Η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Τασμανίας (η μικρότερη πολιτεία της Αυστραλίας) εξέλεξε για τη θέση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπαρχηγού του κόμματος τον ομογενή Στίβεν Κονς (Κωνσταντόπουλο).

Εκτός από τη νέα θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο Στίβεν Κονς διατηρεί και τις θέσεις του ως υπουργού Δικαιοσύνης και Εργασιακών Σχέσεων, και Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Ο 43χρονος ομογενής, που εξελέγη για πρώτη φορά με το Εργατικό Κόμμα στις εκλογές του 1998, γεννήθηκε στη Μελβούρνη, από μετανάστες γονείς το Σεπτέμβρη του 1962 και πήγε σχολείο στο γυμνάσιο του Μιντλ Παρκ. Αργότερα, η οικογένειά του πήγε στην Τασμανία και ασχολήθηκε με επιχειρήσεις στις οποίες εργάστηκε ο σημερινός αντιπρόεδρος της Εργατικής κυβέρνησης. Στο πανεπιστήμιο του Χόμπαρτ τελείωσε τη Νομική και αργότερα εργάστηκε για λίγο καιρό στη Μελβούρνη, πριν επιστρέψει στην Τασμανία και αγοράσει στο Μπέρνι σουπερμάρκετ. Στο Μπέρνι άρχισε και την πολιτική του σταδιοδρομία όταν εξελέγη μέλος του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια δήμαρχος.

 

 

 

 

 

kathimerini.gr