Την Φλόγα της Ελπίδας, που άναψε στον ιερό λόφο της Πνύκας στις 29 Ιουνίου 2007, υποδεχθηκαν σήμερα πριν από λίγο  ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η κ. Laura Bush σε ειδική τελετή στο Rose Garden του Λευκού Οίκο, στο πλαίσιο λαμπαδηδρομίας στις πέντε ηπείρους που θα καταλήξει στη Σαγκάη, όπου διεξάγονται από 2 έως 11 Οκτωβρίου οι δωδέκατοι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics.

Μετά την τελετή στο Λευκό Οίκο, η διαδρομή της λαμπαδηδρομίας στην Ουάσιγκτον, που θα καταλήξει στην Πρεσβεία της Κίνας, περιλαμβάνει το Καπιτώλιο και πολλά μνημεία στην πόλη.

Από ελληνικής πλευράς, στις εκδηλώσεις θα παραστεί η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, υπεύθυνη της διοργάνωσης της Τελετής Αφής της Φλόγας και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics του 2011 που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Στους αγώνες στη Σαγκάη αναμένεται να συμμετάσχουν 7.500 αθλητές, 3.500 προπονητές, 45.000 εθελοντές και 20.000 μέλη οικογενειών τους από περισσότερες από 160 χώρες. Η ελληνική πλευρά θα συμμετάσχει με 145-μελή αποστολή, μέλη της οποίας θα λάβουν μέρος σε 16 αθλήματα.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΑΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ουάσιγκτων, του Λάμπρου Παπαντωνίου,26.7.07

Η Πρόεδρος των SPECIAL OLYMPICS Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, με το πέρας της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Πρόεδρο Μπους και την σύζυγό του, Λάουρα, σήμερα, στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, για τους Special Olympics στην Σαγκάη, έκανε την εξής δήλωση: «Για μας ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Η Φλόγα δεν έχει μπει ποτέ στο Λευκό Οίκο. Και το ότι ο Πρόεδρος Μπους και η κ. Μπους δέχθηκαν, μια τόσο σημαδιακή ημερομηνία, ημερομηνία που υπεγράφη στις Ηνωμένες Πολιτείες η Χάρτα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, δεχθήκανε την Φλόγα εδώ. Η Φλόγα που ξεκίνησε από την Αθήνα. Και το ανέφερε ο κ. Μπους τρεις φορές στην ομιλία του, και η κ. Μπους, ήταν για μας κάτι, ειλικρινά,  πολύ σημαντικό και πολύ συγκινητικό. Μου δόθηκε η ευκαιρία από την θέση που μου είχανε και ήταν πολλή τιμητική, ήταν μπροστά, και μου δώσανε την ευκαιρία να επιδώσω στην κ. Μπους ένα στεφάνι από ελιά εμποτισμένο με χρυσό, με μια επιγραφή εκ μέρους των αθλητών Special Olympics της Ελλάδας  και τους παροτρύνουμε, με αυτό που γράφαμε επάνω, να κρατήσουνε  την Φλόγα της Ελπίδας αναμένη. Ο κ. Μπους μας συνεχάρη, που η Ελλάδα πήρε του Αγώνες του 2011.»

http://www.whitehouse.gov