του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη

Αχρείοι, οι πολίτες που δεν αντιστέκονται στα συμβαίνοντα φοβερά και τρομερά πράγματα στον κόσμο και στην πατρίδα μας Αχρείοι και όσοι δεν προστατεύουν τους θεσμούς, έστω κιʼ αν θέλουν να τους αλλάξουν.

 

 

Αχρείοι , εγληματίες και δειλοί οι κουκουλοφόροι και μερικοί απʼ αυτούς ίσως να ειναι όργανα της ΚΥΠ και των ξένων κέντρων.

Αχρείοι όσοι έχουν υποστεί «μιθριδατισμό» και δεν τους πιάνει πλέον το δηλητήριο της διαφθοράς γύρω τους.

Αχρείος και ο καπετάνιος του σκάφους, που ενώ το βλέπει ότι πάει κατʼ ευθείαν στον ύφαλο , το αφήνει να πλέει με τον αυτόματο πιλότο, επειδή του τον έχουν βάλει άλλοι .

Αχρείοι και οι επιβάτες του πλοίου που ενώ το βλέπουν ότι κάνει νερά και είναι έτοιμο να βυθισθεί , εκείνοι διασκεδάζουν στο σαλόνι αμέριμνα, όπως εκείνοι του Τιτανικού.

Αχρείοι κιʼ αυτοί που λένε «Ωχ αδερφέ !!» «Μακρυά από μας» Αλλά όταν η φωτιά καίει το σπίτι του γείτονα, περίμενε και στο δικό σου

Αχρείοι κι αυτοί που πληροφορήθηκαν τα πιό κάτω σκάνδαλα αλλά αδιαφόρησαν : «Διαπλεκόμενα-χρηματηστηριακές φούσκες- δομημένα κλεπτοκρατικά ομόλογα-δωροδοκία και εκβιασμοί επιτροπής ανταγωνισμού-δικαστικά και εκκλησιαστικά σκάνδαλα- εκκλησιαστικό παρακράτος και κόμμα του θεού-φορολογικές απαλλαγές στην εκκλησία-διασπάθιση δημοσίου χρήματος προς τον κ. Χριστόδουλο, πατριαρχεία-παράνομοι πλουτισμοί αξιωματούχων-Ανυπαρξία Πόθεν Εσχες, Μονοπώλεια-Ολιγοπώλεια-αντεθνικά σχολικά βιβλία που δεν αποσύρονται παρά την βοή και γενική κατακραυγή-αντεθνική και δουλική εξωτερική πολιτική ακόμη και στους αδυνάτους των Βαλκανίων-αδυναμία επιβολής των νόμων από την Πολιτεία-παραβίαση των νόμων ακόμη και από τους εντεταλμένους για την επιβολή τους κ.ο.κ.»

Αχρείοι αυτοί που πιάνουν στα πράσα τις σπείρες των κακούργων και δεν τους τιμωρούν, αλλά κουκουλώνουν τα σκάνδαλα τους.

Αχρείοι αυτοί που εθέσπισαν την απαγόρευση της πληροφόρησης των ονομάτων των ενόχων, κι αυτοί που μετέβαλαν την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων ως «Επιτροπή Προστασίας Δραστών» κατά της κοινωνίας .

Αχρείοι όσοι κάνουν πράξη το :«άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις» και προβαίνουν σε καταλήστευση και λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων, όχι μόνον της σημερινής γενιάς αλλά και των επερχομένων γενεών.

Αχρείοι όσοι παραμένουν αδρανείς στον καναπέ , δειλοί και άβουλοι, απράγμονες και μοιραίοι .

Αχρείοι κιʼ αυτοί που αναμένουν κάποιο θαύμα να τους σώσει. Διότι δυστυχώς θαύματα γίνονται μόνον στην αυλή του κ. Χριστόδουλου και στο χώρο των τρωκτικών του δημοσίου χρήματος και όχι στο λαό . Στο λαό επικρατεί λιτότης.

Αχρείοι όσοι δεν κάνουν πράξη τα λόγια και την πάντα επίκαιρη φράση του Θουκυδίδου ότι :«Μόνον γαρ τον τε μηδέν μετέχοντα, ούκ απράγμονα, αλλʼ αχρείον νομίζομεν»(Διότι μόνο αυτόν που δεν μετέχει , δεν τον θεωρούμε απράγμονα , αλλά αχρείον)

Αχρείοι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν το πόσο βαρύς είναι ο χαρακτηρισμός αυτός ; Αχρείος = άχρηστος. Ο,τι όμως είναι άχρηστο το πετάμε στα σκουπίδια. Ετσι δεν είναι;

Αχρείοι είμαστε λοιπόν όλοι εμείς ,η πλειοψηφία, που με την αδράνεια μας δώσαμε το δικαίωμα στην μικρή μειοψηφία των εξουσιαστών να μας θεωρούν «αχρείους=αχρήστους =σκουπίδια» και να έχουν γεμίσει το Λεκανοπέδιο χωματερές.

Αχρείοι και οι σκλάβοι, στρεβλόψυχοι, μίζεροι , κακομοίρηδες και στερημένοι ευδαιμονίας . Κατά τον Θουκυδίδη: «Ευδαίμον το Ελεύθερον … το δʼ Ελεύθερον Εύψυχον» (Θουκυδίδου-Επιτάφιος Περικλέους)

Αχρείοι είμαστε όλοι εμείς που διαπιστώνουμε ότι ούτε ευδαίμονες είμαστε, ούτε ελεύθεροι, αλλά ούτε και εύψυχοι, αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την θέση μας.

Αχρείοι όσοι δεχόμαστε αγογγύστως τη σκλαβιά . Τότε αυτή μας αξίζει.

Αχρεία πρέπει να νοιώθει η ανθρωπότητς που ενώ λέει ότι είναι πολιτισμένη ύστερα από 2.500 χρόνια από τότε που γράφηκαν αυτές οι απόψεις, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται ακόμη στην κατάσταση του ζώου και όμως ελάχιστα αντιστέκεται.

Αισχρόν και το να σιωπούμε . "Διότι αισχρόν το σιγάν της Ελλάδος πάσης αδικουμένης" (Δημοσθένους Φιλιππικός) Αχρείοι είμαστε όλοι εμείς οι Ελληνες πολίτες που ενώ μας αδικούν και μας καθυβρίζουν με τα ανιστόρητα ψεύδη που αναγράφουν δοσίλογοι και 5 φαλαγγίτες εγκάθετοι στα μαθητικά βιβλία για να νεκρώσουν την εθνική μας συνείδηση και να αλλοιώσουν την φυλή μας(Χ. Κίσσιγκερ) εμείς οι φορολογούμενοι τους ανεχόμαστε για να δείξουμε ευγενείς.

Αχρείοι και όσοι ανέχονται την ασκουμένη τις τελευταίες δεκαετίες ανθελληνική και ταπεινωτική εξωτερική πολιτική που συρρικνώνουν τις εθνικές μας θέσεις , όσοι χαρίζουν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια κιʼ αυτοί που προωθούν το Σχέδιο Αννάν, τα οποία μας έχουν κάνει περίγελω ακόμη και απέναντι στις μικρές και αδύνατες χώρες της Βαλκανικής

Αχρεία στην νιοστή δύναμη είναι τα ΜΜΕ , τα οποία αποσιωπούν τα σπουδαία και σοβαρά και καταπιάνονται με επουσιώδη , ψυχοφθόρα, απαξιωτικά , αποβλακωτικά κουτσομπολιά, ή και βλαπτικά θέματα για το λαό, την πατρίδα και το Έθνος .

Αχρείοι σε μέγιστο βαθμό είναι οι πνευματικοί άνθρωποι ( ΑΕΙ, ΤΕΙ, διδάσκαλοι, διανοούμενοι, φοιτητές, συγγραφείς, τεχνοκράτες κλπ) διότι βολεύθηκαν και έγιναν μέρος του κλεπτοκρατικού κατεστημένου. Διότι :«Πάσα επιστήμη χωριζομένη Δικαιοσύνης και της άλλης Αρετής, Πανουργία, ού Σοφία φαίνεται» (Πλάτωνος ,ʽΜενέξενοςʼ)

Αχρείοι δόλιοι και πανούργοι όσοι ενεργητικά (Βο(υ)λευτές, ΕΛΥΑΜΕΤ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ρεπουσηλιάκηδες και τα Soro -πουλα) αλλά και παθητικά (τα καλά παιδιά των κομμάτων και οι βολεμένοι καρεκλοκένταυροι) γίνονται δούλοι του διεθνούς εξουσιαστικού συστήματος προς χάριν της καρέκλας , της προβολής , του χρήματος και της εύνοιας της διεθνούς εξουσίας. Κατά τον Πλάτωνα(Επιστολές): «δεν θα λήξουν τα κακά από τα ανθρώπινα γένη , πριν το γένος των ορθώς και αληθώς φιλοσοφούντων αναλάβει την πολιτική εξουσία, ή το γένος των ηγετών της πόλεως, από κάποια θεία τύχη πραγματικά να φιλοσοφήσει» (Κακών ούν ού λήξειν τα ανθρώπινα γένη , πριν αν, ή τό τών φιλοσοφούντων ορθώς τε καί αληθώς γένος είς αρχάς έλθει τάς πολιτικάς, ή τό τών δυναστευόντων εν ταίς πόλεσιν , έκ τινός μοίρας θείας όντως φιλοσοφήση)

Αχρείοι είναι σχεδόν όλοι οι ηγέτες στις μέρες μας , διότι ούτε οι άριστοι κυβερνούν , ούτε οι ηγέτες φιλοσοφούν. Το αντίθετον συμβαίνει.

Αχρείοι ηγέτες εκλέγονται συνήθως οι αμαθείς, δόλιοι, ψεύτες, κλέφτες , απατεώνες, υποκριτές, άδικοι, άφρονες και συχνά παράφρονες και εγκληματίες.

Αχρείους χρειάζεται το Κατεστημένο για να τους εκβιάζει και να τους αναθέτει τις ʽβρώμικεςʼ δουλειές(Ιράκ, Αφγανιστάν, Γ/Β και ίσως αύριο Ιράν). Τέτοια αχρεία πρόσωπα παρέδωσαν τον Οτσαλάν.

Αχρεία και ψευδεπίγραφη τυγχάνει η δημοκρατία στις μέρες μας διότι δεν ανταποκρίνεται στην ουσία , αλλά στην Εξ-ουσία..

Αχρείοι είναι και οι νόμοι που ψηφίζουν οι 300, έστω κιʼ αν διατυμπανίζουν την ελευθερία του λόγου και της σκέψεως .

Αχρείο και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο διότι πριν λίγες ημέρες ψήφισε απόφαση που ορίζει ως ποινικό αδίκημα την αμφισβήτηση του Εβραικού Ολοκαυτώματος .

Αχρείοι αυτοί που διώκουν το φρόνημα και τις ιδέες. «Το φρόνημα δεν διώκεται , παρά μόνον οι αξιόποινες πράξεις» Διέπραξαν λοιπόν κιʽ αυτό το ιστορικό έγκλημα.

Αχρείοι όσοι περιορίζουν την ελευθερία του λόγου.

Αχρείοι οι κρατούντες το τσιρώτο κολλημένο στο στόμα; Αφαιρέστο αμέσως και μιλάτε ελεύθερα. Ολοι μαζί.

Αχρείοι κιʼ αυτοί που αναγείρουν νέα Γκουαντάναμο, Γκούλαγκ , Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως και Φυλακές, αντί για σχολεία.

Αχρεία και η Αμερικανική Διοίκηση που άνοιξε το δρόμο στον πρόεδρο Μπους για να μετατρέψει τη Δημοκρατία σε Αυτοκρατορία. Θα το δεχθεί ο φιλελεύθερος Αμερικανικός λαός ;