Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή για το Ελσίνκι, όπου θα έχει τη Δευτέρα επαφές με τη φινλανδική προεδρία της ΕΕ επί της πρότασής της για αποτροπή της κρίσης στις ευρωτουρκικές σχέσεις, δήλωσε χθες ότι δεν είναι και τόσο αισιόδοξος λόγω μη θετικών μηνυμάτων από την Τουρκία.

”Δεν γνωρίζω να υπάρχουν αλλαγές. Εξ όσων έχω ενημερωθεί, η πρόταση για το Βαρώσι είναι μέσα στο πακέτο της φινλανδικής προεδρίας. Δεν μπορώ όμως να πω ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, γιατί τα μηνύματα που παίρνουμε από διάφορες πηγές δεν είναι αισιόδοξα και δεν είναι θετικά από πλευράς της Τουρκίας”, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, απαντώντας σε ερωτήσεις στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

Ερωτηθείς αν θα συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αμπτουλάχ Γκιουλ, ο οποίος επίσης θα βρίσκεται στο Ελσίνκι, ο κ. Λιλλήκας απάντησε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η φινλανδική κυβέρνηση.

”Από πλευράς μας υπάρχει όλη η διάθεση και η καλή θέληση να εργαστούμε για να υπάρξει αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα κάνει ο ίδιος εισηγήσεις, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η κυπριακή κυβέρνηση έχει υποβάλει ”αρκετές εισηγήσεις μέχρι τώρα στη φινλανδική προεδρία και έχουμε συνεργαστεί εποικοδομητικά και με πολύ δημιουργικό πνεύμα με τη φινλανδική προεδρία και αναμένουμε τώρα την τελική φάση”.

 

 

ΚΥΠΕ