Με αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τσάρλς Ρις.

Πρόκειται για τους γερουσιαστές της Μασαχουσέτης Τζ. Κέρι, του Όρεγκον Τζ. Σμιθ, του Βέρμοντ Π. Λίχι, του Μισισιπή Τ. Λοτ, της Ουάσιγκτον κα Μ. Κάντγουελ, της Φλόριντα Μ. Μαρτινέζ, της Τζόρτζια Σ. Τσάμπλις, της Νότιας Καρολίνας Λ. Γκράχαμ και το βουλευτή του Κονέκτικατ Τ. Σάις.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το Κυπριακό, την τρομοκρατία, το Αφγανιστάν και την οικονομική συνεργασία, καθώς Αμερικανοί Γερουσιαστές ανέφεραν ότι παρακολουθούν τις στατιστικές και είναι ικανοποιημένοι από τη θετική κατεύθυνση που έχει πάρει η ελληνική οικονομία.

«Όλες οι δημοκρατίες αισθάνονται σαν το σπίτι τους στην Ελλάδα και όταν δέχθηκε επίθεση η πρεσβεία μας αισθανθήκαμε σαν να δέχθηκε επίθεση η ίδια η Ελλάδα», δήλωσε ο γερουσιαστής Σμιθ. «Εκτιμούμε ιδιαίτερα την αντίδραση της κυβέρνησής σας στο πρόσφατο επεισόδιο εναντίον της πρεσβείας μας», πρόσθεσε.

Ο Γερουσιαστής Λέϊσι ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν το σεβασμό τους προς την Ελλάδα, στέλνοντας στην Αθήνα έναν από τους καλύτερους πρέσβεις που έχουν οι ΗΠΑ, ενώ σημείωσε, ότι νιώθει σαν το σπίτι του όταν επισκέπτεται την Ελλάδα.

Χθες βράδυ, η Υπουργός των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη παρέθεσε δείπνο εργασίας στην ομάδα των Γερουσιαστών.