(Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16).

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

«Πανταχού η φύσις ακριβής και φιλότεχνος και ανελλιπής».(Σε όλες της τις εκδηλώσεις η φύση ενεργεί με ακρίβεια, με φιλοτεχνία και δίχως ελλείψεις. Πλούταρχος). 

(Ξεκινήσαμε με το φυσικό περιβάλλον έτσι απλά για να θυμίζουμε την ύπαρξή του). 

Λοιπόν. Με δυο θέματα θα ξεκινήσουμε σήμερα: Με τη Φύση και τον κόσμο και με την Ελλάδα. Δυσοίωνο λένε θα είναι το έτος 2007 για όλο τον Πλανήτη. Η φύση θα «κρεμάσει» την ανθρωπότητα με τον τρόπο της, πολύ πιο δυσοίωνα από πέρυσι. Κι αυτό είναι βέβαιο. Οι περιβαλλοντικές Οργανώσεις, οι Πολίτες, ευαίσθητοι Σύλλογοι, τα… δημοκρατικά κράτη και άλλοι διεθνείς Οργανισμοί βρίσκονται σε παράταξη «μάχης» προκειμένου να σώσουν ό, τι απ' τον Πλανήτη μπορούν από την όναγρη  μάστιγα «άνθρωπο». Οι…θεόπνευστες κρεμάλες που στήθηκαν και θα στηθούν (Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και αλλού) αναμφισβήτητα δολοφονούν και τον Πλανήτη όσο αυτές οι κρεμάλες αποτελούνται και από φωτιά και από σίδερο. Εκείνο που μένει για την επιβίωση του Πλανήτη και της ανθρωπότητας, όλη η ανθρωπότητα, είναι να κάνει δυο πράγματα: Το ένα να απορρίψει κατηγορηματικά τη μάστιγα «άνθρωπο» και το άλλο να συγκροτηθεί σε ένα «κόμμα» ή Συνδικάτο, αν θέλετε, με την επωνυμία:

«Π ο λ ι τ ι σ μ ό ς   κ α ι  π ε ρ ι β ά λ λ ο ν».

Αυτό θα αποτρέψει τις επίγειες κρεμάλες που εκτελούνται κάτω από απάνθρωπες, δολοφονικές, αφύσικες και «θεόπνευστες» εντολές να στήνονται  κρεμάλες όχι μόνο, όπως η πρόσφατη του Σαντάμ Χουσείν (δικτάτορα και αμερικανόφιλο με πατέντα λίγο παλιότερα), αλλά για ολόκληρους λαούς. Αν σήμερα θα πρέπει, κατ' εξαίρεση, να στηθούν κρεμάλες αυτές θα πρέπει να είναι των δύο επιλαχόντων δολοφόνων της ανθρωπότητας, (Μπους και Μπλερ) που όμως και σ' αυτή την βάρβαρη τιμωρία δε συμφωνούμε. Και για να χαριτολογήσουμε λίγο λόγω των ημερών, φανταστείτε ένα μαγκάνι που αντί δυο γομάρια να το φέρνουν γύρα να βγάζει πετρέλαιο, να είναι, και με παρωπίδες στα μάτια, ο Μπλερ και ο Μπους. Να 'ναι και κάνας επιστάτης να τους πετά λίγο άχυρο, να τους δίνει λίγο νερό και καμιά καμτσικιά…

Κρεμάλες λοιπόν, το δεύτερο θέμα μας, «σύγχρονες», που αντί σχοινιά περιέχουν μερκαντιλισμό και άλλα «μοντέρνα»μασκαραλίκια που παράγει η δύναμη της εξουσίας από μια γκρουπούσκουλα, ειδικευμένη στη δήωση και προσβεβλημένη από κρετινισμό και άλλα παρεμφερή επονείδιστα σύνδρομα, στήνονται και στον τόπο μας, στην Ελλάδα. Η «κρεμάλα», στην περίπτωση που συζητάμε αφορά το χώρο της Παιδείας και η προετοιμασία της έχει ξεκινήσει εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις του Πασόκ, που τότε λέγονταν και… σοσιαλιστικές. Κατόπιν εξουσιαστικής «μέθης» και ευρωατλαντικό εθισμό οδηγήθηκαν ομαδικός στον πολιτικό-κομματικό αμοραλισμό και δε δίστασαν να στήσουν την αγχόνη. Το μόνο που έλειπε ήταν το σχοινί, το οποίο με τη σειρά της η νεοφιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ. Πέρασε. Μένει μόνο το σκαμνί και η «κλωτσιά» στο χάος.

Δεν περιμέναμε βέβαια από τη ΝΔ άλλη πολιτική όσο αφορά τη δρομολογημένη κατάργηση-αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος 16, αλλά πιστεύουμε πως η μέθη της εξουσίας την έχει παραμεθύσει. Αυτά τα «χαρίσματα» έχουν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις, «χαρίσματα» που τους επιτρέπει κάθε φορά να αλλάζουν νόμους στα μέτρα τους  που η αποβλακωμένη μάζα τους προσφέρει.

Στο έτσι και αλλιώς γεμισμένο «πιάτο» της ΝΔ από «υποσχέσεις» και «δεσμεύσεις» σε πάρα πολλά ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής έχει προστεθεί και το «κερασάκι» του άρθρου 16 που αν μη τι άλλο δημιουργεί ζάλη μεγάλων μεγεθών όταν με το «ποδαράκι» της ετοιμάζεται να σπρώξει το σκαμνί που πάνω της στέκεται η έρμη παιδεία.

Φίλοι της ΝΔ μηνήστε στα αφεντικά σας ότι εδώ θα συναντήστε μπροστά σας μεγάλες δυσκολίες, θα βρεθείτε μπροστά σε έναν εξαγριωμένο λαό που ήδη άρχισε τις κινητοποιήσεις του και εξάλλου δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κόβετε και να ράβετε όταν ακόμα το ίδιο Σύνταγμα προβλέπει:

 

«Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες, η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του κράτους».

«Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους».

«Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της στα κρατικά εκπαιδευτήρια».

«Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Τα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του κράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά από αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους».

«Η σύσταση ανωτάτων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται».

 

*Υπενθυμίζεται πως άρθρα, κείμενα και αναλύσεις των συντακτών-συνεργατών και αρθρογράφων που δημοσιεύονται ή αναδημοσιεύονται δεν είναι απαραίτητο να απηχούν πάντοντε και τις επίσημες θέσεις-απόψεις και αντιλήψεις της διεύθυνσης της εταιρείας GREEK AMERICAN NEWS AGENCY,INC και του ομόνυμου  ειδησεογραφικού πρακτορείου αλλά και κάθε άλλης εκδοτικής δραστηριότητας της εταιρίας.