Robin Gibb, τραγουδιστής των Big Gees: "Μια φωνή αρκεί για να αλλάξει τις νοοτροπίες"


"Πόσο βαθειά είναι η αγάπη σας" για το περιβάλλον;

Ο Robin Gibb, τραγουδιστής του διάσημου συγκροτήματος Big Gees, παρευρέθηκε στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Βρυξέλλες), στις 11 Απριλίου. Αφού ερμήνευσε τα τραγούδια "How Deep is Your Love" και (μαζί με τον Nigel Kennedy) "Words", απένειμε το Παγκόσμιο Βραβείο Ενέργειας στο νικητή της κατηγορίας "Νέοι" και απάντησε στις ερωτήσεις συντακτών της "Πρώτης Σελίδας" του ιστότοπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 

Πιστεύετε ότι ένα μόνο άτομο μπορεί να αλλάξει την πορεία του κόσμου;
 
Ένα άτομο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται πολλοί άνθρωποι. Μερικές φορές μια φωνή αρκεί για να αλλάξει τις νοοτροπίες.
 
Σήμερα παρουσιάσατε το νικητή της κατηγορίας "Νέοι". Είναι σημαντικό να διαβιβασθεί το μήνυμα αυτής της βραδιάς στους νέους;
 
Οι νέοι αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της κοινωνίας του αύριο και, για αυτό το λόγο, πρέπει να τους ευαισθητοποιήσουμε και μάλιστα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αυτή είναι εξάλλου και η αποστολή μου: να τους ενθαρρύνω να ενδιαφερθούν.
 
Πιστεύετε επομένως ότι πρέπει να λειτουργήσετε ως πρότυπο για τους νέους;
 
Μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου ως πρότυπο, ως σωματίδιο, ως κίνητρο για αλλαγή, ως πηγή έμπνευσης.
 
Μπορεί η μουσική να αποτελέσει μέσο για να γίνει μια νέα βιομηχανική επανάσταση υπέρ της καθαρότερης ενέργειας;
 
Η μουσική μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά δεν αρκεί. Οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται το εκάστοτε μήνυμα και να ζουν μ'αυτό. Εννοώ εδώ τις νέες γενιές: οι νέοι είναι το μέλλον.
 
Έχετε ξανά τραγουδήσει σε κοινοβούλιο;
 
Ναι, στη Μόσχα.
 
Πώς αισθανθήκατε που τραγουδήσατε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
 
Υπέροχα. Μου άρεσε αυτή η εκδήλωση, καθώς ήταν κάτι το θετικό. Είμαι περήφανος που έλαβα μέρος στην τελετή και σ'αυτό το γιγαντιαίο παζλ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ