Την αποφασιστικότητά του στην προώθηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που δρομολόγησε η κυβέρνηση, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο.

Οι δηλώσεις στήριξης για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και η επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στην κορυφή της «ατζέντας» των τοποθετήσεων των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Το μέλλον του τόπου περνάει μέσα από τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι βασικός και άμεσος στόχος είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, η αναγέννηση του δημοσίου πανεπιστημίου και οι μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην παιδεία του μέλλοντος.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός έβαλε το πλαίσιο του επόμενου τακτικού συνεδρίου, που θα γίνει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, και υπογράμμισε τους βασικούς άξονες που είναι, μεταξύ άλλων, ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της οργάνωσης ύστερα από εκλογές για την ανανέωση της θητείας των οργάνων.

Επίσης, προσυνεδριακός διάλογος στο κέντρο και την περιφέρεια για όλα τα μείζονα ζητήματα της πολιτικής και της κοινωνίας, καθώς και συγκροτημένο σχέδιο για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής σε όλους τους τομείς.

Από πλευράς ομιλητών, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι «στερείται πολιτικής, στερείται προτάσεων, στερείται θέσεων» και έκανε λόγο για «σπασμωδικές» απόπειρες του κ. Παπανδρέου να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης, που δεν πείθουν κανένα και αποδεικνύουν την έλλειψη επιχειρημάτων.

Την ανάγκη να στηρίξουν όλοι τις αλλαγές στην Παιδεία υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, χαρακτηρίζοντάς την τη «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που θα χαρακτηρίσει την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή και την τετραετία της Νέας Δημοκρατίας».

Οσον αφορά στην οικονομία, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία και την κοινωνία επιτυγχάνει τους στόχους του και τα οφέλη διαχέονται σε όλη την κοινωνία και ειδικά σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Για ατασθαλίες στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ σημείωσε ότι σήμερα η χώρα καλείται να τις καλύψει με επιστροφές από το υστέρημα του Έλληνα φορολογουμένου.

Οι αλλαγές στην Παιδεία θα γίνουν, θα περάσουν και θα εφαρμοστούν τόνισε η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.