ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

 

Ένα 24ωρο πριν την επίσημη υπογραφή   μεταξύ Ελλάδας- Ρωσίας -Βουλγαρίας της ιστορικής συμφωνίας το γνωστό  για τις θέσεις και τις (φιλοΤουρκικές) απόψεις του αμερικανικό περιοδικό National Review εξαπολύει επίθεση εναντίον της συμφωνίας με επισείοντας τον φόβο της Τουρκίας! Το αξιοσημείωτο αλλά και καθόλα ύποπτο το οποίο χρίζει όμως μέγιστης προσοχής είναι ότι το κείμενο ανάλυση με τίτλο Strategic Vision or Strategic Mess?   συνυπογράφουν η γνωστή Zenyo Baran και ο ανταποκριτής της εφημερίδας  «ο Κόσμος του Επενδυτή» στη  Ουάσιγκτον Δημήτρης Απόκης!   

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΓΚΥΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ

 

Το κείμενο -το οποίο είναι καταχωρημένο και στην online έκδοση -με το πρόσχημα της ανάλυσης, επιτίθεται εναντίον της συμφωνίας που υπογράφεται στην Αθήνα μεταξύ των τριών ηγετών(Ελλάδας-Ρωσίας Βουλγαρίας). Συμφωνία που όχι τυχαία και με προσεγμένη κάθε σημειολογική λεπτομέρεια προβάλλεται με κάθε επισημότητα -και από τις τρεις χώρες εξίσου- δίνοντας και το τόνο  και τα μηνύματα προς τους τρίτους… της ιστορικής σημασίας που έχει για την ευρύτερη  περιοχή και το μέλλον της χρήσης της ενέργειας  σε γεωστρατηγικό και πολιτικό επίπεδο. Η «ανάλυση» των κ. Zenyo Baran και Δ. Απόκη  τονίζει και προβάλει   φανερά  την έντονη  ενόχληση της Ουάσιγκτον και ειδικότερα του Λευκού Οίκου στην συμφωνία που υπογράφει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες το θέμα αναμένεται να θέσει και στην Ελληνίδα ΥΠ. Εξ. Ντόρα Μπακογιάννη η ομόλογος της C. Rise στη συνάντηση που θα έχουν  στις 22 Μαρτίου. Το περιοδικό  προβάλει ως λύση με βάθος χρόνου που θα ευνοήσει  διαχρονικά τα συμφέροντα και της Ε.Ε. αλλά και της Τουρκίας μια νέα εμπορική ενεργειακή συμφωνία μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδας- Τουρκίας. Τονίζεται ότι  η συμφωνία που υπογράφεται στην Αθήνα μεταξύ των τριών χωρών έχει ιστορικό χαρακτήρα και καθιστά την Ελλάδα ενεργειακά καθοριστικό συνεταίρο στην ενεργειακή πολιτική του  Ρωσικού γίγαντα που κινείται αργά αλλά σταθερά με κύριο άξονα της πολιτικής του την ενεργειακή πολιτική -που είναι και το μέλλον- με τη χρήση των φυσικών πόρων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν  για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου άρθρου πολλά τα οποία όμως εμμέσως  πλην σαφώς, με λίγη  γνώση και επίγνωση της αμερικανικής πολιτικής, απαντώνται από το αυτονόητο υπέρμετρο και υπερβολικό  συμφέρον που επιδεικνύει η αμερικανική πλευρά για την Τουρκία και τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της στην περιοχή τα οποία, θεωρεί ότι διασφαλίζει η Τουρκική πλευρά και είναι κάτι που εν πάση  περιπτώσει το γνωρίζουμε.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε όμως, και αδυνατεί κάθε νουνεχής υγιής και ανιδιοτελής Νους έλληνα πολίτη, και δη Δημοσιογράφος είναι την σκοπιμότητα του  γνωστού συναδέλφου που υπογράφει ένα τέτοιο κείμενο, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να υπαναχωρήσει η Ελλάδα της συμφωνίας καθιστώντας και επιβάλλοντας-δια της έμμεσης αλλά σαφούς απειλής – την Τουρκία ως καθοριστικό παίκτη στην ευρύτερη περιοχή και επιβεβλημένο συνέταιρο της Ελλάδας!  Διαβάστε το κείμενο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας…   

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του περιοδικού National Review

http://article.nationalreview.com/?q=OTg1MjA2ZjBmN2UwYjhhNDBjNTM0N2YyMjhkNzVjZjg=

   

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΚΥΡΑ ΜΜΕ

http://www.press-gr.blogspot.com

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=83681908