικού κάλλους και στην ασφάλεια που παρέχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ ανέφερε επίσης ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της νομοθετικής ρύθμισης ώστε να αντιμετωπιστούν εμπόδια στην αγορά  παραθεριστικών κατοικιών από αλλοδαπούς και ότι γίνεται προσπάθεια η κρουαζιέρα ως μορφή τουρισμού να ξανατοποθετηθεί στο χάρτη. 

O κ. Λαμπαδάριος ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά του μεγάλου αριθμού επισκεπτών από τη Β. Αμερική, με δεδομένα και τα προβλήματα της Ολυμπιακής. Ο κ. Λαμπαδάριος απάντησε ότι μια μεγάλη αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία –της οποίας δεν αποκάλυψε το όνομα- θα αρχίσε δρομολόγια προς Ελλάδα από τον ερχόμενο Μάιο σε δωδεκάμηνη βάση και ακόμη μία βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων.  

Δ.Κ.