Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Αρχ. Δημητρίου και του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Θεόδωρου Κασσίμη. Στην συνάντηση αν και είναι βαίβαιο και απολύτως εξακριβωμένο ότι συζητήθηκε και το θέμα της διοργάνωσης του Συνεδρίου που οργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας  Υόρκης με θέμα "ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα" τον προσεχή Σεπτέμβριο στη ΝΥ και στην Ελλάδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από τις 28 μεχρι και τις 30 / 9  εν τούτοις οι δυο άνδρες περιορίστηκαν στις τυπικές εθιμοτυπικές  δηλώσεις.   

Πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενες συνδέσεις σας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007 στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ομογένεια της Αμερικής και τις κοινές δράσεις Υπουργείου Εξωτερικών και Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τη στήριξη της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Αμερική.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Υφυπουργός κ. Θεόδωρος Κασσίμης: «Με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα σήμερα τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό, την Ομογένεια, την διάδοση της Ελληνικής γλώσσας.  Ιδιαίτερα  ο Αρχιεπίσκοπος με ενημέρωσε για την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στα όρια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Νομίζω ότι η στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών θα  μπορέσει να οδηγήσει σε καλύτερο αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να εκφράσω για λογαριασμό της Ελληνικής κυβέρνησης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη δουλειά που κάνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Εμείς  θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ώστε το έργο αυτό να είναι πιο αποτελεσματικό  για τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πνεύματος στη μεγάλη αυτή ήπειρο».

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος: «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον αγαπητό και εκλεκτό φίλο, εξοχότατο  υπουργό κ.  Θεόδωρο Κασσίμη για την ευκαιρία που είχαμε να συναντηθούμε για άλλη μια φορά. Είδαμε, όπως είπε και ο ίδιος, τα βασικά θέματα του αποδήμου ελληνισμού, όχι μόνο της Αμερικής, αλλά ιδιαιτέρως της Αμερικής. Και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως γιατί ως υπουργός έχει κάνει ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, γιατί είναι ρεαλιστής πολιτικός και έχει τη δυνατότητα σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει σωστές αποφάσεις.

Είδα το πολύ μεγάλο και πραγματικό ενδιαφέρον του κ. υπουργού και της Ελληνικής πολιτείας εν γένει για την ομογένεια και για τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές προσπάθειες  της ομογένειας που συνδέονται με Πανεπιστήμια και με το δικό μας Πανεπιστήμιο το Ελληνικό Κολέγιο και τη θεολογική σχολή  αλλά και γενικότερα για θέματα  ομογένειας που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την παιδεία. Όπως είπε και ο κ. Κασσίμης έχουμε τις βάσεις για να προχωρούμε πάντοτε όσο μπορούμε περισσότερο σε έργο παραγωγικό το οποίο πρέπει να είναι και έργο ποσότητας και έργο ποιότητας, γιατί χρειαζόμεθα και τα δύο  εν όψει του τεραστίου πεδίου στο οποίο εργαζόμεθα.

Και πάλι εκφράζω θερμότατες ευχαριστίες για την πραγματικά όχι απλώς αγαστή αλλά εξαιρετική συνεργασία και εκφράζω και  την ελπίδα για τα αποτελέσματα όλων των δράσεών μας. Φεύγω με πολύ ωραία συναισθήματα από αυτή τη συνάντηση».