Στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα απευθυνθεί αργότερα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που επισκέπτεται το Στρασβούργο, προσκεκλημένος του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ρενέ Βαν Ντερ Λίντεν.

Μεγαλοπρεπή υποδοχή στον ιστορικό καθεδρικό ναό του Στρασβούργου επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος του Στρασβούργου, ο εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και όλοι οι επίσκοποι των χριστιανικών εκκλησιών του Στρασβούργου, καθώς και χιλιάδες πιστοί που γέμισαν το μεγάλο ναό του 13ου αιώνα.

Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης συμπίπτει με σημαντικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τις οποίες αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν χριστιανικές μειονότητες στην Τουρκία.

Ο κ.Βαρθολομαίος αναμένεται να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χαμαρμπέργκ, και τους μονίμους αντιπροσώπους της Ελλάδος Κωνσταντίνο Γεροκωστόπουλο και της Τουρκίας Νταλιάλ Μπατιμπάι.

Πηγή ΑΠΕ