«Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών».

Α φ ι έ ρ ω μ α

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Εν ονόματι της «Παγκοσμιοποίησης και των «Πολυπολιτισμικών» Πολιτειών, η Ελλάδα οφείλει να κρύψει τα τσαρούχια της, τις φουστανέλες της, τα ΟΧΙ της, να περιορίσει τη γλώσσα της, να επιτρέψει την ανάλωση-αρπαγή  των πολιτισμικών αποθεμάτων της και παν’ απ’ όλα να γίνει μικρή. Τότε μόνο θα μπορέσει να αποδεκατιστεί.

 

            Τελικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι που ο «φάκελός» μας, 2006, δε θα κλείσει ευχάριστα. Κατά τα φαινόμενα θα πρέπει να είμαστε και δειλοί (υποταγμένοι είμαστε σίγουρα), βεβαίως και ξετσίπωτοι, και αν όχι, σίγουρα εξανδραποδισμένα υπαλληλάκια των Βρυξελών και μικροζωύφια ενός Βαλκανικού καντονιού των Αμερικανών.

Αναφερόμαστε στο υπό «βάπτιση» αερολιμένα των Σκοπίων σε «Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών», (ή χωρίς το Μακεδών), όπως πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ. Βέβαια των Σκοπιανών το θράσος από τη μια και η ελληνική ανεκτικότητα-υποχωρητικότητα-παζάρεμα από την άλλη, σχημάτισαν ένα νέο παζλ, ένα πρωτοχρονιάτικο από κάθε άποψη «τραπέζι» μπας και μας πάει «καλά» ο χρόνος. Εξ’ άλλου οι μόνοι που ακόμα συνεχίζουν να λένε τα Σκόπια, Σκόπια είναι οι Έλληνες Πολίτες που δε θέλουν να παραδεχτούν την πραγματικότητα, η οποία, εν ονόματι των κομματικών ελληνικών τζακιών και της «Πολυπολιτισμικότητας», γράφτηκε πίσω από τις πλάτες τους. Τώρα θα αρχίσει η γελοία κομματική «αντιπαράθεση» μέχρι που να φτάσουμε στις μακρόχρονες- δεκαετιών «διαπραγματεύσεις»(κάτι παρόμοιο με το Κυπριακό) τις οποίες θα χειρίζονται οι Ευρωάτλαντες και βεβαίως θα έχουν και κανένα «κοκαλάκι» να γλύφουν οι κυβερνήσεις και οι διάφοροι …διπλωμάτες με ταξιδάκια και λοιπά παρεμφερή, τα οποία όχι μόνο πληρώνει ο  β λ ά κ α ς  Έλληνας Πολίτης, αλλά παραχαράζετε ή κλέβετε, αν θέλετε, η Ιστορία του.

Και καλά λοιπόν όπως δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι: «Η απόφαση για τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων δεν υποκρύπτει πονηρές βλέψεις και δεν αποτελεί προσπάθεια για μονοπώληση του ονόματος μίας παγκόσμιας ιστορικής προσωπικότητας, η οποία τιμάται σε πολλές χώρες, όπως στην Ελλάδα, στην ΠΓΔΜ, στη Βουλγαρία, στην Ινδία και αλλού. Η ενέργεια για μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Μέγας Αλέξανδρος» δεν πρέπει να εκληφθεί από την Ελλάδα ως πρόκληση» πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ο Μακεδόνας στρατηλάτης αποτελεί κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας και όχι αποκλειστικά μιας χώρας ή ενός έθνους».

Και καλά, αν πρόκειται περί «τιμής» θα πρέπει η κομματική Ελλάδα να τους πει και «μπράβο», όμως οι εγγυήσεις είναι ανύπαρκτες και οι εμπαιγμοί μεγάλοι. Αν παρακολουθεί κανείς τα δρώμενα όσο αφορά ΟΛΟΥΣ τους γειτόνους μας και την προβολή της ΕΕ από πλευρά της Ελλάδας ότι η Ε.Ε. θα μας λύσει τα προβλήματα, ε λοιπόν οι Έλληνες πολιτικοί κοιμούνται με τα τσαρούχια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει «ντα» τους Σκοπιανούς ή τους Τούρκους αν δε γίνουν… καλά παιδιά. Κάτι δηλαδή με τον «ξεροκέφαλο» μαθητή που ο δάσκαλος συχνά τον… προειδοποιεί αλλά δεν τολμά να του κάνει ούτε μια αποβολή.

«Το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων «Πέτροβετς», σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και της Αχρίδας σε αεροδρόμιο «Απόστολος Παύλος», αποδεχόμενη την πρόταση της δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης των δύο αεροδρομίων της χώρας. «Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μία ηγετική προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας. Διαδίδοντας τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, ο Έλληνας στρατηλάτης καθιερώθηκε στην Ιστορία», σχολίασε την απόφαση η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. «Με την σημερινή τους δήλωση, τα Σκόπια, για μία ακόμη φορά, αναζητούν πλαστά στηρίγματα στο παρελθόν. Η Ιστορία, 2.300 χρόνια μετά, ούτε αλλάζει ούτε παραχαράσσεται» τόνισε η κ. Μπακογιάννη. ( http://www.hellenictimes.net/).

Κι εδώ η Υπουργός Εξωτ. κ. Μπακογιάννη καλά τα λέει. Μόνο που κι αυτή μπαίνει στη σειρά των προλαλήσαντων. Έργα, μπορούμε να δούμε έργα; Ο Μεγαλέξανδρος στη σύντομη πορεία του μόνο έργα έκανε και παν απ’ όλα δεν ήταν βερμπαλιστής. 

Θα κλείσουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη σύγχυση, θα επισημάνουμε την έλλειψη πατριωτών (όχι με τη ρατσιστική ή φασιστική έννοια αλλά με κείνη που ο «Πολυπολιτισμός» τα καταστρέφει όλα, θα ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και σαν κατακλείδα(για να θυμούμαστε) παραθέτουμε παλιό μας σχόλιο: (Γερμανία  Μάιος 17 2004)

Ευρωβαλκανικό σύνδρομο: Μακεδονία ή «Μακεδονία»;

            «Οι εναπομείναντες για ολόκληρη την ανθρωπότητα, που μάταια εξακολουθούν να λένε τα Σκόπια «Φυρόμ» και όχι Μακεδονία, είναι Έλληνες και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, κυβερνήσεις και πολιτικοί. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και οι συγκροτημένες σε ένα σύμπλεγμα πολιτειών, όπως η Ε.Ε., η ΗΠΑ, ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ κλπ, από τις πρώτες μέρες του Πολέμου στη Βοσνία Ερζεγοβίνης, την αποκαλούν-προσφωνούν «Μακεδονία».

            Μάλιστα οι πρώτες πρεσβείες που άνοιξαν ήταν ευρωπαϊκές!! Στον «επαναστατικό» πόλεμο που διεξήγαγαν οι κοσσοβάροι «επαναστάτες» στο Κόσοβο υπέρ της «μεγάλης» Αλβανίας, οι οποίοι, «επαναστάτες», είχαν εκπαιδευτεί σε ευρωπαϊκά στρατόπεδα και ενισχυθεί με σύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό, όσο και να φαίνεται άσχετο με την υπόθεση των Σκοπίων, δεν παύει να παίζει έναν κατασταλτικό ρόλο στο χώρο των Βαλκανίων και βεβαίως στην διεθνή καθιέρωση της «Φυρόμ» σε «Μακεδονία». Ας μη παίζουμε με τα λόγια όπως παίξανε οι ελληνικές κυβερνήσεις και εξακολουθούν να παίζουν κοροϊδεύοντας τους Πολίτες. Καπνός χωρίς φωτιά δεν βγαίνει. Ας καθαρίσουν οι Έλληνες πολιτικοί τα πιάτα τους για να ξέρουμε κι εμείς τι έχουμε.   

            Αν και δεν θα πείραζε ένα ελληνικό όνομα, όπως αυτό που συζητάμε, να το χρησιμοποιούσαν οι γείτονές μας προβάλλοντας την Ελλάδα, την Μακεδονία μας, και από ένα άλλο σημείο, όμως οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν εμπιστευόμαστε ούτε τους εαυτούς μας.

            «Μακεδονία» λοιπόν ακούμε να τη λένε εδώ στη Γερμανία και οι Γερμανοί πολιτευτές και βουλευτές ακόμα και της σοσιαλδημοκρατίας. Αν προβάλεις τη Μακεδονία σαν Ελληνική, αυτή τη Μακεδονία που όλοι μας εξακολουθούμε να λέμε, αυτή που μάθαμε στα σχολειά μας και μας δίδαξαν οι παππούδες μας, χαρακτηρίζεσαι εθνικιστής, φασίστας, και ρατσιστής. Κι αυτά βέβαια μέσα από την κεντρική Ευρώπη-Ευρωπαϊκή Ένωση.

            Ακόμα και στην πρόσφατη Eurovision στην Κων/πολη (της οποίας την πολυδιαφημιζόμενη παρουσία της Ελλάδας δεν προτιθέμεθα να σχολιάσουμε) όλες οι συμμετέχοντες Χώρες (πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης, Βαλκανικές, αλλά και ευρωπαϊκές) την προσφωνούσαν: Μακεδονία. Από και μετά εκείνο που μένει είναι ή να παρατήσουν οι Έλληνες τις διεκδικήσεις τους ή να εντείνουν τους αγώνες τους να τελειώνει αυτό το μέγα μασκαραλίκι του οποίου δημιουργός είναι  η «Παγκοσμιοποίηση» και οι «πολυπολιτισμικές» κοινωνίες.

            Την αφορμή γι’ αυτό το σχόλιό μας την πήραμε από επιστολή διαμαρτυρίας (17.05.2004) της «Πανμακεδονικής Ένωσης Αμερικής» και την παραθέτουμε:

            «Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), Βαλτερ Σιμερ, απέστειλε η Πανμακεδονική Ένωση Αμερικής, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για το θέμα που προέκυψε μετά από ανακοίνωση (27/4/2004) της κυβέρνησης στα Σκόπια ότι θα προσφωνείται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κατά τις επαφές της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την επίσκεψη κυβερνητικής αντιπροσωπείας των Σκοπίων στη Γραμματεία της ΕΕ, ενώ αμέσως μετά, ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση της γραμματείας, σύμφωνα με την οποία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει χρήση της προσωρινής ονομασίας FΥRΟΜ (ΠΓΔΜ). Στην ίδια επιστολή, η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής καταγγέλλει την τακτική καθυστέρησης της πολιτικής ηγεσίας στα Σκόπια σχετικά με την επίλυση του προβλήματος, στιγματίζοντας γενικότερες προσπάθειες αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ προτείνει και τη χρήση του ονόματος "Vardaska" κατά τα δεδομένα πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επιστολή επισημαίνει επίσης την ανάγκη τήρησης από την ΕΕ των υποχρεώσεων υποστήριξης της Ελλάδας στο ζήτημα του ονόματος, τονίζοντας «τη δύναμη της πένας έναντι του σπαθιού» και καλώντας το Συμβούλιο της Ευρώπης, να δείξει πνεύμα ηγεσίας και δικαιοσύνης στην εφαρμογή της προσωρινής συμφωνίας 816 του ΟΗΕ».

Στην «Πανμακεδονική Ένωση Αμερικής» ευχόμαστε κάθε επιτυχία. (Γερμανία  Μάιος 17 2004)

 

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Δεκέμβρης 20 2006  pelasgos@fasoulas.de   http:\\www.fasoulas.de

Χρόνια Πολλά  – Καλή Χρονιά