Ένα αξιόλογο κείμενο προτάσεων για τον εορτασμό των 70 ετών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, δόθηκε στη δημοσιότητα τις  τελευταίες ημέρες  με αφορμή τη διοράνωση του πρώτου μεγάλου πολυθεματικού συνεδρίου με θέμα "Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα". Το κείμενο περιέχει πολλές και πρωτότυπες ιδέες προς υλοποίηση έχει ήδη κατατεθεί προς το Δοικητικό Συμβούλιο και   υπογραφεί ο  Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Δημητρίου.

Το Greek American News Agency, το εξασφάλισε ειδικά για το αναγνωστικό κοινό του και σήμερα το παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα.  

του Δημήτρη Δημητρίου, Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης & Πρόεδρου της Οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου

   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007- 2008: ΕΤΟΣ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Στις 12 Αυγούστου του 2008 συμπληρώνονται  τα 70 χρόνια ζωής, έργου και δράσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Πριν από 70 χρόνια, στις 12 Αυγούστου του 1938 η Ομοσπονδία συστήνεται επίσημα με απόφαση των αρμόδιων πολιτειακών αρχών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που απαλλάσσεται από κάθε είδους φορολογία. Ωστόσο η απόφαση για την σύσταση του εν λόγω οργανισμού είχε ληφθεί έναν περίπου χρόνο πριν όταν εντεταλμένοι Αντιπρόσωποι 19 Συλλόγων της περιοχής της Νέας Υόρκης, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις 22 Νοεμβρίου 1937, στην αίθουσα του Συλλόγου Κρητών «Η Ομόνοια» αποφάσισαν την ίδρυση ενός δευτεροβάθμιου οργάνου, το οποίο θα καλύπτει και θα εκπροσωπεί τις πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Νέας Υερσέης και του Κοννέντικατ.

Σήμερα έναν περίπου χρόνο πριν την ολοκλήρωση των 70 χρόνων από την ιστορική εκείνη μέρα, η Ομοσπονδία άνοιγει έναν μεγάλο κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια του οργανισμού.

Η εορταστική περίοδος προγραμματίζεται να κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο του 2008. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου που ξενικά τον Σεπτέμβριο του 2007 και κορυφώνεται τον αντίστοιχο μήνα του 2008, όλες οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από την Ομοσπονδία, ή υπό την αιγίδα της θα έχουν έναν πανηγυρικό χαρακτήρα και θα εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων της Ομοσπονδίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το προσεχές έτος φιλοδοξούν να διευρύνουν τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας προς κάθε κατεύθυνση, προσδοκώντας ο οργανισμός να γίνει πόλος έλξης και δραστηριοποίησης για κάθε ηλικία ελλήνων και ελληνοαμερικανών που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης και κυρίως να προσελκύσουν την νεολαία.

Τον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων θα ανοίξει Συνέδριο με κεντρικό θέμα  «Ο ελληνισμός της Αμερικής στον 21ο αιώνα», το οποίο θα ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα του Ιούνιου και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στα τέλη του προσεχή Σεπτέμβρη (27-30).   Οι  δυο προσυνεδριακές διασκέψεις στην Νέα Υόρκη τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα του Ιουνίου είναι καθοριστικής και αποφασιστικής σημασίας για την διεξαγωγή του συνεδρίου στην Ελλάδα.

Το συνέδριο -πέρα από τις εργασίες του με τις επί μέρους θεματικές  ενότητες του θα καταγράψει, τους προβληματισμούς, καθώς και τις προτάσεις που θα καταθέσει ο κάθε εισηγητής. Τονίζεται δε ότι  θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

1.Για τις ανάγκες του Συνεδρίου, σήμερα ανακοινώνεται ότι  προκηρύσσεται διαγωνισμός αφίσας και logo, με θέμα ο «Ελληνισμός της Αμερικής στον 21ο αιώνα». Το logo και η αφίσα του συνεδρίου πρέπει να αποτυπώνουν τον εορταστικό χαρακτήρα των 70 χρόνων της Ομοσπονδίας, το θέμα του Συνεδρίου, αλλά και την διπλή διάστασή του (Ελλάδα-Αμερική). Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, σχεδιάζοντας είτε το Logo, είτε την αφίσα, ή και τα δύο,  με την προϋπόθεση ότι θα καταθέσει τα σχέδια του σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 10 Ιουνίου. Η αξιολόγηση θα γίνει από την Οργανωτική και  Εκτελεστική Γραμματεία του συνεδρίου, ενώ το όνομα του προσώπου του οποίου το σχέδιο θα προκριθεί θα περάσει σε όλες τις έντυπες εκδόσεις που θα γίνουν για τις ανάγκες του Συνεδρίου, καθώς και στον πολυτελή τόμο που θα εκδοθεί χορηγία  της Ελληνικής Βουλής και θα περιλαμβάνει τα πρακτικά του συνεδρίου τους προσεχείς μήνες μετά το τέλος του Συνεδρίου. Τέλος σε ειδική εκδήλωση το Σεπτέβριο του 2008 θα τιμηθεί ο δημιουργός του logo και της αφίσας.  Το logo σε αυτοκόλλητα και η αφίσα θα διανεμηθεί με ευθύνη της Ομοσπονδίας καθόλη της διάρκεια της προσυνεδριακής περιόδου, ενώ θα υπάρχει είτε το ένα είτε το άλλο σε όλες τις έντυπες εκδόσεις που θα αφορούν στην οργάνωση του συνεδρίου.

Λεπτομερείς αναφορές, αναλυτική, εξειδικευμένη ενημέρωση και  παρουσίαση αναφορικά ως προς το συνέδριο  θα δοθεί στη συνέχεια της συνέντευξης και στο υλικό που θα σας δοθεί για να διευκολυνθούν τα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της Ομοσπονδίας προκηρύσσονται επίσης οι εξής διαγωνισμοί:

 • – Διαγωνισμός καλύτερου ντοκυμαντέρ με θέμα «Ο ελληνισμός της Αμερικής, μέσα από το χτες και με το βλέμμα στο μέλλον» και θεματικό επίκεντρο την Ομοσπονδία. Η προτεινόμενη διάρκεια για το ντοκυμαντέρ είναι από 45 μέχρι 60 λεπτά, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό για κάθε δημιουργό.
 • – Διαγωνισμός μαθητικής έκθεσης με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής στον 21ο αιώνα» για όλες τις βαθμίδες των σχολείων.
 • – Διαγωνισμός ζωγραφικής μαθητών όλων των βαθμίδων με θέμα « το δένδρο της οικογένειας μου από γενιά σε γενιά»
 • – Διαγωνισμός μουσικής σύνθεσης που θα πλαισιώνει τις ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια.
 • – Διαγωνισμός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ με θέμα την Ομογένεια και τα προβλήματά της.
 • – Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Ελληνισμός της Αμερικής : ιστορία -παρόν & μέλλον»
 • – Διαγωνισμός ζωγραφικής ομογενών καλλιτεχνών με θέμα «εικόνες από τη ζωή του Έλληνα μετανάστη στην Αμερική»
 • – Διαγωνισμός ομογενειακού μυθιστορήματος με κεντρικό θέμα και πρωταγωνιστή τον έλληνα ομογενή μέσα από ιστορικές καταγραφές

Για τον κάθε διαγωνισμό συστήνονται  ειδικές επιτροπές αξιολόγησης, με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου, επανδρωμένες με έγκριτους ανά τομέα και διαγωνισμό εκπροσώπους   με τους οποίους ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία.  Οι  αντίστοιχες επιτροπές που θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν  όλους τους διαγωνιζόμενους στους επί μέρους διαγωνισμούς   θα συγκροτηθούν στο προσεχές διάστημα  και θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση επί του θέματος.

Σκοπός των παραπάνω διαγωνισμών, πέρα από το προφανές που είναι ο εορταστικός χαρακτήρας και η συμμετοχή σύσσωμης της ομογένειας στον εορταστικό κύκλο, στοχεύουν επίσης  στην αναζωογόνηση της  ομοσπονδίας ως πυρήνας δημιουργικής δράσης ώστε παράλληλα να αποτελέσει και το συνδετικό κρίκο προσώπων και φορέων που θα εμπλακούν στην όλη διοργάνωση.  

Ο εορταστικός κύκλος της Ομοσπονδίας που ξεκινά τον Σεπτέβριο του 2007 και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2008 περιλαμβάνει σειρά πολιτιστικών, και πολιτισμικών  εκδηλώσεων, οι οποίες θα  περιλαμβάνουν:

 • – Οργάνωση θεατρικών Παραστάσεων στο πλαίσιο του εορτασμού.
 • – Έκθεση Ομογενειακού Βιβλίου και βιβλίου με θέμα τον έλληνα μετανάστη.
 • – Μία τουλάχιστον ομαδική Συναυλία Ομογενών καλλιτεχνών
 • – Ξεχωριστά συναυλίες νέων ομογενών
 • – Έκθεση ζωγραφικής με έργα Ομογενών καλλιτεχνών
 • – Έκθεση ελεύθερου καλλιτεχνικού πνεύματος (γλυπτική, χαλκού, κτλ)
 • – Βραδιές Ποίησης
 • – Διαλέξεις με προσκεκλημένους καθηγητές από την Ελλάδα για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τον ελληνισμό.
 • – Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ιστορικές μνήμες και καταγραφές από τη ζωή, τη δράση και το έργο της ομοσπονδίας»
 • – Επίσης ειδικές και έκτακτες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με αφιερώματα στα τοπικά ομογενειακά και ελληνικά ΜΜΕ που θα ασχολούνται με τα πρόσωπα και της ιστορία της ομοσπονδίας από ιδρύσεως της μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα.
 • – Παροτρύνουμε επίσης τον τοπικό ομογενειακό Τύπο να κάνει σχετικά αφιερώματα με αναφορές στην ιστορία και το έργο της ομοσπονδίας
 • – Σκεπτόμαστε επίσης να τιμηθούν όλοι οι εν ζωή διατελέσαντες μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας σε μια ειδική έκτακτη γενική συνέλευση που μπορεί να συγκληθεί για το σκοπό αυτό.
 • – Έκθεση Τύπου με δημοσιεύματα που αφορούν την ομοσπονδία
 • – Διοργάνωση ανοιχτών συζητήσεων με πρωτοβουλία συλλόγων υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας
 • Γιορτή Νεολαίας.
 • Παράλληλες εκδηλώσεις με το συνέδριο στην Αθήνα οι οποίες στη παρούσα φάση προγραμματίζονται και θα ανακοινωθούν

Επίσης στον εορταστικό αυτό κύκλο που ανοίγει με ευθύνη της Ομοσπονδίας θα οργανωθούν και ειδικές εορταστικές  εκδηλώσεις:

 • – Για την ιστορική πορεία του θεσμού με ένα χρονικό αφιέρωμα
 • – Ειδική τιμητική εκδήλωση για τους αρχαιότερους συλλόγους
 • – Ειδική τιμητική εκδήλωση για στελέχη της Ομοσπονδίας που έγραψαν ιστορία με το έργο τους, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια της ιστορικής πορείας της Ομοσπονδίας.
 • – Ειδική εκδήλωση προς τιμή του έργου του Νικόλα Βαγιωνή.
 • – Αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση με στοιχεία και για άλλα ιστορικά στελέχη τον παρακαλούμε να καταθέσει γραπτώς τη δική του πρόταση στη γραμματεία της ομοσπονδίας.

Σήμερα απευθύνουμε μέσω του Τύπου ανοιχτή  πρόσκληση και κάλεσμα  προς κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει συμμετοχή στη γραμματεία της ομοσπονδίας ο οποίος μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά με προτάσεις και ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου , παράλληλα με το κεντρικό προγραμματισμό και σχεδιασμό που σήμερα ανακοινώνεται.

Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Δεν περισσεύει κανείς. Όλοι είναι απαραίτητοι. Με αφορμή την εορταστική περίοδο για τα 70 χρόνια ιστορίας του θεσμού απευθύνουμε γενικό κάλεσμα και προσκλητήριο αφύπνισης και επαγρύπνησης.  Προβληματισμού και δημιουργικής δράσης.  

 

Ομογενειακά ΜΜΕ

Παρόμοια πρόσκληση απευθύνεται και προς όλα ανεξαιρέτως τα ομογενειακά ΜΜΕ τα οποία  καλούνται να συμβάλλουν όχι μόνο προβάλλοντας όλη αυτή τη δημιουργική δράση αλλά και να συμμετέχουν με ιδέες και προτάσεις που θα στοχεύουν κυρίως στη συλλογική ενεργοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων  προς όφελος της ομογένειας. Αναφορικά ως προς τα ομογενειακά ΜΜΕ τονίζεται ότι  όλα τα εγνωσμένου κύρους και αξιόπιστα ΜΜΕ ανεξαιρέτως θα αξιοποιηθούν αναλόγως και αντίστοιχα ως προς τις δυνατότητες τους.

Για το θέμα αυτό  θα υπάρξει πολύ σύντομα  ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο και συζήτηση με ανταλλαγή και κατάθεση απόψεων και ιδεών προς υλοποίηση που θα κατατείνουν στην μέγιστη δυνατή προβολή των  όχι μόνο των εορταστικών εκδηλώσεων αλλά και την καθιέρωση μόνιμης και στενής συνεργασίας με τα ομογενειακά ΜΜΕ τα οποία αποτελούν -κατά την άποψη μας- το βασικό πνεύμονα οξυγόνου της ομογένειας. Ειδικά   όταν παρέχουν ενημέρωση χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητες που πολλές φορές δημιουργούν εστίες στείρας αντιπαράθεσης  με επιβεβλημένη  γόνιμη και -ελπίζουμε -καλοπροαίρετη κριτική η οποία στόχο θα έχει την αναβάθμιση της ποιότητας δράσης και  την  καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας.  Θέλουμε την στενή και αγαστή συνεργασία σας. Οι λειτουργοί του Τύπου είτε ομογενειακοί είτε ανταποκριτές που ζουν εδώ, μας είναι απαραίτητοι. Τους χρειαζόμαστε κοντά μας. Παρακαλούμε αυτή η επισήμανση ας μη περάσει απαρατήρητη.

Ντοκυμαντέρ

Κατά το ίδιο διάστημα της εορταστικής αυτής περιόδου που ξεκινά τον σεπτέμβριο του 2007 και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2008 θα παραχθεί ειδικό οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και έντυπο υλικό που θα προβάλει την ιστορία και το έργο του θεσμού. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η παραγωγή και η σκηνοθεσία μικρού 12΄ ντοκυμαντέρ για τις ανάγκες τους συνεδρίου, το οποίο θα ακολουθήσει η παραγωγή 2ωρου ντοκυμαντέρ με την ιστορική κατακραφή της πορείας της Ομοσπονδίας. Για τις ανάγκες αυτής της παραγωγής, καλούνται όλοι οι ομογενείς και οι σύλλογοι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με την παροχή αρχειακού υλικού που έχουν στην κατοχή τους. Το υλικό (φωτογραφίες, έγγραφα,  τηλεοπτικό υλικό, κλπ) που θα περισυλλεγεί, θα αξιοποιηθεί και μέρος αυτού θα χρησιμοποιηθεί στο ντοκυμαντέρ που ήδη ετοιμάζεται με ευθύνη της Ομοσπονδίας.

Ιστορικό Αρχείο της ομοσπονδίας  

Παράλληλα δημιουργείται η επιτροπή συλλογής, καταγραφής και κωδικοποίησης του ιστορικού αρχείου της Ομοσπονδίας με στόχο τη δημιουργία μουσείου. Μέρος του αρχειακού υλικού που θα περισυλλεγεί, με συμφωνία που έχει γίνει με την Βουλή των Ελλήνων, θα παραχωρηθεί στο Μουσείο της Ελληνικής Βουλής, ώστε ο Ελληνισμός να έχει την δική του φωνή στον κορυφαίο θεσμό. Η δημιουργία της παρούσας επιτροπής θα επικυρωθεί και καταστατικά, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας της και στο μέλλον.  

Γιορτή Νεολαίας

Σεπτέμβριος 2008

Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων θα κλείσει με την διοργάνωση του φεστιβάλ ή γιορτή  νεολαίας. Πρόθεση μας είναι να είναι  διάρκειας μιας εβδομάδας τον Σεπτέμβριο του 2008, σε χώρο παράπλευρο της Ομοσπονδίας (29th street, 23rd avenue), ή όπου αλλού κριθεί σκόπιμο από την κεντρική επιτροπή διοργάνωσης που θα λειτουργεί υπό την υψηλή εποπτεία της ομοσπονδίας.  Με τη διοργάνωση  αυτού του εβδομαδιαίου φεστιβάλ νεολαίας στοχεύουμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων,  και των παιδιών μας,  για την Ομοσπονδία και τα ομογενειακά δρώμενα, να δραστηριοποιήσουμε την νεολαία, να συμβάλουμε στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ελληνοαμερικανών της νέας γενιάς, συνδράμοντας στην διατήρηση των πολιτισμικών και πολιτισμικών εθίμων μας μεταξύ της νεολαίας.

Φιλοδοξούμε στο μέλλον αυτή η πρώτη   γιορτή νεολαίας να γίνει θεσμός που οργανώνεται κάθε χρόνο με την ίδια διαδικασία που παρακάτω προτείνεται. Βασικός και κυρίαρχος στόχος είναι να αποτελέσει την αφορμή για να συγκεντρώνει τη νεολαία κοντά στην ομοσπονδία με απώτερο μακροπρόθεσμο στόχο να κεντρίζει το ενδιαφέρον της νεολαίας για τα ομογενειακά ζητήματα και την πορεία του Ελληνισμού στην Αμερική. Η νέα γενιά είναι αυτή που καλείται να παραλάβει τη σκυτάλη και με αυτή τη πρωτοβουλία μας αυτό επιδιώκουμε. 

Πρόταση μας είναι :

Το φεστιβάλ ή γιορτή  νεολαίας να αποτελέσει μέριμνα και   ευθύνη ειδικής 21μελούς οργανωτικής επιτροπής, της οποίας η θητεία θα διαρκεί έναν χρόνο. Το 21μελές συμβούλιο θα απαρτίζεται από μέλη ηλικίας από 16 έως και 30 ετών και κατά περίπτωση 35 ετών, και θα προέλθει από εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν κατά το πρότυπο του υπάρχοντος καταστατικού (?) τον δεύτερο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτέβρη.

Πριν τις εκλογές της ειδικής οργανωτικής επιτροπής, κάθε σύλλογος-μέλος της Ομοσπονδίας θα αποστείλει έναν αντιπρόσωπο{εκλεγμένο ή διορισμένο αυτό αφορά το σύλλογο} στην Ομοσπονδία, υποψήφιο για το 21μελές συμβούλιο παράλληλα με την υποβολή του βιογραφικού του. Το Διοικητικό Συμβούλιο από σήμερα που ανακοινώνει αυτή τη νέα δραστηριότητα απευθύνεται προς τους συλλόγους μέλη και ζητά την ουσιαστική στήριξη τους στη προσπάθεια αυτή. Να στείλουν τα παιδιά τους. Να ενεργοποιήσουν τα νεότερα μέλη τους. Να ξεκινήσουμε όλοι μαζί εκστρατεία προσέλκυσης νέων ανθρώπων στους κόλπους της οργανωμένης ομογένειας.  

Η γιορτή νεολαίας θα αποτελέσει μια χρυσή ευκαιρία προσέλκυσης νέων ανθρώπων στους συλλόγους και ειδικά στην ομοσπονδία. Εμείς ως Δ.Σ. έχουμε την ευθύνη και την αρμοδιότητα να ειδοποιήσουμε  όλους τους αντιπροσώπους των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας σε ημερομηνία που θα ορίσει για την διεξαγωγή των εκλογών, από τις οποίες θα προέλθει η 21μελής οργανωτική επιτροπή/συμβούλιο για την διοργάνωση της Γιορτής Νεολαίας (φεστιβάλ).   

Το 21μελές συμβούλιο προσωρινά θα λειτουργήσει με εσωτερική εγκύκλιο, την οποία θα εκδόσει η γενική Γραμματεία της Ομοσπονδίας που θα έχει και την υψιλή εποπτεία της νεολαίας και της διοργάνωσης του φεστιβάλ. Την κεντρική ευθύνη και τον επιμέρους σχεδιασμό με νέες προτάσεις και απόψεις έχει πάντα το 21μελές συμβούλιο της νεολαίας, το οποίο εκλέγεται με βασική προτεραιότητα την οργάνωση του Φεστιβάλ.  

Το προερχόμενο από τις εκλογές 21μελές συμβούλιο νεολαίας θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο ή μέλος του  νεοεκλεγεντος συμβουλίου στο συνέδριο των Αθηνών, όπου και θα συμμετάσχει με χαιρετισμό ή  και εισήγηση.

Κατά την διάρκεια του εβδομαδιαίου φεστιβάλ:

 • – Κάθε σύλλογος έχει την δυνατότητα να έχει περίπτερα για προβολή των εθίμων, ηθών, εδεσμάτων της ιδιαίτερης πατρίδας του συγκεκριμένου εθνικοτοπικού συλλόγου, γεγονός που αποτελεί και κίνητρο για έσοδα για κάθε σύλλογο.
 • – Προβολή ταινιών ομογενών καλλιτεχνών.
 • – Έκθεση Φωτογραφίας ομογενών καλλιτεχνών
 • – Έκθεση Βιβλίου Ομογενών συγγραφέων
 • – Συναυλίες Ομογενών
 • – Parties
 • – Συναυλίες παραδοσιακής Μουσικής
 • – Εκδηλώσεις χορευτικών συγκροτημάτων
 • – Γαστρονομικές εκδηλώσεις με τοπικά εδέσματα
 • – Περίπτερα επιχειρήσεων που θέλουν προβολή.
 • – Περίπτερα κρατικών φορέων
 • – Περίπτερα Ομογενειακών Media.

  

Κλείνοντας και πάλι απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση και κάλεσμα προς όλους αλλά ειδικά προς τη νεολαία μας να έρθει κοντά. Να αναλάβει δράση. Να δημιουργήσει. Να αναλάβει τις  ευθύνες της . Να παραλάβει σταδιακά τη σκυτάλη.  Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια τους αρκεί να έρθουν κοντά.

Επιτρέψτε μας πριν  κλείσουμε να απευθυνθούμε και πάλι στα ΜΜΕ. Να κάνουμε έκκληση και να απευθύνομαι μια μεγάλη ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία. Η συμβολή τους κρίνεται καθοριστική για την προβολή όχι της ομοσπονδίας αλλά όλης αυτής της δημιουργικής δράσης που προγραμματίζεται και μαζί με όλους εσάς   φιλοδοξούμε να φέρουμε εις πέρας.  Θέτοντας  παράλληλα τις βάσεις για μια νέα συνεχή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ της ομοσπονδίας και των ομογενειακών ΜΜΕ. Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Υπολογίζουμε στην συνεργασία σας.

Σας ευχαριστώ πολύ.