Νέα Υόρκη 16 Μαρτίου 2007

Ο Περιφεριάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Σπυρίδωνας Σπυρίδων και ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Αϊδόνης, είχαν την  ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις προετοιμασίες της Ομογένειας για την Εθνικής μας Παρέλαση η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.

Κατά την διάρκεια της Πανομογενειακής απεύθυναν χαιρετισμό και δήλωσαν ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο των Ελλήνων του Εξωτερικού.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού της Αμερικής η Εθνική μας Παρέλαση θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Την Κυριακή 15 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο chairman της φετινής παρέλασης κ. Ιωάννης Κατσιματίδης, από τις 1:30 έως και τις 3:30 μ.μ. το Channel 9 με ένα εκλεκτό επιτελείο ελληνοαμερικανών δημοσιογράφων όπως ο Έρνι Ανάστος, ο Νίκ Γκέγκορι και άλλοι θα μεταφέρουν την εικόνα και την φωνή του Ελληνισμού στα Αμερικάνικα νοικοκυριά.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για την ανάδειξη των Τελεταρχών της φετινής Παρέλασης λήγει την Τρίτη 20 Μαρτίου καθώς το βράδυ της ίδιας μέρας αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει.

Μέχρι στιγμής έχουν προταθεί, το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα, η Άννα Βίσση, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Τζον Νεγρεπόντε, η κα Αικατερίνη Παναγοπούλου, η Νατάσα Καραμανλή, η Χίλαρι Κλίντον και η Ζωή Κουτσουπάκη και ο CEO του τηλεοπτικού δικτύου A&E Νικ Νταβάτζης.

Ο co-chairman της Παρέλασης, κ. Ντίνος Ράλης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το άγημα της Προεδρικής Φρουράς και η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού θα αφιχθούν στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη 12 Απριλίου και θα συμμετέχουν κανονικά στην τελετή της έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στον ιστό που δώρισε στην πόλη της Νέας Υόρκης η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων. Η εκδήλωση  λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την Παρασκευή πριν την Παρέλαση στο του Bowling Green.

Επίσης ανέφερε ότι η Επιτροπή Παρέλασης ενημερώνει την Ομογένεια για την πορεία της προετοιμασίας της Παρέλασης και για το σκοπό αυτό θα επισκεφτεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου την κοινότητα του Μπρίτζπορτ στο Κονέκτικατ και έχει προγραμματίσει επισκέψεις στο Γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ αλλά και στο κέντρο τρίτης ηλικίας στην Τζαμέϊκα.

Η κα Ελένη Ψαρά υπεύθυνη της επιτροπής του λαχείου ανακοίνωσε ότι έχουν διανεμηθεί 5.000 λαχνοί και ζήτησε την βοήθεια όλων για την διάθεση και των υπολοίπων καθώς έχουν τυπωθεί συνολικά 10.000.

 Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και υπεύθυνος συντονιστής του λευκώματος, κ. Δημήτριος Δημητρίου ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής για το λεύκωμα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 16.600 δολαρίων και ανέγνωσε τα ονόματα των επιχειρήσεων και των οργανισμών που τα πρόσφεραν. Επίσης ανέφερε ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να εφοδιαστούν από την Ομοσπονδία ελληνικές σημαίες διαστάσεων 3Χ5 (feet).

Ο συντονιστής Παρέλασης και chairman της Πολιτιστικής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Παύλου, ενημέρωσε για την εκδήλωση της Μιςς Ελληνική Ανεξαρτησία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου. Αναφέρθηκε επίσης στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο αλλά και στην εκδήλωση «Από τον Ερωτόκριτο στο Άξιον Εστί» με τον Γρηγόρη Μανινάκη και την ορχήστρα «Μικρόκοσμος» που θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2007 και όλα τα έσοδα της θα διατεθούν στο ταμείο της Παρέλασης.

Ο co-chairman της Παρέλασης, κ. Τάσος Μάνεσης, ενημέρωσε για την εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 13 Απριλίου στο Terrace on the Park τονίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 18 τραπέζια και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει γρήγορα να ενημερώσουν την αρμόδια επιτροπή.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι χορηγοί της εκδήλωσης που θα γίνει στο ξενοδοχείο Hilton το Σάββατο 14 Απριλίου. Πρόκειται για τους: Φίλιπ Κρίστοφερ, Νίκο Μουγιάρη, Ελένη και Γιάννη Ψαρά, την τράπεζα Μάραθον και την τράπεζα Ατλάντικ.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι μέχρι τώρα συμμετοχές στην παρέλαση, οι οικονομικές εισφορές και γενικότερα όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πλήρως για την πορεία της προετοιμασίας της παρέλασης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Πανομογενειακές Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 8:00 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο (22-51 29th Street, Astoria) και είναι ανοιχτές σε όλη την Ομογένεια.