Hellenic Voice NY

http://www.hellenicvoiceny.blogspot.com

Μια νέα δυναμική και ανεξάρτητη φωνή, με την μορφή blog spot τα οποία ήδη διαδίδονται με ραγδαία ταχύτητα παγκοσμίως  ήρθε να προστεθεί στον ήδη υπάρχοντα δοκιμάζόμενο ομογενειακό Τύπο της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας  που τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται και δοκιμάζεται από περιστασιακούς και περιφερόμενους παραδημοσιογραφίσκους, ιδιοκτήτες και αυτοχρηζόμενους "δημοσιογράφους" που κατς επάγγελμα και κατά σύστημα παραπληροφορούν, δημαγωγούν και ακόμα χειρότερα απομυζούν την Ε/Αμερικανική Κοινότητα. Ο λόγος για την ιστοσελίδα του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού και βαθύ γνώστη και με μακρά εμπειρία Διονύση Σερέτη, στον οποίο ευχόμαστε καλή και δημιουργική συνέχεια με καθοριστική την συμβολή του στην έρευνα και την αποκάλυψη γεγονότων και καταστάσεων μέσα από κανόνες και προ πάντων μέσα από  την δημοσιογραφική δεοντολογία.  Τον κ.  Δ. Σερέτη  μέχρι πρότινος οι Έλληνες ομογενείς άκουγαν στην ραδιοσύχνότητα του Hellas Fm από την οποία και αποχώρησε. Αντιγράφουμε από το αποκαλυπτικό εισαγωγικό του σημείωμα.

"Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα έλεγε ο αείμνηστος Π.Μπακογιάννης και σε κάθε σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία, η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των μελών της. Έτσι λοιπόν, πιστεύοντας στην ελεύθερη έκφραση και στην κατάθεση αντικειμενικών απόψεων που αφορούν στα γεγονότα που εξελίσσονται γύρω μας, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή την ιστοσελίδα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα γραπτά μου, αλλά και ο ραδιοφωνκός μου λόγος ενόχλησαν κάποιους οι οποίοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, οχυρωμένοι και πολλές φορές καλυπτώμενοι από κάποιους μισθοφόρους – κονδυλοφόρους που υπηρετώντας πιστά τα αφεντικά τους, παραπλανούν την κοινή γνώμη.

Δημοσιογραφικά γιουσουφάκια υπήρχαν- και απ΄ό,τι φαίνεται θα εξακολουθούν να υπάρχουν- και στην προσπάθειά τους να βιοπορίσουν θα επιχειρούν την αμαύρωση αυτών που βρίσκονται εμπόδιο στα σχέδια τους. Η ελεύθερη όμως έκφραση δεν μπορεί να πεθάνει, αλλά ούτε και να φιμωθεί από κάποιους οι οποίοι ζουν και κινούνται στο παρασκήνιο, μονίμως φοβούμενοι το φως της ημέρας.

Η διαφάνεια, η εντιμότητα αλλά και η αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων αποτελούν για εμένα στάση ζωής και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω μέσα απ΄αυτόν τον χώρο χωρίς υπερβολές και διχαστικές κορώνες.

Έτσι λοιπόν, το ταξίδι μας αρχίζει από άλλο χώρο χωρίς τον κίνδυνο της ανελευθερίας και της παραταξιακής ομαδοποίησης που θέλουν να επιβάλλουν κάποια σκοτεινά κέντρα αποφάσεων".

http://www.hellenicvoiceny.blogspot.com 

email : sakis.seretis@gmail.com