εκδόθηκε σήμερα η πρώτη επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Ομοσπονδίας Φλόριδας και έχειως εξής:  

Πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου η ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας το οποίο εξελέγη το περασμένο Σάββατο 19 Μαίου στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν περισσότεροι απο πενήντα σύνεδροι εκπρόσωποι όλων των συλλόγων μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας καθώς και ομογενείς οι οποίοι παρακολούθησαν τις διαδικασίες του συνεδρίου. Εκ μέρους του Γενικού Προξένου της Τάμπα παρέστη εκπρόσωπός ο οποίος και απεύθυνε χαιρετισμό του Γενικού Προξένου.

Τους συνέδρους χαιρέτισαν όλοι οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας ευχόμενοι την επιτυχία του συνεδρίου και την καλύτερη αποτελεσματικότητα των ενεργειών της.

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των επιτροπών αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες τις οποίες ανέπτυξαν κατά την διάρκεια του περασμένου χρόνου. Το κύριο βάρος των επιτροπών εντοπίστηκε στα Εθνικά θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και στη λειτουργία Charter School. Από την πλευρά των συνέδρων έγιναν αρκετές ερωτήσεις για την διευκρίνηση ορισμένων θεμάτων. Προτάθηκε επίσης η δημιουργία επιτροπής για την ανανέωση και εκσυγχρονισμό του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Ο Μακεδονικός σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος του Κλήργουώτερ πρότεινε προς τους συνέδρους την δημιουργία μικτής επιτροπής των συλλόγων προκειμένου να αξιοποιηθεί η οικοπεδική έκταση που διαθέτει ο σύλλογος με την δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου για όλη την ομογένεια και ειδικότερα για την νεολαία της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι Πρόεδρος Ιωάννης Κοκολάκης, Αντιπρόεδρος Στέλιος Σεβαστός, Α΄αντιπρόεδρος Μαρία Πουλά υπεύθυνη κοινωνικών θεμάτων. Β΄αντιπρόεδρος εθνικών θεμάτων Τάσος Μπόγδανος, Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννάκης, Ταμίας  Σ. Zαννής, Βοηθ.Ταμία Μορφιου Αντελη και Γραμματεας Αρχείου Π. Πούλος. Την θέση του Κυβερνήτη κατέλαβε η Πόπη Δημητρίου μετά από μυστική ψηφοφορία, όπως προβλέπει το καταστατικό, η οποία ισοβάθμησε με τον μέχρι σήμερα Κυβερνήτη Χρυσόστομο Αλαχούζο (17-17) και την παραίτηση από την επαναληπτική ψηφοφορία του κ. Αλαχούζου.

Μετά την ορκωμοσία το νεο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση στην οποία ανακοινώθηκαν εκ μέρους του προέδρου οι προγραμματικές δηλώσεις για το μέλλον της Ομοσπονδίας. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας συμπεριλαμβάνονται η κινητοποίηση για την εγγραφή νέων συλλόγων από όλη την Φλώριδα στο δυναμικό της, άμεση ενημέρωση όλων των συλλόγων και των Μ.Μ.Ε.  για τις δραστηριότητες της, δημιουργία διαφόρων επιτροπών, σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά την διάρκεια του έτους για την ομογένεια και ιδιαίτερα γι;α την νεολαία, εθιμοτυπικοί επισκέψεις και γνωριμία του Δ.Σ. με τις δημόσιες αρχές, καθώς επίσης και για άλλα τρέχοντα και ενδιαφέροντα θέματα προκειμένου η Πανελλήνια Ομοσπονδία να ανταποκριθεί στο έργο για το οποίο έχει ιδρυθεί.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε μετά την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου το καθιερωμένο μνημόσυνο για την σφαγή των χιλιάδων Ποντίων από τους Τούρκους. Στους παρευρισκομένους μίλησε για την Γενοκτονία ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημ. Παπαγιαννάκης, αναφερόμενος στην ιστορία και στον ξεριζωμό ενώ παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο υλικό με ιστορικά στοιχεία. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Δημ.Παπαγιαννακης (727) 458-5079