Κύπρος. Το «Αριστοτέλειο» Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης & Αρωγής Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,  μετά από 5 επιτυχημένες κατά γενική ομολογία Εκθέσεις «Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου», στη Κύπρο, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στο Γιοχάννεσμπουρκ της Ν. Αφρικής, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, και πρόσφατα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», οργανώνει για να παρουσιάσει ακόμα μια μεγάλη Έκθεση στην Ελλάδα.

Την Έκθεση: «Ομογενειακά έντυπα & ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε των Πέντε Ηπείρων»,

για να προβάλει το υψίστης σημασίας για τον Ελληνισμό έργο τους, που για πολλούς δυστυχώς παραμένει ακόμα άγνωστο, και για να καταδείξει ότι η Ελλάδα  με τα Ομογενειακά ΜΜΕ βρίσκεται παντού. Από την Κύπρο, έως την μακρινή χώρα των Ίνκας, από τις Στέπες των Ασιατικών Δημοκρατιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έως την Φιλανδία και τις ΗΠΑ, από  τον Καναδά, και τη Λατινική Αμερική,  έως την Αφρική,  την Αυστραλία, και την Νέα Ζηλανδία

 

 Ένας κόσμος, μια φλόγα, που ασίγαστα καίει στην καρδιά του ομογενή δημοσιογράφου, που είτε βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, είτε σε κάποια μικρή πόλη της Λατινικής Αμερικής ή της μακρινής Νέας Ζηλανδίας, χτυπά με το ίδιο παλμό, με την ίδια ζέση και με κύριο στόχο να κρατηθεί,  ζωντανή η Ελληνική γλώσσα, αναλλοίωτη η ιστορική μνήμη, οι παραδόσεις.

 Να παρουσιάσει αυτή την «φωτοδόχο» πηγή των Ομογενειακών ΜΜΕ, που κατόρθωσαν  μέσα από τις πλέον αντίξοες συνθήκες,  να διατηρήσουν   ακμάζουσα και ενεργητική την κοινωνία  των αποδήμων,  αλλά και να καταστούν  ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παλιά και στην νέα πατρίδα, ανάμεσα στις ίδιες τις γενεές των μεταναστών. Να προβάλλει τους αφανείς «ήρωες» των Ομ. ΜΜΕ που  γαλούχησαν  τις γενιές των Αποδήμων με τα εθνικά οράματα, που πρόβαλαν τα έργα του πνεύματος, που στάθηκαν συμπαραστάτες στα κελεύσματα δύσκολων για το Έθνος στιγμών. Μια έκθεση ντοκουμέντο της δραστηριότητας και της προσφοράς  του Ελληνισμού της διασποράς, προς την Μητροπολιτική Ελλάδα. Και όπως σε κάθε Έκθεση μας, δεσπόζουσα θέση θα κατέχει το Ομογενειακό Βιβλίο της Ένωσης; Ελλήνων  Συγγραφέων Λογοτεχνών Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ)