Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απέστειλε μήνυμα προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με θέμα "Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα" . Ο κ. Παπούλιας στο μήνυμα του τονίζει τα εξής:  

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ

70 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

(23.6-1.7.2007, Ν.Υόρκη και 27-30.9.2007, Αθήνα)

18.6.2007

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη διοργάνωση από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης του Συνεδρίου με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα», θέλοντας παράλληλα να επισημάνω ότι πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή, φέρουν πιο κοντά τους Έλληνες του Μητροπολιτικού κέντρου με αυτούς του Εξωτερικού, βοηθώντας στην καλύτερη αλληλοκατανόηση, ενισχύοντας περαιτέρω τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, προωθώντας τον Ελληνισμό και τις δίκαιες θέσεις του.

Χρόνια τώρα, οι Έλληνες της Αμερικής μας κάνετε περήφανους καθώς συγκροτείτε μία Ελλάδα,  που διακρίθηκε και  που διακρίνεται.

Υπηρετήσατε και υπηρετείτε την ελληνικότητα στο παγκόσμιο περιβάλλον, κατορθώνοντας, στο πέρασμα του χρόνου, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες, να ξεχωρίζετε και να προοδεύετε.

Η επιτυχημένη πορεία των Ελλήνων της Αμερικής συνδυαζόταν, πάντα, – και εξακολουθεί να συνδυάζεται – με ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αίσθημα προσφοράς στην Πατρίδα. Άλλωστε διατηρήσατε, μεταδίδοντας από γενιά σε γενιά, την ελληνική παράδοση και την ταυτότητα, αναδεικνύοντας τις αξίες που μας ενώνουν: Την Ιστορία, τον Πολιτισμό, τη Θρησκεία μας.

Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη και σας είμαστε όλοι μας ευγνώμονες για την πολύτιμη συμβολή σας για την ανάδειξη του Οικουμενικού Ελληνισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας και προσδοκώ σύντομα να μας δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε εκ του σύνεγγυς ιδέες, προτάσεις και προβληματισμούς για το κοινό μας μέλλον.-