Αποκλειστικό 

Με 40 ψήφους σε σύνολο 42 -σχεδόν παμψηφεί δηλ-εξελέγη- το νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων στη Πολιτεία της Φλόριδας. Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας Φλόριδας ο κ. Γιάννης Κοκολάκης αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε πως "θα δουλεψουν με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας".   

Επισοδειακή η συνεδρίαση της 9ης Μαίου  στην επιτροπή παρελάσεως – Δεν έγιναν εκλογές! Καταγγελίες  για έλλειμα 11.000$

 

Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Φλόριδας Αποτελούν οι : Πρόεδρος Γιάννης Κοκολάκης, Αντιπρόεδρος Στέλιος Σεβαστός, Γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννάκης, Ταμίας Δημήτρης Γιαννής, Α΄αντιπρόεδρος εθνικών θεμάτων Τάσος Μπόγδανος, Β΄αντιπρόεδρος Μαρία Πουλά υπεύθυνη κοινωνικών θεμάτων. Οι εκλογές και το καθιερωμένο συνέδριο  έγιναν στο Λακωνικό Σπίτι με 100% απαρτία των μελών και των αντιπροσώπων των 19 σωματείων που αποτελούν την Ομοσπονδία της Φλόριδας. Το συνέδριο ξεκίνησε στις 9 το πρωί παρουσία εκπροσώπου του Γενικού Προξενείου της Φλόριδας και άλλων ομογενειακών πραγόντων  και ολοκληρώθηκε με την ανάδιξη του νέου Δ.Σ. λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.  "Αντίπαλος" στην εκλογική αναμέτρηση μέχρι και πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας ο Τ. Τσαφατίνος ο οποίος όμως χάρην της ενότητας απεσύρθη και έτσι η ομοσπονδία Φλόριδας οδηγήθηκε σε εκλογές με έναν συνδυασμό ομόφωνης εκλογής.     

Κυβερνήτης της Ομοσπονδίας εξελέγη  μετά από ένα εκλογικό θρίλερ ψήφων η κ. Πόπη Δημητρίου πρόεδρος του Νισυριακού συλλόγου, ενώ αντίπαλος της ήταν ο μέχρι πρότινος κυβερνήτης Χρυσόστομος Αλαχούζος ο οποίος σε μια κίνηση αβροφροσύνης ευχαρίστησε και δε ζήτησε δεύτερο γύρω εκλογής. Η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. θα γίνει την επόμενη Κυριακή.

 Σε δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στο GREEK AMERICAN NEWS AGENCY ο αντιπρόεδρος του νέου Δ.Σ. δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "θα εργαστούμε για την ενότητα της Ομοσπονδίας και της επιτροπής παρελάσεως ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Αυτός είναι ο στόχος μας και πάνω σε αυτόν θα δουλέψουμε. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να το δούμε. Είμαστε όλοι  Έλληνες και αυτό είναι πάνω από όλα που πρέπει να μας ενώνει."  Ο κ. Σεβαστός μας αποκάλυψε επίσης ότι στις σημερινές εκλογες ο Μακεδονικός σύλλογος έκανε μια πρόταση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό η οποία αφορά στην εναέγερση κτηρίου της Ομοσπονδιας σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Μακεδονικός Σύλλογος ώστε πλέον η Ομοσπονδία Φλόριδας να έχει το δικό της κτήριο. 

Επεισοδιακή συνεδρίαση της επιτροπής παρελάσεως

Δέν έγιναν εκλογές! 

Τις ημέρες που προηγήθηκαν υπήρξε έντονο παρασκήνιο και μεγάλη ένταση εν όψει της σημερινής  εκλογικής διαδικασίας μεταξύ παραγόντων της επιτροπής παρελάσεως   και των υποψηφίων για την ομοσπονδία Φλόριδας. Ένταση που κατγράφονταν και στο τοπικό ελληνικό πρόγραμμα "Ελέυθερη Γνώμη" όπου ανώνυμοι ακροατές  εξαπέλυαν φραστικές επιθέσεις εναντίον υποψηφίων για το Δ.Σ. στην ομοσπονδία της Φλόριδας.

Συγκεριμένα την Τετάρτη 9 Μαϊου ο οργανισμός που διοργανώνει την παρέλαση είχε συγκέντρωση για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου. Εκλογές όμως δεν έγιναν γιατί η εξελεκτική επιτροπή που ελέγχει τα οικονομικά της παρελάσεως βρήκε ότι λείπουν από τα ταμεία περίπου 11.000$ ! Το περίεργο στην όλη υπόθεση και αυτό  που καταγγέλθηκε και επισήμως είναι πως μέλος της εξελεκτικής επιτροπής(το όνομα είναι στη διάθεση μας αλλά δεν αναφέρεται ακόμα) φέρεται να είναι  άμμεσα εμπλεκόμενος  στα όσα καταγγέλθηκαν ως προς τα χρήματα που λείπουν,  αφού δεν είναι δυνατόν να είσαι και ελέγχων και ελεγόμενος.  Δηλ. με απλά λόγια δεν μπορείς να είσαι μέλος και επίτιμος πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως και μέλος της εξελεκτικής επιτροπής!

Στην επεισοδιακή  συνεδρίαση έγιναν πολλές καταγγελίες,  αρκετές  φορές επεκράτησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα με αποτέλεσμα να διαλυθεί η συνεδρίαση χωρίς να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του οργανισμού που διοργανώνει εδώ και 20 χρόνια την παρέλαση στην πολιτεία της Φλόριδας. Έτσι παραμένει το ίδιο Δ.Σ. με πρόεδρο την κυρία Αλεξάνδρα  Λαζίδου, αντιπρόεδρο  κ. Σωτήρη Αγγελάτο, Γραμματέα την κ. Μαρία Πουλά, Ταμία τον κ.Παναγέα, επίτιμο πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Σησώη και τρία ακόμα μέλη.