Με τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε τις πορηγούμενες μέρες το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) με την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη  και την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Μαριέττα Γιαννάκου, ολοκληρώθηκαν οι επαφές που είχαν στην Αθήνα τα μέλη του Προεδρείου της παγκόσμιας οργάνωσης, ενόψει της πρώτης τακτικής συνεδρίασης στη Θεσσαλονίκη, από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου.

 

Στη συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Κασσίμη, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης ευχαρίστησε την κα Μπακογιάννη για την έμπρακτη συμπαράσταση της, όπως και του Υπουργείου του οποίου προΐσταται,  στο έργο του Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Ταμβάκης οι κύριοι άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθεί το ΣΑΕ είναι το τρίπτυχο  Νεολαία, Παιδεία και Πολιτισμός. Ταυτόχρονα θα εξακολουθήσει, με τις αστείρευτες δυνάμεις της Ελληνικής Ομογένειας ανά τον κόσμο, να  συμπαρίσταται στα εθνικά θέματα της πατρίδας.  Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη για την έως τώρα συνεργασία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον, για ένα ΣΑΕ με ενισχυμένο και διευρυμένο ρόλο, βάσει του νέου εκτελεστικού νόμου.

Η κα Μπακογιάννη συνεχάρη τον κ. Ταμβάκη και τα μέλη του Προεδρείου για την εκλογή τους και ευχήθηκε δύναμη στην αποστολή τους, προς όφελος του Απόδημου Ελληνισμού, στον οποίο, όπως τόνισε, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη ανταλλάχθηκαν ιδέες για την ευρύτερη προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε κάθε γωνιά της γης, έργο στο οποίο το ΣΑΕ μπορεί και θέλει να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις. Ήδη τα μέλη του Προεδρείου του ΣΑΕ επεξεργάζονται προτάσεις, οι οποίες θα κατατεθούν στον κ. Βουλγαράκη. 

Τα θέματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στις επτά Περιφέρειες του ΣΑΕ και τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς μας σε αυτές, παρουσίασαν στην Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Μαριέττα Γιαννάκου τα μέλη του Προεδρείου του ΣΑΕ. Όπως τόνισε ο κ. Ταμβάκης, η διάδοση-διάσωση της Ελληνικής γλώσσας αποτελεί βασική προτεραιότητα για το νέο Προεδρείο, το οποίο σύντομα θα καταθέσει στο Υπουργείο συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων.