Νέες επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων και των δικαστών, καθώς και σε κτήρια υψίστης ασφαλείας προαναγγέλλει ο "Επαναστατικός Αγώνας" με την προκήρυξη που έστειλε και με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία. Η προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα "Το Ποντίκι", βρίσκεται ήδη στα χέρια των διωκτικών αρχών που εξετάζουν την αυθεντικότητά της. Το μεγαλύτερο μέρος της προκήρυξης αναφέρεται στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στο Παλαιστινιακό, στον πόλεμο στο Ιράκ, στο ρόλο του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ. Αναφορές σε θέματα εσωτερικής πολιτική επικαιρότητας δεν υπάρχουν.

Τα μέλη της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας" άφησαν την πεντασέλιδη προκήρυξη σε ακατοίκητο, στο λόφο του Φιλοππάπου, την Τρίτη, 12 μέρες μετά το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία.

Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας παρέδωσαν την Τετάρτη την προκήρυξη στην Αστυνομία και αφού εξετάστηκε στα εργαστήρια, μπήκε στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Στην προκήρυξη ο συντάκτης ονοματίζει δύο υπουργούς, τον Βύρωνα Πολύδωρα και την Ντόρα Μπακογιάννη, στοχοποιεί το κτήριο του Κοινοβουλίου, αναλύει εκτενώς την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και για πρώτη φορά αναφέρεται στη δίκη της 17Ν.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην επιχειρησιακή τακτική που ακολούθησαν τα μέλη της οργάνωσης στο χτύπημα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στην προκήρυξη, μεταξύ άλλων, ο "Επαναστατικός Αγώνας" αναφέρει: "Στα ελληνικά έκτακτα "στρατοδικεία" οι εντεταλμένοι της κυβέρνησης Έλληνες δικαστές ξεσκίζουν δημοσίως το ίδιο το αστικό δίκαιο που υποτίθεται ότι προασπίζουν προκειμένου να διασφαλίσουν ισόβιες καταδίκες σε αγωνιστές, προκειμένου να εμπεδώσουν αυτό που νομίζουν ως "νίκη επί της αντίστασης", με το πιο τρανό παράδειγμα την "υπόθεση 17Ν".

Για το ελληνικό Κοινοβούλιο, η προκήρυξη αναφέρει: "Αν μπορούσαμε να φανταστούμε μια γενικευμένη λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα, το οποίο ευχόμαστε και για το οποίο εξ άλλου προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το πρώτο κτίριο που θα κατεδαφιζόταν θα ήταν η αμερικανική πρεσβεία. Και το δεύτερο θα ήταν σίγουρα το κοινοβούλιο".

Στα δύο υστερόγραφα της προκήρυξης, ο συντάκτης αρνείται κάθε σχέση της οργάνωσης με "ορφανά" τρομοκρατικά χτυπήματα και υποστηρίζει ότι τα δύο τηλεφωνήματα που έγιναν στην εταιρία ασφαλείας, μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, δεν έγιναν από τον Επαναστατικό Αγώνα.

ΠΗΓΗ:ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ