Τα γραφεία του Προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)                                 κ. Στέφανου Π. Ταμβάκη στην Αλεξάνδρεια, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αίγυπτο από σήμερα έως τις 6 Ιουνίου.

Υποδεχόμενος την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ την ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τη στήριξη που σταθερά παρέχει η ίδια στο ΣΑΕ.

Στη συνάντηση που είχαν στη συνέχεια, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο              κ. Παναγιώτη Βλασσόπουλου και του Διευθυντή του διπλωματικού γραφείου της Υπουργού, Πρέσβη κ. Χαλαστάνη, ο κ. Ταμβάκης ενημέρωσε την Υπουργό για τις δραστηριότητες της παγκόσμιας οργάνωσης και τα προγράμματα που δρομολογούνται, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και όλα τα μέλη του Προεδρείου του ΣΑΕ είναι σταθεροί αρωγοί στα θέματα που αφορούν στην προβολή της πατρίδας σε κάθε γωνιά της γης.

Ο κ. Ταμβάκης τόνισε για άλλη μία φορά, ότι καθοριστική για το έργο του  Προεδρείου είναι η νέα δομή της Οργάνωσης, που καταξιώνει τον συμβουλευτικό, γνωμοδοτικό και διεκδικητικό του ρόλο, ως κύριο εκφραστή των δυνάμεων του απανταχού ελληνισμού. Αναφέρθηκε επίσης στις θέσεις του ΣΑΕ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και επισήμανε ότι η καθιέρωση της,  θα φέρει τους Έλληνες ομογενείς πιο κοντά στην μητέρα πατρίδα.

Η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη άκουσε με προσοχή τις θέσεις του ΣΑΕ και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δραστηριοποίηση της Οργάνωσης, ενώ για την ψήφο των αποδήμων τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ικανοποιηθεί το πάγιο αυτό αίτημα των ομογενειακών οργανώσεων της Διασποράς.

Η κα Μπακογιάννη ανέφερε επίσης  ότι είναι ευτυχής που επισκέπτεται την Αίγυπτο, «πύλη της Ευρώπης στην Αφρική», όπως είπε χαρακτηριστικά και ειδικότερα την Αλεξάνδρεια, έδρα του παλαίφατου πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και τώρα πλέον και του ΣΑΕ.  

Στη συνέχεια ο κ. Ταμβάκης συνόδευσε την Υπουργό στη συνάντηση με  εκπροσώπους της Ομογένειας στην Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, όπου την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος            κ. Χαράλαμπος Κατσιμπρής.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ συνόδευσε την Υπουργό στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου με κάθε επισημότητα, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄, του Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας κ. Άντελ Λαμπίμπ και πλήθος κόσμου, η κα Μπακογιάννη  εγκαινίασε την αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη έκθεση, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, της UNESCO, του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Αλεξανδρείας.