Σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί σήμερα το πρωί μεταξύ των δυο υποψηφίων οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει ο κάθε ένας τις δυνάμεις αλλά και τις συμπάθειες τους στους κόλπους του ΣΑΕ. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 08:00 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώνεται στις 11:00. Σύμφωνα τώρα με δημοσκόπηση που κάναμε στους διαδρόμους μεταξύ των μελών –αντιπροσώπων σε ένα δείγμα περίπου 120 ατόμων από τους 178 ψηφοφόρους φαίνεται πως η επικράτηση του P. Christopher  δεν θα είναι και τόσο άνετη έναντι του συνυποψηφίου του Θεόδωρου Σπυρόπουλου αλλά ούτε και οριακή. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και των αποτελεσμάτων που θα βγάλει η κάλπη ας δούμε τι δήλωσαν λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες οι κύριοι P. Christopher και Σπυρόπουλος.   

Phillip Christopher 

-Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΣΑΕ είναι η χρυσή ευκαιρία του Ελληνισμού. Αν θα αξιοποιηθεί ή όχι εξαρτάται από εμάς πλέον, και όπως είχα πει και στην ομιλία μου πρέπει εμείς οι ίδιοι οι απόδημοι, οι ομογενείς να καταλάβουμε ότι μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να ενώσουμε τον ελληνισμό. Έχω δώσει χέρι συνεργασίας σε όλους, ασχέτως αν κερδίσω ή όχι, ή αν χάσω στις εκλογές, εγώ είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλους για χάρη του ελληνισμού. Αν πάρω την προεδρεία, οπωσδήποτε θα παραιτηθώ από πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, διότι έτσι είναι το νομοσχέδιο, δεν μπορείς να έχεις δύο θέσεις και θα αφοσιωθώ πλέον ως πρόεδρος ή ως συντονιστής της περιφέρειας της Αμερικής να συντονίσω όλον τον ελληνισμό εδώ στις ΗΠΑ. 

-Το γεγονός ότι κάποιοι πολέμησαν το ΣΑΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα διεκδικούν την ψήφο των μελών και ακόμα χειρότερα να ηγηθούν ενός οργανσιμού που πολέμησαν πως το σχολιάζετε;

– Αυτό είναι κάτι που το είπα και στην ομιλία μου ότι αρκετοί από αυτούς είχαν πολεμήσει το ΣΑΕ, αλλά πρέπει να τα ξεχάσουμε αυτά και να εργαστούμε όλοι μαζί, ενωμένοι, και όπως είπα και στην ομιλία μου, αν ο κ. Σπυρόπουλος κερδίσει θα έχει τη συνεργασία μου.   

Θεόδωρος Σπυρόπουλος 

Οι εκλογές είναι δημοκρατικές, δεν βλέπουμε κανένα προβληματισμό. Ο κόσμος που έχει έρθει εδώ, ή από την Αρχιεπισκοπή, ή από τις ομοσπονδίες, ή από οργανισμούς που έχουν επιλεχθεί βρίσκονται εδώ, έχουμε περίπου 176 από τους 208, οπότε έχουμε πλήρη απαρτία του συνεδρίου. Πιστεύω ότι ο ελληνισμός πρέπει να προσπαθήσει για αυτόν τον οργανισμό που χρειάζεται πολλή δουλειά τα επόμενα χρόνια. Την επόμενη μέρα για το ΣΑΕ δεν την ξέρουμε ακόμη, όποιος είναι στο τιμόνι αυτής της περιφέρειας, ο οποίος πρέπει να κάνει ουσιαστικές αλλαγές να μπορέσει αυτός ο οργανισμός να δείξει μια πορεία, την οποία η ομογένεια χρειάζεται. Μια καινούργια πορεία εργασίας. Είναι δύσκολο και χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Ένας λόγος που κατεβαίνω περιφερειακός υποψήφιος εδώ είναι για το Εθνικό Συμβούλιο, γιατί είναι ένας οργανισμός της ομογένειας και αυτό το χρειάζεται η ομογένεια. Είναι η ελεύθερη φωνή του ομογενή στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει δημιουργήσει ο ίδιος.Χρειάζεται στήριξη το εθνικό Συμβούλιο, και στην περίπτωση που θα βγω περιφερειάρχης η πρώτη μου σκέψη είναι η ενεργοποίηση περισσότερο του Εθνικού Συμβουλίου και η συνεργασία μου με τους άλλους οργανισμούς που αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποια χαλαρότητα εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες για όλα τα θέματα που αφορούν την ομογένεια. Αν εκλεγώ είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ από το Εθνικό Συμβούλιο, αυτό είναι λογικό.