Ανταπόκριση  ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ελληνικής καταγωγής παιδιά από την Μαριούπολη (Ουκρανία) και το Μοναστήρι (ΠΓΔΜ) που παρακολουθούν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας δέχθηκε σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης.  Τα 48 ελληνόπουλα φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα, στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων της Μαριούπολης.

 

Ο κ. Κασσίμης παρέθεσε γεύμα, στο εστιατόριο του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσία της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας κας Κριάρη η οποία και προσέφερε στα παιδιά βιβλία ελληνομάθειας.

«Η άψογη απαγγελία ποιημάτων και η εκτέλεση ελληνικών τραγουδιών από τα παιδιά της ομογένειας, φανερώνουν τη σημαντική δουλειά που γίνεται στις χώρες που κατοικούν. Θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Μαριούπολης, Δήμαρχο Π. Ψυχικού κα Ειρήνη Κατσαρού καθώς και τους συνεργάτες της για την προσφορά και το έργο που επιτελούν, περισσότερο από δέκα χρόνια, για τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας στα ελληνόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς, στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο κ. Κασσίμης απευθυνόμενους προς τους συνοδούς των 48 παιδιών από τη Μαριούπολη και το Μοναστήρι.