Στους ομογενείς των ΗΠΑ και κυρίως της Νέας Υόρκης αναφέρεται το βιβλίο της Ρούλας Κοτσέτα με τίτλο «Κυνηγώντας το Όνειρο», που παρουσιάστηκε στις 29 Μαΐου το βράδυ από τις εκδόσεις Αλεκτρύων. Η συγγραφέας στο βιβλίο της κάνει αναφορά στην ιστορία των κοινοτήτων του ελληνισμού αλλά και στους συλλόγους της Νέας Υόρκης από το 1900 μέχρι το 1995. Μέσα από αρχειακό υλικό και φωτογραφίες που χρησιμοποιεί η Ρούλα Κοτσέτα στο βιβλίο της, ταξιδεύει τους αναγνώστες στην προσπάθεια των Ελλήνων να ενταχθούν στις νέες τους πατρίδες.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας για το βιβλίο είπε ότι η Ρούλα Κοτσέτα γράφει στο «Κυνηγώντας το Όνειρο» για ελληνισμό που διακρίθηκε σε όλους τους τομείς και στον οποίο η Ελλάδα χρωστάει μεγάλη χάρη. Είπε ακόμη ότι η έκδοση του βιβλίου συμπίπτει με την εξαγγελία για την ψήφιση του νόμου που θα δίνει δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση πήρε αυτή την πρωτοβουλία γιατί από το 2001 μέχρι σήμερα δεν ψηφίστηκε κανένας εκτελεστικός νόμος που να δίνει δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. «Μακριά από μας οποιαδήποτε κομματική εκμετάλλευση», τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι ο νόμος που θα ψηφιστεί θα είναι δημιούργημα της ελληνικής Βουλής και των Ελλήνων εκπληρώνοντας έτσι το χρέος τους στην Ομογένεια.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη είπε ότι το βιβλίο είναι γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή καθώς η Ρούλα Κοτσέτα αξιοποίησε με χρήσιμο τρόπο το δημοσιογραφικό της πέρασμα από τη Νέα Υόρκη. Είπε ακόμη ότι στο βιβλίο καταγράφονται οι αρετές αλλά και τα ελαττώματα των ομογενών.

Στη συνέχεια ο Φίλιππος Τσαλίδης, βουλευτής της ΝΔ, είπε ότι σαν σήμερα που αλώθηκε η Κωνσταντινούπολη, μιλάμε για τη μετανάστευση μέσα από τα μάτια μιας ελληνίδας μετανάστριας, επισημαίνοντας ότι το βιβλίο αναφέρεται σε μια από τις σημαντικότερες πτυχές της ιστορίας μας, στους Έλληνες της διασποράς. Είπε ακόμη ότι το βιβλίο είναι μια πολύτιμη μαρτυρία για μια από τις πιο σημαντικές κοινότητες των Ελλήνων του εξωτερικού.

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημαράς είπε ότι η Ρούλα Κοτσέτα έχει κάνει στο βιβλίο της εξαιρετική δημοσιογραφική δουλειά. Αυτό το βιβλίο, είπε, δίνει τη δυνατότητα στην πατρίδα μας και στην ελληνική τηλεόραση, δημόσια και ιδιωτική, να δημιουργήσει ένα σήριαλ το οποίο θα έχει μεγάλη απήχηση στους Έλληνες του εξωτερικού. Τόνισε ακόμη ότι το βιβλίο δίνει ένα μήνυμα διαχρονικό ότι δηλαδή ο ένας πρέπει να βοηθάει τον άλλον και όλοι οι Έλληνες να είναι ενωμένοι, όποιες διαφορές κι αν έχουν. Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλουρίδης και ο Αντώνης Λιβάνιος.

Από την πλευρά της η συγγραφέας ιδιαίτερα συγκινημένη ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν στο να συγκεντρώσει το υλικό και στη συγγραφή του βιβλίου της . Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Τζοβάννα Φραγκούλη ηθοποιός και νομαρχιακή σύμβουλος στη Νομαρχία Πειραιά.

Η Ρούλα Κοτσέτα γεννήθηκε στα Χανιά και ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από την εφημερίδα «Κέρδος». Εργάστηκε στις «24 Ώρες» και το περιοδικό «Και». Από το 1988 μέχρι το 1997 έμεινε στη Νέα Υόρκη όπου εργάστηκε στην ελληνοαμερικανική εφημερίδα «Πρωινή», στους Ρεπόρτερς και στο ελληνοαμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό NG TV.

To 1997 επέστρεψε στην Αθήνα ανοίγοντας και αναλαμβάνοντας το γραφείο της ΠΡΩΙΝΗΣ . Από το 2000 μέχρι και σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα Κέρδος. Η έκδοση «Κυνηγώντας το όνειρο» είναι η πρώτη της συγγραφική δουλειά.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρεβρέθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. Ανάμεσα τους ο διευθυντής της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκος Κούρτης, η Λόλα Νταιφά υπεύθυνη επικοινωνίας του Star TV, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Athens Plaza Hotel Βάνα Λαζαράκου, η Ρίτα Μαλικούτη της Solid Communication, ο Κώστας Βουτσάς, η Μαρία Τσακαλίδου, ο Ζαχαρίας Ρόχας, ο Κώστας Τουρνάς, ο Μιχάλης Βιολάρης,