ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Με απαράδεκτους, μετέωρους, έωλους  και χωρίς ισχυρές αποδείξεις- για επί  μέρους ισχυρισμούς που προβάλλονται -περί δήθεν καταπάτησης των ανθρωπίνων και θρησκευτικών ελευθεριών  αναφέρεται στην Ελλάδα,  η ετήσια έκθεση του State  Department για το έτος 2006 που κυριολεκτικά  κατακεραυνώνει την χώρα μας!

Η 17σελιδη  έκθεση των Αμερικανών  δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το απόγευμα(06.03.2007)  και αναφέρεται σε επί μέρους ζητήματα που τα περισσότερα βασίζονται  σε «εκθέσεις»,  «παρατηρήσεις» και «συμπεράσματα» που συντάσσει για λογαριασμό του Διεθνούς Παρατηρητήριου   των Συμφωνιών του Ελσίνκι  και  ευρέως πλέον γνωστός στην Ελλάδα  για τις αντιλήψεις και τις απόψεις του ο κ.  Παναγιώτης Δημητράς.

 

Στην έκθεση την τιμητική τους έχουν οι ROMA (η γνωστή  παγκόσμια Φυλή των Αθίγκανων) τα δικαιώματα της οποίας -κατά την αμερικανική έκθεση – σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο θίγονται και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα βάναυσα!

Επιστάμενες αναφορές γίνονται επίσης και για αντισημιτισμό με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη ανα-δημοσίευση σκίτσου της ΕΛΕΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ το προηγούμενο έτος(16.08.2006), τα graffiti στους τοίχους (!) με σχετικές  αναφορές εναντίον των Εβραίων, ενώ θέτουν και θέμα νεκροταφείου της Ιουδαϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη το οποίο είναι χτισμένο στο χώρο που είναι σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (!).  Καταστροφές και βανδαλισμούς σε Ιουδαϊκούς ιερούς χώρους που καταγγέλθηκαν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Αναφέρεται επίσης σε αόριστες και απροσδιόριστες «κοινωνικές διακρίσεις» εις βάρος μεταναστών, φυλακισμένων, λαθρομεταναστών, προσφύγων και άλλων ευαίσθητων  κοινωνικών  που πάντα κατά τους Αμερικανούς θίγονται τα δικαιώματα τους!

Αναμασάνε πάλι θέματα -περί δήθεν- διακρίσεων της Μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη, και στη Ξάνθη με  σχετικά παραδείγματα δικαστηρίων που αφορούν στο ιδιοκτησιακό status της περιοχής από το 1927 μέχρι και το 1983.  Εστιάζοντας με έμφαση  στο θέμα της ανέγερσης Τζαμιού για τη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων της Μουσουλμανικής μειονότητας -και άλλων εθνικοτήτων πέραν των Ελλήνων Μουσουλμάνων που διαβιούν στην Ελλάδα-   ενώ το χειρότερο από όλα που step by step πλέον  φαίνεται να τίθενται είναι και τα  «χαμένα» δικαιώματα-ιδιοκτησίας γης- της Μουσουλμανικής μειονότητας  που διαβιώνει ειρηνικά στα Δωδεκάνησα!

Η σχετική απαράγραφος  εστιάζει θολά σε ιστορικά και ανεπιβεβαίωτα ιδιοκτησιακά  αμφιβόλου ιστορικής φύσεως ζητήματα- με   αναφορές σε Ρόδο, Μυτιλήνη και άλλα νησιά- που χάνονται στα βάθη των αιώνων και που τώρα   αναζητούν δήθεν οι απόγονοι τους στα νησιά αυτά.  Επίσης η αμερικανική έκθεση  αναφέρεται προκλητικά σε "δικαιώματα" της "Μακεδονικής" «Εκκλησίας» στην Ελλάδα  τα οποία θίγονται βάναυσα με αφορμή  επί ενός  μέρους περιστατικού  που έχει  «καταγγελθεί».

Το περιστατικό αφορά στη γνωστή περίπτωση της δίωξης του γνωστού καθηρημένου(από την Ελλαδική Εκκλησία) Παπά Νικόδημου  Τσαρκνιά που αυτοχρήστηκε «εκπρόσωπος» της  «μακεδονικής Εκκλησίας» στην Ελλάδα». «Εκκλησία» η οποία εδρεύει στα Σκόπια και δεν έχει αναγνωριστεί από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία και κανένα Πατριαρχείο! Τον  παπα- Τσαρκνιά  ο οποίος έχει καταδικαστεί για μια σειρά ποινικά αδικήματα στην Ελλάδα.  

Αναφέρεται επιγραμματικά επίσης και στα γεγονότα της Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος ενώ θίγει  και άλλα «παραδείγματα» με καταγγελίες παλαιοημερολογιτών που έπεσαν θύματα κατάχρησης θρησκευτικής εξουσίας εκ μέρους της εκπροσώπων της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.  Κάνει επίσης λόγο για τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ρωμαιοκαθλικών που υποτίθεται ότι θίγονται σε περιοχές που εδώ και αιώνες μάλιστα ορθόδοξοι και ρωμαιοκαθολική συμβιώνουν ειρηνικά (Νάξος-Σύρος-Τήνος). Στο περί θρησκευτικών ελευθεριών τονίζεται ότι χωρίς την έγκριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν μπορεί καμία θρησκευτική κοινότητα ή ομολογία να ευημερίσει.   

Διακριτικά  επίσης θέτει ζητήματα των Αλβανών  προσφύγων στην Ελλάδα , ενώ αφήνει σαφείς και ανοιχτούς υπαινιγμούς διασυνδέοντας  το ζήτημα με ισχυρισμούς των δήθεν  «Τσάμηδων»  που αναζητούν και αυτοί τα δικαιώματα τους. Αναφέρεται επίσης ότι το εμπόριο λευκής σαρκός (human trafficking)  έχει ανέβει σε ποσοστά 600% !  

Η έκθεση  των Αμερικανών αναφέρετε επίσης και στην γνωστή υπόθεση του «ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ» ενός φιλοσκοπιανού «κόμματος» το οποίο κατά καιρούς εγείρει διάφορα ανύπαρκτα ζητήματα.

Στο ξεχωριστό 7σελιδο κεφάλαιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε αρκετά σημεία φωτογραφίζονται με καυστικό τρόπο οι κατά καιρούς δημόσιες θέσεις και απόψεις του Αρχ. Χριστόδουλου ενώ επισημαίνει ότι καμία άλλη θρησκευτική κοινότητα δεν μπορεί να προχωρήσει στα θρησκευτικά της καθήκοντα αν προηγούμενα  δεν έχει δοθεί η σύμφωνη γνώμη του επιχώριου Ποιμενάρχη(Μητροπολίτη). Ενώ αναφέρονται και επί μέρους παρατηρήσεις για διάφορα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών που «θίγονται» κατά την Αμερικανική έκθεση.  

Στο κεφάλαιο αυτό περί θρησκευτικής ελευθερίας  γίνεται επίσης  σαφής αναφορά στο πάγιο και διαρκές  αίτημα των Σαϊντολόγων στην Ελλάδα που επιδιώκουν την επισημοποίηση του γνωστού ΚΕΦΕ ως αναγνωρισμένη «Εκκλησία» με  θρησκευτικό τελετουργικό(κάτι που εδώ και δυο δεκαετίες σε δικαστήρια που έχουν γίνει οι ίδιοι αρνούνταν πεισματικά πως είχα τέτοιους σκοπούς ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης έχοντας εξαπολύσει μάλιστα και «πόλεμο» σε γνωστές και επιφανείς προσωπικότητες στην Ελλάδα ).

Η έκθεση επίσης αναφέρεται στις δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας και εστιάζει στο γεγονός του ξυλοδαρμού του νεαρού  24χρονου Κύπριου  στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Νοέμβριο(με τα γεγονότα της περιβόητης ζαρντινιέρας).   

Τέλος η έκθεση κάνει αναφορές για απαράδεκτες συνθήκες κράτησης λαθρομεταναστών στις φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Κατά τ'  άλλα στο εισαγωγικό προοίμιο τονίζεται ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα με εκλεγμένη νόμιμη κυβέρνηση υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που εξελέγη το 2004!           

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2006/78815.htm

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ

http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/index.html