Προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, καταγράφει δημοσκοπηση της VPRC για το Σκάϊ και την Καθημερινή της Κυριακής, η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση για το 2007.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 43% έναντι 39% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, ΣΥΝ με 4% και ΛΑΟΣ με 3,5%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει ποσοστό 49%, έναντι 23% του Γιώργου Παπανδρέου.

Μεγάλη είναι η απόσταση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και στην παράσταση νίκης με την Ν.Δ. να συγκεντρώνει 67% και 17% το ΠΑΣΟΚ.


 Ωστόσο, το προβάδισμα υπέρ της Ν.Δ. διευρύνεται ακόμη περισσότερο στην Βόρειο Ελλάδα. Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 7,9 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος της Κυριακής". Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,9%, το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 6,2%, ο ΣΥΝ 2,4% και ο ΛΑΟΣ 6,1%. Το 1,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 11,7%.