Προβοκάτορες και τρομοκράτες

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

…σε μια εποχή που συγκρούονται όλα, σε μια εποχή παρακμής του γήινου πολιτισμού και της επικράτησης του «σύγχρονου» κανιβαλισμού, στην εποχή που τα λόγια χάνουν την αίγλη τους και οι έννοιες «μεταναστεύουν», χάνονται ή αλλοιώνονται, άλλο ένα κερασάκι ήρθε και προστέθηκε στην τούρτα της «Pax  Americana» ή αλλιώς «παντοκράτωρ» της υφηλίου. ;

Σε μια εποχή λοιπόν που στην σκακιέρα των «γαλαζοπράσινων» κομματάδων παίζονται όλα σε βάρος της Ελλάδας, τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στην εσωτερική, η… αδρεναλίνη, με τη μορφή της αποβλάκωσης και αποπροσανατολισμού των Πολιτών-μέσω καναλαρχών- ανέβηκε στα ύψη. Σε μια εποχή που η Ελλάδα παίζεται στα άτιμα και βρώμικα παζάρια, όπως ο Μέγα Αλέξανδρος με τους… Μακεδόνες, η Τουρκία με τις αξιώσεις της, με τα βίτσια της και με το σιγοντάρισμα των Ελλήνων πολιτικών, σε μια εποχή που οι εξελίξεις στην Ελλάδα δίνουν και παίρνουν απ' αφορμή της αναθεώρησης του Συντάγματος και του άρθρου 16, η τρομολαγνεία ξαναπήρε τη θέση της.

Προβοκάτορες και τρομοκράτες στην ημερήσια διάταξη. Είναι πλέον αδύνατον να ξεχωρίσουμε την προέλευση ενός χτυπήματος και τους υπευθύνους, την κλίκα δηλαδή, που σκαρώνει τέτοιου είδους χτυπήματα, όπως αυτό το πρόσφατο που έλαβε χώρα στην Αμερικανική Πρεσβεία και αναστάτωσε και τρομοκράτησε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την οικουμένη.

Δε φτάνει η  π ρ α γ μ α τ ι κ ή  τρομοκρατία που υφίστανται οι Πολίτες (ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, εγκληματικότητα, ληστεία, ξεχαρβαλωμένες και διεφθαρμένες δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμοί, διαφθορά, ελληνικός στρατός, αστυνομία με τις ατέρμονες… συμπτώσεις και παν απ' όλα την ανασφάλεια των Πολιτών) το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία αποτελεί τη μερίδα του λέοντος στα τωρινά δρώμενα.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως κάθε σκεπτόμενος λογικά Πολίτης, δεν είναι υπέρ τέτοιων καταστάσεων που αμή τι άλλο το αποτέλεσμα είναι η επιβάρυνση της Χώρας μας σε  ό λ ο υ ς   τους τομείς. Από κει και μετά τίθεται  ξεκάθαρα αυτό που λέγεται  ε μ π ι σ τ ο σ ύ ν η. Υπάρχει;  Από την πλευρά μας απαντούμε κατηγορηματικά όχι. Ούτε στην ελληνική κυβέρνηση και πολύ περισσότερο στην Κυβέρνηση Μπους. Αυτοί, τουλάχιστον, δεν μπορούν, δεν δικαιούνται, να μιλούνε για τρομοκρατία όσο είναι οι ίδιοι. 

Η ιστορία μας διδάσκει πολλά απ' το σήμερα, το χτες και το προχτές, μας δείχνει, έστω, σιωπηλά και αφώτιστα σημεία του Πλανήτη και των «ηγετών» του, μας επισημαίνει πως μια «μάνα» είναι ικανή να δολοφονήσει και τα παιδιά της, όταν αυτά στέκονται εμπόδιο στα «έργα» της. Τέτοια «έργα» έχουμε δει πολλά, ιδιαίτερα, στον προηγούμενο αιώνα και δυστυχώς ο 21ος ακολουθεί τα ίχνη του. Μόνο που αυτή η τρομοκρατία έχει δώσει πολλά κακά και άσχημα σε ολόκληρο τον Πλανήτη, αυτή  η «μάνα», η «Pax  Americana», δολοφονεί αδιακρίτως, όταν τα συμφέροντα του σιωνοφασισμού το επιβάλλουν.

Όπως αναφερθήκαμε παραπάνω, στη ρεμούλα που έχει περιέλθει η Ελλάδα, εκείνο που της λείπει είναι η επίσημη σκλήρυνση των μέτρων αστυνομοκρατίας, κι αυτό, προσέξτε, δεν γίνεται για την τάχα καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά για την απομόνωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων και την προστασία των δικών τους συμφερόντων, συμφερόντων που περνούν μέσα από ανήθικη δράση τόσο από την Αμερικανική εξωτερική πολιτική όσο και από τους θερμούς της υποστηριχτές, «μπράβους», αν θέλετε, τσανάκια, εξανδραποδισμένους πολιτικούς και πολιτικές.

Ευχόμαστε να… βρεθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Όμως μέχρι να συμβεί αυτό θα διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και θα μας «βασανίζει» η απορία της προβοκάτσιας. Μπορεί κάποιος απελευθερωμένος από σύνδρομα κατωτερότητας ειδήμονας να μας φωτίσει