Το δημοφιλές show στην Αμερική “so toy think you can dance?” μεταφέρεται και στην Ελλάδα από αυτή τη σεζόν. Το διεθνούς φήμης top mondel  Βίκυ Καγιά μιλά για τη διεθνή καριέρα της  αποκλειστικά  στο Greek American news agency –εν μέσω της οντισιόν στη Νέα Υόρκη-  για τους νέους ρόλους που αναλαμβάνει, ως παρουσιάστρια του show.  

-Για πες μου λίγο για το show. Είναι αμερικάνικο έτσι; 

-Ναι είναι το so you think you can dance?, παίζεται στην Αμερική εδώ και 2 σεζόν και το φέραμε στην Ελλάδα. Μου έγινε η πρόταση, χάρηκα πολύ και το παρουσιάζω! 

-Εσύ όμως είσαι εδώ, Νέα Υόρκη.

-Ναι μένω τέσσερα χρόνια στη Νέα Υόρκη. 4 χρονια!

-Και πώς ήταν η απόφαση να γυρίσεις πίσω εύκολη; 

Δεν έχω γυρίσει πίσω! Πηγαινοέρχομαι ακόμα. Είναι τέτοιο το χρονοδιάγραμμα. Οι οντισιόν είναι τώρα 2 μήνες. Μετά υπάρχει ένα μεγάλο κενό, κατά το οποίο θα κοιτάξω και τη δουλειά μου και την Άνοιξη πρέπει να γυρίσω 2,5 μήνες Ελλάδα για τα live show. Οπότε δεν είναι μεγάλη η διαφορά. 

Ναι δεν είναι.

viki_kagia2

 

 

 

 

 

 

 

-Έτσι και αλλιώς πηγαινοέρχομαι πολύ συχνά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα  για τη δουλειά μου, το ρυθμίσαμε και με την παραγωγή και βολευτήκαμε όλοι και είμαστε μια χαρά. 

Η εκπομπή θα είναι τύπου ρεάλιτυ; 

Όχι θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τα ρεάλιτυ. Καταρχάς είναι πάρα πολύ καλή η κριτική επιτροπή και βασίζονται πάρα πολύ στη τεχνική και στο ταλέντο των χορευτών αλλά ψάχνουν και ένα ολοκληρωμένο πακέτο: χαρακτήρα, προσωπικότητα, τεχνική, ενέργεια. Ψάχνουν για πολύ καλούς χορευτές και καλά παιδιά. Άλλη μία διαφορά είναι ότι δεν θα υπάρξει σπίτι που θα μείνουν εσώκλειστοι. 

 Α, δεν θα υπάρξει καθόλου σπίτι; 

Όχι δεν θα υπάρξει. Αφοσιονώμαστε, συγκεντρωνόμαστε μόνο στη τεχνική, στο χορό, στις πρόβες, στην προσπάθειά τους να γίνουν καλύτεροι χορευτές. Ψάχνουμε να βρούμε τους 100 καλύτερους χορευτές σε όλο τον κόσμο. Θα πάμε Μελβούρνη, Νέα Υόρκη που είμαστε τώρα, Κύπρο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. 

Αυτή είναι η πρώτη στάση εδώ στη Νέα Υόρκη; 

Αυτή είναι η δεύτερη, έχει προηγηθεί της Αθήνας. Από αυτούς λοιπόν τους 100 χορευτές, θα τους πάρουμε όλους μαζί μια εβδομάδα τον Φεβρουάριο να μείνουν σε boot camp.

-Τι είναι το boot camp;

-Θα είναι μία εβδομάδα με 10 χορογράφους, πιθανότατα από όλο τον κόσμο -δεν ξέρω αν θα είναι μόνο έλληνες- οι οποίοι θα τους χορογραφήσουν, θα τους μάθουν όλα τα στυλ χορού. Αυτοί που θα αντέξουν το boot camp, γιατί πίστεψέ με θα είναι πολύ δύσκολη διαδικασία, πολύ-πολύ σκληρή, και θα ξεχωρίσουν οι 20 καλύτεροι από αυτούς, 10 αγόρια και 10 κορίτσια, έρχονται στο live στην Αθήνα.  viky_kagia3

 

 

 

 

 

 

 

 

Και πότε θα ξεκινήσουν αυτά τα live; 

Τέλη του Μάρτη. 

Και αυτό πόσες μέρες θα διαρκέσει; 

Θα είναι μία φορά την εβδομάδα το live, επί τρεις μήνες. Θα γίνεται το limitation μια φορά την εβδομάδα. Και βέβαια θα ψηφίζει όλη η Ελλάδα. Σαφώς και οι κριτές θα έχουν τη γνώμη τους, θα μιλάνε στα παιδιά, η Ελλάδα θα ψηφίσει όμως αυτόν που θα πάει στο Λονδίνο με υποτροφία και όλα τα έξοδα πληρωμένα και 100,000 ευρώ.  

Πολλά λεφτά… 

Ναι βέβαια είναι μεγάλη ιστορία. Είναι πολύ σοβαρό, πολύ δυνατό show. Και τα παιδιά είναι πραγματικά ταλαντούχα. Έχουμε δει πολύ καλούς χορευτές μέχρι στιγμής.  

Εδώ είχατε συμμετοχή από Νέα Υόρκη; 

Είχαμε συμμετοχή λιγότερο από όσο περιμέναμε, παρόλο που οι αιτήσεις ήτανε παραπάνω από το αναμενόμενο. Αλλά δεν πειράζει όμως. Δεν ήρθανε όλοι όσοι περιμέναμε, ήρθαν αρκετοί όμως. Η ποιότητα νομίζω ότι μετράει σε αυτές τις καταστάσεις και όχι η ποσότητα. Αν εμφανιστούν πχ 100 και από αυτούς να μη αξίζει κανένας, τι να το κάνεις; Σε αυτά τα show βλέπεις τα χειρότερα, βλέπεις και τα καλύτερα. Αναλόγως αν επικρατήσει η ποιότητα. Εγώ νομίζω ότι έχουμε βρει πολύ καλούς χορευτές, αλλά πάλι δεν είμαι και στην κριτική επιτροπή! (γέλια) Εγώ ξέρεις, είμαι ανάμεσα στα παιδιά, είμαι για τα παιδιά εδώ, είμαι μαζί τους, τους παίρνω συνεντεύξεις, τους αγκαλιάζω όταν χρειάζεται, τους συμπαραστέκομαι όταν έχουν πρόβλημα. Και αγωνιώ! Να περάσουν, να πάνε όλα καλά. 

Να πούμε και μια κουβέντα για σένα. Ο επόμενος στόχος σου ποιός είναι; Έχεις γίνει γνωστή με το μόντελινγκ, έχεις κάνει ταινία, τώρα και τηλεόραση; 

Ε τώρα να μη συγκεντρωθώ λίγο στην τηλεόραση; Η ταινία ήταν πέρυσι, πια! Λέω να  συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω, στην τηλεόραση. 

-Δεν θέλω να σε κουράσω άλλο. Σε ευχαριστώ πολύ. 

Παρακαλώ!  

Δημήτρης Κυριαζής