Σε ιδιαίτερα θετικό, ζεστό και εγκάρδιο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου της Marathon Bank κ. Π. Σταθουλόπουλου με τους κ. Δημήτριο Δημητρίου και Χρήστο Βουρνά,  Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Ταμία της Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου αντίστοιχα, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο πλαίσιο των επαφών που γίνονται εν όψει του συνεδρίου με θέμα «ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα» στη Νέα Υόρκη στις 23,24, 30 και 1η Ιουλίου και στην Αθήνα από τις 27 μέχρι και 30 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Σταθουλόπουλος αποδέχτηκε την επίσημη πρόσκληση εκ μέρους του Δ.Σ. να παραστεί στο συνέδριο με ιδιαίτερο ενθουσιασμό εκφράζοντας τη θετική υποστήριξη του σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τους συνομιλητές τους τόνισε πως «είμαι 38 χρόνια στη Αμερική και  πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια  οργανωμένη  κίνηση  και σε τέτοια έκταση προκειμένου να καταγραφούν όλες οι απόψεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον σημερινό Ελληνοαμερικανό».

Κατά τη συνάντηση που κράτησε περίπου δυο ώρες ο κ. Σταθουλόπουλος ανέλυσε τις θέσεις του σε πολλά από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν κατά τις συνεδριάσεις σε Νέα Υόρκη και Αθήνα, δίνοντας έμφαση στη νεολαία για την οποία είπε πως «οι νέοι έχουν την δική τους ατζέντα και οφείλουμε να αναζητήσουμε τρόπους προσέγγισης τους χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η εποχή». Ο πρόεδρος της Marathon Bank δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ένας εκ των βασικών εισηγητών στο ειδικό οικονομικό forum που οργανώνεται με συγκεκριμένη εισήγηση, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να οργανώσει το συνέδριο αυτό που είναι και το πρώτο στην 70χρονη πορεία τόνισε πως «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και δίνει άλλη αίσθηση στον απλό ομογενή που δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες ενέργειες».

 Παράλληλα επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην Ομοσπονδία ως οργανισμό που εκφράζει την οργανωμένη ομογένεια διατύπωσε  και επί μέρους προτάσεις για την ανύψωση του θεσμού, τις οποίες ανέλαβαν να μεταφέρουν στο Δ.Σ. οι κύριοι Βουρνάς και Δημητρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Marathon Bank ήταν Grand Marshal στην παρέλαση του 2006, ως πρότυπο του σύγχρονου πετυχημένου Ελληνοαμερικανού.