Το πρώτο πολυθεματικό και πολυπρισματικό συνέδριο με κεντρικό θέμα Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ οργανώνεται για πρώτη φορά  σε πανελλαδικό και παναμερικανικό επίπεδο με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος  Νέας Υόρκης, η οποία  τιμά τα 70 χρόνια από ιδρύσεως της με μια σειρά εκδηλώσεων. Πλήρες και αποκλειστικό ρεπορτάζ για το τι προηγήθηκε , το προσκήνιο αλλά κυρίως το παρασκήνιο σε επόμενες συνδέσεις σας. Σήμερα  Σάββατο 12 Μαϊου 2007 από το γραφείο Τύπου   της Ομοσπονδίας κυκλοφόρησε  το παρακάτω Δελτίο Τύπου.    

 

Εκ μέρους τους Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ ανακοινώνονται τα εξής:

Η Ομοσπονδία τιμώντας το 70 χρόνια που συμπληρώνονται από το έτος ιδρύσεως της επισήμως τον Αύγουστο του 1938 ανοίγει τον προσεχή Σεπτέμβριο του 2007 συμβολικά και σημειολογικά στην Γενέτειρα τον εορταστικό  κύκλο μιας σειράς εκδηλώσεων με πανηγυρικό χαρακτήρα που θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2008.

Πρώτη και κορυφαία εκδήλωση αφιερωμένη στα 70 χρόνια του οργανισμού είναι η διοργάνωση του 1ου συνεδρίου που οργανώνει η Ομοσπονδία με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα».

Η απόφαση για την οργάνωση και διεξαγωγή του εν λόγω συνεδρίου ελήφθη ομόφωνα στην συνεδρίαση της 9ης Ιανουαρίου 2007. Η απόφαση επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δ.Σ. με τελευταίες τις έκτακτες  ειδικές συνεδριάσεις της Παρασκευής 4ης,  Τετάρτης 9ης , και  Πέμπτης 10ης  Μαΐου όπου παρουσιάστηκαν λεπτομερώς τα στοιχεία της όλης διοργάνωσης, ενώ  ακολούθως έγινε ψηφοφορία για διαδικαστικά θέματα και εν συνεχεία  εγκρίθηκε και πάλι ομόφωνα  η τελική φάση της διοργάνωσης .    

Την  Δευτέρα 14 Μαΐου μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας θα επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο σε προγραμματισμένη συνάντηση, προκειμένου να τον ενημερώσουν εκτενώς για το πρόγραμμα, τη θεματική, το Επιστημονικό Συμβούλιο καθώς και για τους στόχους  του συνεδρίου, ενώ θα  του επιδώσουν και  την επίσημη πρόσκληση για την έναρξη του Συνεδρίου.  

Η παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια  που βρίσκονται υπό κατάρτιση και σχεδιασμό, καθώς και λεπτομέρειες για το υπό διοργάνωση συνέδριο, θα ανακοινωθούν στην συνέντευξη τύπου που οργανώνεται.

Προσκαλείστε όλοι να παρευρεθείτε την Τρίτη 15 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα στο ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Μετά την συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει Δεξίωση