Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής τίμησε στις 21 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου ετήσιου δείπνου της, δύο επιφανείς προσωπικότητες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό Βουλευτή κ. Μιχάλη Μπιλιράκη με το βραβείο «Δικαιοσύνη για την Κύπρο» για τη μεγάλη και πολύχρονη προσφορά του στον αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου. Επίσης, την διακεκριμένη Κύπρια ιατρό κα Μαρία Θεοδούλου με το βραβείο «Lifetime Achievement» για τη συνεισφορά της στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού μέσα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και την αμερικανική κοινωνία γενικά.

Τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Πανίκος Παπανικολάου, ενώ για το έργο και την προσωπικότητα των τιμωμένων μίλησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΑ και ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης ο οποίος διαβίβασε στους ομογενείς τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου, και ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Κύπρου και της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη κ. κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αδαμάντιος Βασιλάκης, οι Γενικές Πρόξενοι της Κύπρου και της Ελλάδας κα Μάρθα Μαυρομμάτη και κα Αικατερίνη Μπούρα, μέλη του Διπλωματικού Σώματος Ελλάδας και Κύπρου και επιφανείς παράγοντες της παροικίας.

 

 

 

 

 

ert.gr