ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι στην μεγάλη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, το δικαστήριο της πολιτείας της ΝΥ απέρριψε- λόγω ψευδούς δηλώσεως κατοικίας μέλους  του παρόντος  Δ.Σ.-  το αίτημα για ακύρωση των εκλογών και η υπόθεση είτε θα επανεξεταστεί με νέα εξ αρχής διαδικασία είτε  κατά τη διαδικασία εφέσεως στην οποία προχώρησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πλευράς που απεκλείσθη από τις εκλογές. Επομένως το παρόν Δ.Σ. συνεχίζει να ασκεί νομίμως τα καθήκοντα του.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ ήδη κινείται η διαδικασία για ψευδή δήλωση κατοικίας εις βάρος  του μέλους που -κατά το δικαστήριο- δήλωσε ψευδή κατοικία. Για λόγους δεοντολγίας και εφ όσον δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση δεν αναφέρεται το όνομα του μέλους του Δ.Σ- το οποίο είναι στη διαθέση μας- και το δικαστήριο θεώρησε ότι δηλώθηκε ψευδή κατοικία. Αποτέλεσμα αυτής της πράξεως ήταν ότι δεν έγινε σωστή επίδοση τον Ιούνιο όταν είχαν επιδοθεί-κοινοποιηθεί προς όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους τα σχετικά δικόγραφα (τα μέλη δηλ. του παρόνος Δ.Σ.) της αίτησης ακυρώσεως των εκλογών και έτσι το αίτημα απερρίφθη απί τη βάση ψευδούς δηλώσεως κατοικίας.  

Σε ό,τι αφορά τώρα,  το αίτημα που είχε κατατεθεί εκ μέρους του παρόντος Δ.Σ. δια του προέδρου της Ομοσπονδίας Ν. Διαμαντίδη-και προαναφέραμε- το αίτημα κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και απεσύρθη στις 29 Νοεμβρίου. Άρα δεν εξετάστηκε καν στο σχετικό αίτημα όπως εκ παραδρομής εγράφη.

Το αίτημα Διαμαντίδη  αφορούσε στην απαγόρευση  στον τύπο ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια έκφραση εκ μέρους του συνδυασμού που έχασε τις εκλογές της 4ης Ιουνίου και  προσέφυγε με το αίτημα της ακύρωσης των εκλογών, εις βάρος του παρόντος Δ.Σ. της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και του παρόντος εκλεγμένου Δ.Σ.

Πλέον δεν υφίσταται θέμα οποιασδήποτε απαγόρευσης αρνητικής ή δυσφημιστικής αναφοράς στα ΜΜΕ. Με απλά λόγια στο εξής  θα μπορεί πάλι -η πλευρά που αποκλείσθηκε από τις εκλογές και έκανε αίτηση ακύρωσης των εκλογών -να καταγγέλει δημοσίως  ή να αναφέρει ως παράνομο τον παρόν Δ.Σ. της ομοσπονδίας όπως συνέβαινε κατά το πρόσφατο παρλεθόν με ολοσέλιδες ανακοινώσεις στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ.

Η δικαστική αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά τις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006 από τις οποίες αποκλείστηκε ο συνδυασμός του Πέτρου Γαλάτουλα. Εν συνεχεία μετά τις 12 Ιουνίου ο πρόεδρος τοπικού ομογενειακού συλλόγου Κ. Λαμπράκης -μέλος και του αποκλεισθέντος συνδυασμού- προσέφυγε στην δικαιοσύνη με το αίτημα της ακύρωσης των εκλογών. Έκτοτε το κλίμα φορτίστηκε με συνεχείς αντιπαραθέσεις στο τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο,  με συνεχείς ανακοινώσεις υβριστικού και καταγγελτικού περιεχομένου εις βάρος του νέου Δ.Σ.  μέχρις ότου η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ (υπό την νέα σύνθεση που προέκυψε από τις εκλογές) στις αρχές Νοεμβρίου και αφού είχαν προηγηθεί μια σειρά έντονων αντιπαραθέσεων και προσωπικών φραστικών εγκλίσεων και αντεγκλίσεων ακόμα και με μικροεπεισόδια, προπυλακισμούς και φραστικών αντιπαραθέσεων σε ανοιχτούς και δημόσιους χώρους, το  νέο Δ.Σ.  που προήλθε από τις εκλογές τις 4ης Ιουνίου, προσέφυγε στο δικαστήριο με το αίτημα (ασφαλιστικά μέτρα) της απαγόρευσης κάθε υβριστικού περιεχομένου δημόσιας ανακοίνωσης. Αίτημα που προσωρινά έγινε δεκτό.  Τέλος, σύμφωνα με δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της αποκλεισθείσας πλευράς Γεράσιμου Παπαπαναγιώτου της οποίας το αίτημα για ακύρωση των εκλογών απερρίφθη, "η υπόθεση θεωρούμε ότι δεν έχει κλείσει. Αυτά προς το παρόν"  

 

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ  

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=226&Itemid=46 

 

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=136&Itemid=46 

 

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=134&Itemid=46