Έργο ζωής του Μητροπολίτη Αντινόης κ. Παντελεήμονα

Ένα έργο ζωής ολοκλήρωσε ο Μητροπολίτης Αντινόης κ. Παντελεήμων λίγο πριν αποσυρθεί πρόσφατα από την Μητρόπολη Πηλουσίου στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, για λόγους υγείας.

Πρόκειται για την μετάφραση της Καινής Διαθήκης στην αραβική γλώσσα, ένα πραγματικό κειμήλιο για τους αραβόφωνους όλου του κόσμου. Το γεγονός της ξεχωριστής αυτής έκδοσης χαιρέτησε με μεγάλη ικανοποίηση ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.
Ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου χαρακτήρισε το εν λόγω έργο ως «μία μεγάλη προσφορά στην Ορθοδοξία». Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Αντινόης κ. Παντελεήμων τόνισε τη σημασία της έκδοσης, επισημαίνοντας ότι «για πολλούς αιώνες, απουσίαζε ένα ορθόδοξο κείμενο στην ελληνική και την αραβική γλώσσα».
Η μετάφραση της Καινής Διαθήκης στηρίζεται σε μία δίστηλη παρουσίαση, με τις δύο γλώσσες να καταγράφουν παράλληλα τα κείμενα των Ευαγγελιστών και αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο για τους μελετητές που κατέχουν τις δύο γλώσσες. «Εύχομαι η παρούσα έκδοση να φανεί χρήσιμη σ’ όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς των Αραβοφώνων όχι μόνον της Αιγύπτου αλλά και όσων ζούνε στο εξωτερικό», κατέληξε ο Μητροπολίτης Αντινόης.
ΕΡΤ