Καρποφόρα και εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που είχε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ       κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη, κατά την τηλεφωνική σύσκεψη που είχαν χθες, με αντικείμενο την κατάρτιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Αποδήμων. 

 

Όπως συμφωνήθηκε, το νομοσχέδιο πριν κατατεθεί στη Βουλή, θα σταλεί προς μελέτη και συζήτηση στη βάση του Απόδημου Ελληνισμού, μέσω των επτά περιφερειών του ΣΑΕ και των Συντονιστικών Συμβουλίων τους.

«Οι Απόδημοι δικαιούνται και επιβάλλεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα όπως η άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος από το εξωτερικό. Το ΣΑΕ οφείλει να ασκήσει το γνωμοδοτικό και εισηγητικό του ρόλο προς την ελληνική Πολιτεία για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, που είναι ένα πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας της Ομογένειας» τόνισε ο κ Ταμβάκης.

Οι Συντονιστές του ΣΑΕ στις πέντε ηπείρους έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί για την καταγραφή των κυρίαρχων απόψεων επί του θέματος, ενώ η επικείμενη μελέτη του νομοσχεδίου, αναμένεται ότι θα αποδώσει σύντομα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στην Διακομματική της Βουλής για τον Απόδημο το προσχέδιο νόμου για την ψήφο των Ομογενών

Το προσχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων απέστειλε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης στον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου κ. Ευγένιο Χαϊτίδη και τα μέλη της Επιτροπής.   Σε επικοινωνία με τον κ. Χαϊτίδη ο κ. Κασσίμης του ζήτησε να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής αμέσως μετά το Πάσχα για να ανταλλάξουν απόψεις με τα μέλη της.   Παράλληλα ο κ. Κασσίμης απέστειλε το προσχέδιο και στον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανο Ταμβάκη,  με την παράκληση να έχει τις απόψεις των συντονιστικών συμβουλίων και του Προεδρείου του ΣΑΕ μέχρι τις 14 Απριλίου.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί κατάθεση σχετικής επερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της ψήφου των ομογενών