Σοβαρότατες οι εξελίξεις που αφορούν στο Α΄ συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με θέμα "Ο Ελληνισμος της Αμερικής τον 21ο Αιώνα". Όπως  έχει γίνει γνωστό από χθές 18 Ιουνίου {το αναφέρει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ σε εκτενές ρεπορτάζ} ο Υφυπουργός Θεόδωρος Κασσίμης έχει στείλει επιστολή προς την Οργανωτική Επιτροπή και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νικόαλο Διμαντίδη με την οποία ουσιαστικά  ζητά αναβολή των προσυνεδριακών εκδηλώσεων που ξεκινούν κανονικά το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ. Το θέμα όμως προσέλαβε και περαιτέρω διαστάσεις αφού σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ καυτηριάζει με αιχμηρό τρόπο χαρακτηρίζοντας   "ωμή παρέμβαση" στα εσωτερικά της Ομογένειας την επιστολή του Θεόδωρου Κασσίμη. Το θέμα σχολιάζεται στην πλέον πολιτική στήλη της εφημερίδας το μικροπολιτικό.

 Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η υπόθεση αναμένεται να προσλάβει περαιτέρω διαστάσεις αφού ήδη ο κ. Κασσίμης έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν όλες οι πληροφορίες αλλά και οι εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων  που  εσπευσμένα τον ώθησαν στην απόφαση αυτή την οποία πολλοί συνάδελφοι θεωρούν μέγιστο πολιτικό λάθος το οποίο δεν αποκλείεται  να επιφέρει και άλλες εξελίξεις. Εξελίξεις που αφενός,  κινδυνεύουν να διαταράξουν τις σχέσεις Ομογένειας και Ελλάδος παρόλο που την πρωτοβουλία για την σύγκληση του συνεδρίου αγκάλιασε και στήριξε  το σύνολο του πολιτικού κόσμου, και αφαιτέρου να υπάρξει όξυνση σε πολλά μέτωπα  με απρόβλεπτες διαστάσεις.    Ήδη το θέμα το διευρευνούν και άλλες εφημερίδες στην Ελλάδα οι οποίες παρακολουθούν  το σχετικό ρεπορτάζ εστιάζοντας την προσοχή τους στο ρόλο που διαδραμάτισαν συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά και κάποια  κέντρα εξουσίας στη Νέα Υόρκη τα οποία κινήθηκαν υπογείως  και συντονισμένα  που περνλα μέσα από ένα  πλέγμα  προσωπικών και διασυλλογικών συμφερόντων  εναντίον της όλης διοργάνωσης.

Πάντως συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Greek American News Agency  το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί με εντολή Κασσίμη ο οποίος τώρα μιλά για παραπληροφόρηση ενώ  όπως έλεγαν κύκλοι του περιβάλλοντος του "αν υπάρξει ξεκάθαρο τοπίο ο υφυπουργός  δεν έχει πρόβλημα να πάρει το εροπλάνο και να πάει στη ΝΥ"   τονίζοντας με έμφαση  πως οι σχέσεις της Ομογένειας με την Ελλάδα είναι υπέρ άνω κομμάτων και μικροπολιτικών συμφερόντων".  

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η υπόθεση αναμένεται να προσλάβει και πολιτικές διαστάσεις αφού βουλευτές των δυο κομμάτων της μείζονος αντιπολίτευσης  δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, αν ο Θεόδωρος Κασσίμης εμείνει στην θέση που εξέφρασε δια της επιστολής του,  να καταθέσουν και σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό με την οποία θα του ζητούν να δώσει στη Βουλή τα στοιχεία όλης της υπόθεσης που τον ώθησαν να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια που αφενός εκθέτει την ελληνική πολιτική ηγεσία στο σύνολο της η οποία αγκάλιασε τη προπάθεια αμέσως και αφεταίρου θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τις σχέσεις Ομογένειας και Ελλάδας σε μια περίοδο όπου ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει υποσχεθεί το δίκαιωμα παροχής ψήφου στην Ομογένεια.   

Πάντως ήδη την Αθήνα σε πολιτικό επίπεδο  γίνονται κινήσεις με λεπτούς χειρισμούς εκ μέρους πολιτικών παραγόντων προκειμένου να αποσωβηθεί μια κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Μείνετε εδώ παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Θα υπάρξει και συνέχεια στο ρεπορτάζ.