Κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και των εκδοτών της στρέφεται και πάλι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, με αφορμή επίσκεψη συνεργατών της εφημερίδας στην οικία των γονέων του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Ρουσόπουλος, «μετά τα ανήλικα παιδιά μου, η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» περιέλαβε τώρα τους υπερήλικες γονείς μου».

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, «την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 16:15 δύο συνεργάτες της προσπάθησαν να εισέλθουν στο πατρικό μου σπίτι στην Καισαριανή, όπου εκείνη την ώρα αναπαύονταν ο 81 ετών πατέρας μου και η 68 ετών μητέρα μου. Η μητέρα μου, αφού τους ευχαρίστησε, τους παρακάλεσε να αποχωρήσουν πράγμα το οποίο δεν έπραξαν και παρέσυραν τον υπερήλικα και μη έχοντα σχέση με την πολιτική και μη δυνάμενο ως εκ τούτου να εκτιμήσει την κατάσταση πατέρα μου, σε μια σειρά διαλόγων για τις πολιτικές του τοποθετήσεις, τα οικονομικά της οικογένειας, την ενασχόληση των πέντε άλλων αδελφών μου, τις πολιτικές πεποιθήσεις των γονέων της συζύγου μου και άλλα σχετικά.

Λίγο αργότερα και παρότι δεν άκουσαν τις διαρκείς παρακλήσεις της μητέρας μου να αποχωρήσουν, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το πατρικό μου σπίτι (η κλήση έχει καταγραφεί στην μνήμη του τηλεφώνου των γονιών μου με τον αριθμό του τηλεφωνικού κέντρου της εφημερίδας) για να συμπληρώσουν το ρεπορτάζ τους, ρωτώντας τον πατέρα μου για τις δραστηριότητές μου ως εφήβου».

«Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η εμμονή με την οποία κινείται πλέον αυτή η εφημερίδα και οι εκδότες της ως προς εμέ και την οικογένειά μου, διαρκώς επί ενάμιση χρόνο πια, είναι πρωτοφανής και ξεπερνά κάθε έννοια δεοντολογίας», υπογραμμίζει ο κ. Ρουσόπουλος και προσθέτει ότι ήδη η μητέρα του και ο αδελφός του, που συνοικούν με τον πατέρα του, έστειλαν εξώδικο στην εφημερίδα και τους εκδότες της ζητώντας να μη δημοσιοποιήσουν το διάλογο από τις προαναφερθείσες συνομιλίες.