O υφυπουργός Παιδείας κος Σπύρος Ταλιαδούρος, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, με επικεφαλής τον Ύπατο Πρόεδρο της Οργανώσεως κύριο Gus J. James.                                     

Κατά  τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ετέθησαν

θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση, ενώ τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΑΧΕΠΑ εξέφρασαν τη διάθεση τους να στηρίξουν οποιαδήποτε προσπάθεια ελληνικής εκπαίδευσης δεδομένου ότι τους απασχολεί ο τρόπος με τον οποίο θα διατηρηθούν οι δεσμοί με την Ελλάδα των 3ης και 4ης γενιάς Ελληνοαμερικάνων.
Ο  Υφυπουργός Παιδείας, τόνισε ότι βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου είναι να βοηθήσει με όλα τα διοικητικά και παιδαγωγικά μέτρα που έχει στη διάθεση του, όπως είναι η τηλεδιδασκαλία, στη μετεκπαίδευση των ομογενών εκπαιδευτικών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στη δυνατότητα να παρακολουθούν οι νέοι ομογενείς θερινά σχολεία με κύριο βάρος στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.
Στη συνάντηση συμμετείχε η Ειδική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κυρία Ισμήνη Κριάρη.
Εντωμετακύ χθες είχε πραγματοποιηθεί σε εγκάρδιο κλίμα επίσημη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη και του Προεδρείου της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ). Κύριο θέμα της συνάντησης απετέλεσε η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσω της δημιουργίας δικτύου μεταξύ της τράπεζας δεδομένων των ΑΧΕΠΑ και φορέων της ελληνικής ναυτιλίας.
Επίσης μεταξύ άλλων συζητήθηκε η διοργάνωση του Συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ του 2008, το οποίο επανέρχεται στη μητρόπολη του ελληνισμού μετά από 49 χρόνια. Στη συνάντηση την ΑΧΕΠΑ εκπροσώπησαν οι κ.κ Σπύρος Βασιλάκης, Ανάστος Δημητρόπουλος, Αντώνης Μαυρομαράς, Lou Barich και Gus James.
Η αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης επισκέφθηκε και το γραφείο του υφυπουργό Άμυνας Β. Μιχαλολιάκο.
Το θέμα της συζήτησης ήταν η εξεύρεση νέων τρόπων περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών και της συνεργασίας των ομογενών με την πατρίδα τους, την Ελλάδα. Επίσης, η αντιπροσωπεία ανακοίνωσε την διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της στην Ελλάδα, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2008, όπου αναμένεται να υπάρξει αθρόα συμμετοχή ομογενών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πατρίδα τους.
Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι στο πλευρό των ομογενών της και σε κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ενίσχυση των επαφών τους με την μητέρα-πατρίδα».
ΕΡΤ