Κολωνία, Δεκ. 2006. Επ΄ευκαιρία της εκλογής του νέου προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ο Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Ευρωβουλευτής Δρ. Γιώργος Χατζημαρκάκης έκανε την εξής δήλωση: «Συγχαίρω όλους που εξελέγησαν στο νέο προεδρείο και τους εύχομαι αρραγή συνεργασία, δύναμη και επιτυχίες για την νέα τους θητεία. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που το νέο προεδρείο έχει ενισχυμένη ευρωπαϊκή εκπροσώπηση.

Η εκλογή του Προέδρου της ΟΕΚ Γερμανίας Κώστα Δημητρίου έχει ιδιαίτερη σημασία για μας. Εκείνο όμως που θεωρούμε μεγάλη επιτυχία είναι η εκλογή του Στέφανου Ταμβάκη στην θέση του Προέδρου του ΣΑΕ. Γνωρίσαμε τον κ. Ταμβάκη από κοντά στο παγγερμανικό μας συνέδριο πέρυσι και είδαμε στο πρόσωπό του έναν κοσμοπολίτη Έλληνα με οράματα, καθαρές τοποθετήσεις και όρεξη για δουλειά. Τον προσκαλώ να με επισκεφθεί στις Βρυξέλλες όπου μαζί με του Έλληνες και Κύπριους συναδέλφους μου Ευρωβουλευτές θα πράξουμε τα δέοντα ούτως ώστε το ΣΑΕ να τύχει εκείνης της αναγνώρισης από το Ευρωκοινοβούλιο που του αρμόζει.»

 

Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) συμμετέχει στο ΣΑΕ και το δίκτυο επιχειρηματιών από το 2000 και εκπροσωπήθηκε στην ΣΤ΄ Τακτική Συνέλευση από τον Γενικό Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής δικηγόρο Δημήτρη Κούρο.