Αθήνα

Με την ευκαιρία της Έκθεσης Ομογενειακού Τύπου  που Οργάνωσε και παρουσίασε το Αριστοτέλειο ίδρυμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, βράβευσε κατά την τελετή των εγκαινίων δημοσιογράφους και συγγραφείς για το πολύτιμο δημοσιογραφικό και συγγραφικό τους έργο στον Ελληνισμό της διασποράς.

 

Τις τιμητικές πλακέτες  απένειμαν  ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρέσβης στην Αθήνα κ. Γιώργος Γιωργή και ο Πρόεδρος του Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανος  Ταμβάκης. Η Έκθεση, όπως έχουμε αναφέρει, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου.

    

Τιμητικές πλακέτες πήραν ο γνωστότατος Δημοσιογράφος της ΕΡΤ 5 κ. Νώε Παρλαβάντζας, για την τεράστια μακροχρόνια προσφορά του στον Απόδημο Ελληνισμό, ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής Ομογενειακών εφημερίδων  κ. Φώτης Χαραλαμπίδης, ο Δημοσιογράφος και Διευθυντής του Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Ηλίας Ηλιόπουλος, ο Δημοσιογράφος κ. Χρ. Αγγελής.  Ο  Συγγραφέας κ. Στράτος Δουκάκης, ο Συγγραφέας  και Δημοσιογράφος κ. Παντελής Ξανθίδης  και δύο κυρίες Συγγραφείς, η κ. Ελένη Κατσουλάκη και η κ. Άσπα Παπακωνσταντίνου.

Το Αριστοτέλειο Ίδρυμα  έχει βραβεύσει και άλλους αξιόλογους δημοσιογράφους και Συγγραφείς  που με το έργο τους τιμούν τον Ελληνισμό της διασποράς, και στόχος του είναι να θεσμοθετήσει και ειδικά χρηματικά βραβεία για εκείνους τους Δημοσιογράφους που με το έργο τους προβάλλουν την Κύπρο και την Ελλάδα  στις χώρες  εγκατάστασής τους.

Όσον αφορά του Συγγραφείς της Ελληνικής διασποράς το Ίδρυμα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή του πνευματικού τους έργου, μέσα από την Έκθεση Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου, η οποία έχει προσφέρει πραγματική στέγη στην παραγωγή του πνευματικού τους έργου.