Από αυτή τη Κυριακή 21 Ιανουαρίου (2007) και κάθε Κυριακή στην Ελλάδα αλλά και στη Νέα Υόρκη και όπου αλλού πάει ο ελληνικός Τύπος μια νέα πολυεφημερίδα θα κάνει την εμφάνιση της δυναμικά στο χώρο διεκδικώντας μεγάλο μερίδιο πρωτιάς στη κυκλοφορία. Ο λόγος για την πολυσέλιδη ανεξάρτητη και αδέσμευτη  κυριακάτικη έκδοση «ΤΟ ΑΡΘΡΟ» με  εκδότη τον Κωνσταντίνο Γέρου.

 Γνωστό και έμπειρο εκδότη στην Ελλάδα  με ταχεία ανάπτυξη τις δυο τελευταίες δεκαετίες και  με μεγάλη και πετυχημένη  εκδοτική δραστηριότητα  τη τελευταία δεκαετία στα Βαλκάνια (Ρουμανία -Βουλγαρία). Είναι ιδιοκτήτης του δημοφιλούς ραδιοφωνικού σταθμού Rock Fm  και πολλών άλλων ελληνικών περιοδικών. Η εφημερίδα συνοδεύεται από ένα περιοδικό Life style πολυτελείας, ένα ένθετο για την οικονομία και τις επενδύσεις, ένα ένθετο για το πολιτισμό και το Blog ένα ακόμα έξυπνο ένθετο για υψηλούς δείκτες νοημοσύνης. Η εφημερίδα απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και καλύπτει σχεδόν όλα τα target group.  

Διευθυντής έκδοσης και δημιουργικός εγκέφαλος του όλου φιλόδοξου ενχειρηματος ο συνάδελφος Βασίλης Μπόνιος μαζί με τους στενούς συνεργάτες  την δημοσιογραφική  ομάδα του και μια πλειάδα συνεργατών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αμερική.

Στο δυναμικό της η εφημερίδα συγκαταλέγει πολλούς και γνωστούς συναδέλφους που υπογράφουν μια σειρά άρθρων, αναλύσεων, αφιερωμάτων, συνεντεύξεων και αποκαλυπτικών ρεπορτάζ. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της εφημερίδας για τον ελληνισμό της Αμερικής είναι ότι ένα από τα κεντρικά θέματα από το πρώτο της φύλλο  αφορά σε  ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για ένα event στο οποίο η εφημερίδα  αφιερώνει τέσσερις σελίδες. 

Η Greek American News Agency, inc προχώρησε ήδη σε συμφωνία για αποκλειστική συνεργασία με την εφημερίδα «ΤΟ ΑΡΘΡΟ» αναλαμβάνοντας την επίσημη εκπροσώπηση της εφημερίδας στις ΗΠΑ με ένα αξιόλογο δυναμικό το οποίο έχει διατεθεί για τη συνεργασία αυτή, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη νέα έκδοση η οποία θα απευθύνεται και στους απανταχού Έλληνες της γης. 

Θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα ανοίξει μόνιμα ένα παράθυρο στην ενημέρωση που  θα αφορά και  στον ελληνισμό της Αμερικής, τα προβλήματα αλλά και τα καθημερινά επιτεύγματα του. Μέχρι σήμερα η ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ που αφορούν στην δράση του Ελληνισμού  και ειδικότερα στη ΝΥ,  ήταν ελάχιστη και αποσπασματική έως και ανύπαρκτη καθιερώνοντας μια ιδιότυπη σιωπή για όσα συμβαίνουν στους κόλπους της ελληνικής κοινότητας σε κάθε πτυχή και έκφανση της.  Εξαίρεση  σε αυτή την ιδιότυπη κατάσταση που είχε καθιερωθεί σιωπηρά εδώ και χρόνια με το αιτιολογικό ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για τα θέματα αυτά(της ομογένειας) ήταν μόνο κάποια κοσμικά event που αφορούν στον Ελληνισμό  κάποιες φορές το χρόνο, και εφόσον προηγούμενα είχαν προσκληθεί κάποια ΜΜΕ εξ Ελλάδος με έξοδα του φορέα που οργανώνει το οποιοδήποτε event αφενός, και αφετέρου κάποια θέματα ακόμα «περνούσαν» στην ελληνική κοινή γνώμη μόνο όταν οι διάφοροι υπουργοί συνοδεύονταν από δημοσιογράφους η οποίοι εν συνεχεία μετέδιδαν το συγκεκριμένο και μόνο θέμα. 

Το τελευταίο διάστημα όμως φθίνουσα αυτή κατάσταση άλλαζε σταδιακά με περισσότερα από 100 και πλέον ξεχωριστά και εκτενή  ρεπορτάζ -ειδικά  από τον Οκτώβριο του 2005 και εντεύθεν όπου  με  σειρά δημοσιευμάτων- στον Ελληνικό Τύπο γίνονταν εκτενείς αναφορές σε διάφορα προβλήματα ή επιτεύγματα που αφορούν στον Ελληνισμό. Η κατάσταση άρχισε να εξισορροπεί ακόμα περισσότερο  όταν  κατόπιν συνεργασίας της Greek American News Agency. inc  με επιμέρους Ελληνικές εφημερίδες όπως το «ΠΑΡΟΝ» «Η ΑΠΟΨΗ» «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» «PRESS TIME» «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ» «ΤΟ πρώτο ΘΕΜΑ» και άλλα πολλά ελληνικά  ΜΜΕ,  που κατά καιρούς δημοσιεύαν πρωτογενή -ή αναδημοσίευαν- θέματα και ρεπορτάζ από την Greek American News Agency  ή φιλοξενούσαν άρθρα, ρεπορτάζ και αναλύσεις του δημοσιογράφου και  διευθύνοντα συμβούλου  της εταιρίας κ. Αλέξανδρου Στεφανόπουλου.    

Τώρα πλέον ο Ελληνισμός, όχι μόνο της Αμερικής αλλά και όπου αλλού υπάρχουν έλληνες, θα έχουν τη δική τους θέση στην ελληνική επικαιρότητα χωρίς δεσμεύσεις. Εξαρτήσεις και ομφάλιους λώρους. Με αναφορά στα προβλήματα και στο βαθύτερο γίγνεσθαι της Ελληνικής Κοινότητας σε κάθε πτυχή και έκφανση της ζωής της.   

Ολόκληρο το δυναμικό της Greek American News Agency, inc έχει τεθεί στη διαθεσιμότητα της νέας μεγάλης προσπάθειας δεδομένης και της πρωθύστερης προσωπικής και επαγγελματικής σχέσης του διευθύνοντα σύμβουλου  και δημιουργού  της εταιρίας στην Νέα Υόρκη. 

Την εφημερίδα «ΤΟ ΑΡΘΡΟ»  που με την πλούσια ύλη της θα σας κρατά συντροφιά «168 ΩΡΕΣ»  την εβδομάδα θα  μπορείτε να προμηθεύεστε  από τα news stand  της περιοχής σας όπου έρχεται ο Ελληνικός Τύπος. Έτσι τώρα πια οι 168 ΩΡΕΣ θα εμπεριέχονται ως ενιαία εκδοτική και δημοσιογραφική παρουσία με ρεπορτάζ, αναλύσεις, αφιερώματα, συνεντεύξεις που θα καλύπτουν όλο το εύρος του δημόσιου και κοινωνικού βίου της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ και όχι μόνο μεμονωμένα event στη νέα μεγάλη εφημερίδα που εκδίδεται από τον εκδοτικό οργανισμό ΓΕΡΟΝΙΑ του Κωνσταντίνου Γέρου.