Τις ημέρες αυτές, ή μάλλον εδώ και τέσσερις μήνες όσοι παρακολουθείτε τις εξελίξεις αναφορικά με την πολυσυζητημένη διοργάνωση του Α' Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με θέμα "Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα"  έκπληκτοι κατά την αναζήτηση της αλήθειας που είναι εκεί έξω…στο κόσμο του διαδικτύου   πιθανά θα έχετε διαπιστώσει το "ζήλο" κάποιων να σας "ενημερώσουν".

Να σας πουν "αλήθειες" για το όλο θέμα. Με "στοιχεία" και "αποκαλύψεις" και "ντοκουμέντα". Με μεγαλόστομες διακηρύξεις  και άλλα πολλά που στη πορεία όμως αποδεικνύονται  φαιδρά και ρηχά. Ανάξια κάθε προσοχής ή έστω απάντησης. Τόσα πολλά  που δεν είναι τοις παρούσης να  παρουσιασθούν, και να αναλυθούν. Άλλωστε εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Και έχουμε να πούμε πολλά…Για μηχανισμούς, εμπλοκές και διαπλοκές. Μυστικές και ανίερες  συμφωνίες. Συναλλαγές και πιέσεις.    Πάρα πολλά… Για ένα συνοθύλευμα συμφερόντων που κινήθηκε και κινείται εις βάρος της όλης προσπάθειας. Πολλά  και αποκαλυπτικά.  

Ένα από τα διαδικτυακά Ομογεγειακά ΜΜΕ που το τελευταίο διάστημα διεκδικεί δυναμικό κομάτι στην "έγκυρη ενημέρωση" σας στα της Ομογένειας της Αμερικής και ειδικότερα της ΝΥ, είναι και το site του κ. Σάκη Σερέτη. Γνωστού και επώνυμου σην Ομογένεια.  Με πείρα στα Ομογενειακά. Ραδιοφωνικού παραγωγού και επίδοξου ρεπόρτερ ερευνητή. Δημοσιογράφου.  

Δε θα πούμε περισσότερα εμείς. Εσείς θα κρίνετε διαβάζοντας.   Όπως μας κρίνετε όλους σε τελευταία ανάλυση. Το τελευταίο διάστημα όμως ο κύριος αυτός έχει δείξει περίσσιο ζήλο στην "αποκάλυψη στοιχείων" αναφορικά με τη διοργάνωση του συγκεκριμένου Συνεδρίου  όχι βέβαια με ανεξάρτητα δημοσιογραφικά κριτήρια, αλλά με άλλα κριτήρια… Δικά του… Από την αρχή χωρίς να εξηγείσει με πειστικά επιχειρήματα τάχτηκε εναντίον. Χωρίς να αkούσει. Να μάθει. Να μελετήσει. Να διαβάσει. Μοναδικό "τυφλό επιχείρημα" το αίτημα που προβάλει, σχεδόν εργολαβικά,  ενάντια σε ότι και αν κάνει o Ομογενειακός οργανισμός που κάποτε υπηρέτησε και ο ίδιος, είναι το αίτημα  για εκλογές την Ομοσπονδία. Μόνο που επ' αυτού αποφάνθηκε ήδη η Αμερικανική Δικαιοσύνη και απευθυνόμενη προς όλους όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια  απερρίψε εξ αρχής  το αιτημα τους (για την ακρίβεια απέρριψε το αίτημα  του συλλόγου El Greco)  για ακύρωση των εκλογών και εν συνεχεία απερίψε τα  άλλα διαδικαστικά αιτήματα τους. Λέγοντας τους ούτε λίγο ούτε πολύ "περιμένετε να εκδικαστεί η υπόθεση κανονικά. Δεν συντρέχουν λόγοι επίσπευσης της όλης δικαστικής διαδικασίας".

Προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να υπερασπίζομαι την Ομοσπονδία. Κανένα απολύτως και το εννοώ. Αντιθέτως τώρα έχω πολύ περισσότερους λόγους να  ασκώ έλεγχο και κριτική στο πλαίσιο πάντα της 22χρονης επαγγελματικής  ιδιότητας μου.  Με δεδομένο  ο αδιαμφισβήτητο γεγονός οτι επί πλέον είμαι από εκείνους μεταξύ των αναγνωρισμένων  συναδέλφων μου ανταποκριτών -ανεξαρτήτως διαφορών –   που από το 2005 ασχολούμαι συστηματικά με την Ομσπονδία με δεκάδες ρεπορτάζ και αρθρα μου στον Ελληνικό Τύπο. Παρά τις αντιδράεις και τις αντίθετες απόψεις ότι "δεν αξίζει να ασχολείσαι" ασχέτως αν αυτή η προσπάθεια αποτροπής μου από το να μην ασχολούμαι υπέκρυπτε πάντα  άλλες σκοπιμότητες…Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο που εν ευθέτω χρόνο αναγκαστικά θα ανοίξει…  Επομένως έχω κάθε λόγο να  κάνω πολύ καλά τη δουλειά μου δηλαδή. Και είμαι εξ εκείνων που συνέβαλαν τα μέγιστα στην αποκάλυψη της αλήθειας για τα οικονομικά της περίοδου 2000-2004 με δημόσια παρέμβαση μου σε Πανομογενειακή τον Μάρτιο του 2005 παρότρυνα σε σύσταση εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν τα όσα ακούγονταν ως φήμες. Και εδώ σταματώ και  κλείνω την παρένθεση.  

Επομένως με απλά λόγια, και με την πάροδο του χρόνου μέχρι τελικής εκδικάσεως της προσφυγής δυστυχώς για εκείνους  θα έχουν γίνει κανονικά οι εκλογές στην ώρα τους…εκτός και αν υπάρξουν απρόβλπετες και απρόσμενες εξελίξεις που θα οδηγήσουν τους ομογενείς προώρα στις κάλπες. Έτσι και αλλιώς πλέον οι πρόωρες εκλογές είναι Mast!

Ο κύριος αυτός τον οποίο καθόλα σέβομαι και αναγνωρίζω ως μια ακόμα φωνή, ο Σ. Σερέτης δηλ. βρήκε άλλο "παιχνιδάκι" και από την αρχή της εξαγγελίας τη διοργάνωσης του Συνεδρίου-εδώ και τέσερις μήνες-  έχει εξαπολύσει ένα πόλεμο λάσπης ακολουθώντας τα ίχνη φαίνεται του μεγάλου δασκάλου της Δημοσιογραφίας με την πείρα των 30 ετών στα Ομογενειακά  ΜΜΕ, επιχειρώντας μάλιστα και αγώνα δρόμου για να τον ξεπεράσει σε "επιτυχίες" και "αποκαλύψεις".    Διαβάστε και κρίνετε.

Στο παρόν ρεπορτάζ μας,  δίνονται σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις στο τελευταίο "πόνημα" του με τίτλο ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ "ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ" ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ; Λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν να σας το επισυνάψουμε. Να διαβάσετε και να συγκρίνετε μόνοι σας χωρίς να υποτιμάμαι εμείς τη κρίση σας.  

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί δίνονται απαντήσεις με στοιχεία και ντοκουμέντα για όσα αναφέρει μόνο στο προαναφερθέν "συνταρακτικό ρεπορτάζ" του. Διαβάστε και κρίνετε.

Και κάτι ακόμα: Γνωρίζω ότι προσφέρω δωρεάν διαφήμιση σε έναν υβριστή μας αλλά προέχει η άλήθεια με στοιχεία και ντοκουμέντα, η παράθεση όλων των απόψεων, ένθεν κακείθεν,  και λιγότερο τα προσωπικά μας αισθήματα. Προέχει η αποκάλυψη της αλήθειας και εσείς έχοντας όλα τα δεδομένα,   κρίνετε. Για δική σας διευκόλυνση τα πράσινα χαρακτηρισμένα σημεία είναι αποσπάσματα από το "αποκαλυπτικό" και "συνταρακτικό"   ρεπορτάζ του κ. Σάκη Σερέτη.      

«Χιονοστιβάδα οι εξελίξεις στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που ειδαν το φώς της ημέρας,μέσω της Hellenic voice ny οι  οποίες αλλαξαν ολοσχερώς το «συνεδριακό» σενάριο καθώς και τα μελοντικά σχέδια της ομάδας των σκληροπυρηνικών». 

Καμία συνταρακτική εξέλιξη. Καμία αποκάλυψη. Ούτε άλλαξε τίποτε. Αντιθέτως δυνάμωσε η Οργανωτική επιτροπή με δυο ακόμα στελέχη του Δ.Σ .Διαβάστε εδώ αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση της Ο.Ε. του Συνεδρίου της 14ης Αυγούστου  και την ανάλυση που ακουλουθεί.  Αλλά και αυτό πονηρέ διαστροφέα το αποκρύπτεις όπως και τόσα άλλα.    

Το Δ.Σ. δεν συνήλθε κάτω από καμία πίεση ούτε εξέτασε τις αποκαλύψεις σου.  Έπρεπε να εξεταστούν οι σκέψεις και απόψεις Σταθάκου. Συζητήθηκαν. Αναλύθηκαν και έγινε η σχετική πρόταση του κ. Μιχαλέα που δευτέρωσε ο κ. Βουρνάς. Αλλά έγιναν και άλλα στο Δ.Σ. της 7ης Αυγούστου. Και εδώ σταματώ.

Το συνέδριο δεν ανεβλήθη και ψεύδεσαι ασυστόλως!  Αν είχε αναβληθεί θα το ξέραμε εμείς όλοι που ασχολούμεθα. Θα είχαμε ειδοποιηθεί έστω εγγράφως να σταματήσουμε την όλη διοργάνωση. Αντιθέτως αμέσως μετλά τη θυελλώδη συνεδρίαση  ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Καλαμαράς ενώπιον των μελών του Δ.Σ. και αξιόπιστων  μαρτύρων  στην παρακάτω κατάθεση μου κ. Ρουσάκη, Γεωργαντζά, Τραχανή, Δημητρίου, Σκοτίδα  σε ξεκάθαρη ερώτηση του γράφοντα διατυπωμένη ως εξής « δηλαδή Κύριοι εμείς τι κάνουμε; Σταματάμε; Τι αποφασίσατε ακριβώς» και  η ξεκάθαρη  απάντηση ήταν: «εσείς κάνετε κανονικά τη δουλειά σας. Η απόφαση είναι ξεκάθαρη. Αν δεν υπάρχει η συναίνεση ή έστω η ανοχή της Αρχιεπισκοπής, του κ. Κασσίμη και του ΣΑΕ  τότε θα αναβληθεί για το Μάρτιο. Δουλεύουτε κανονικά.  Εσείς έχετε άλλη  δουλειά και άλλη το Συμβούλιο που αποφασίζει και έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο. Αυτή είναι η απάντηση κ. Στεφανόπουλε».

Αν ήταν άλλη η απόφαση το Δ.Σ. δεν θα εξουσιοδοτούσε το κ. Δημητρίου ούτε θα μεγάλωνε η Ο.Ε. αν πήγαινε σε αναβολή όπως την εννοείς και τη μεταδίδεις εσύ και κύριε διαστροφέα της αλήθειας.  Για να δούμε τι άλλο λες όμως στα πιο βασικά σημεία.

«Η ένοχη συμφωνία της σιωπής κυριολεκτικά διαλύθηκε και οι επικοινωνιακοί φωστήρες του "συνεδρίου", τρέχουν και δεν φτάνουν για να καλύψουν τα  αμέτρητα λάθη τους,ενω την ιδια στιγμή, οι παραιτήσεις στελεχών της οργανωτικής επιτροπής του "συνεδρίου", συνεχίζονται με πρόσφατη αυτή, του ταμία της Ομοσπονδίας κ.Χ.Βουρνά.»

η μοναδική παραίτηση μέλους της Ο.Ε. είναι αυτή του κ. Βουρνά.

«Η πρόταση που κατέθεσε ο κ.Π. Μιχαλέας,ζητά την  αναβολή του "συνεδρίου"αφού δεν τυγχάνει να εχει τις ευλογίες της Εκκλησίας,καθώς και την υποστήριξη της Ελληνικής πολιτείας και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού,μέχρι νεωτέρας καθόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ολες αυτές οι αντιρρήσεις».

Χωρίς να μπούμε στην ουσία περί ευλογίας Αρχιεπισκοπής άλλωστε επ αυτού έχει ήδη απαντήσει ο Αρχ. Δημήτριος, όσο για τα περί υποστήριξης της Ελληνικής πολιτείας έτσι για να έχετε πλήρη εικόνα απλά ρίξτε μια ματία εδώ αν έχει ή όχι την υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, της Κύπρου και άλλων κορυφαίων παραγόντων Αμερικής, Ελλάδος και Κύπρου.  Έτσι για να διαπιστώσετε πόσο ειλικρινείς είναι ο εν λόγω κύριος επίδοξος "ρεπόρτερ – Δημοσιογράφος".   

 Επί πλέον, η πρόταση του κ. Παναγιώτη  Μιχαλέα συμπληρώθηκε από τον προεδρεύοντα και αντιπρόεδρο   Δ. Καλαμαρά. Αναλύεται σε άλλο σχετικό ρεπορτάζ μαζί με την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της 14ης Αυγούστου,   που επίσης απέκρυψες κύριε Σάκη.  Όπως συστηματικά αποκρύπτεις με περίσσια και εμφανή  κομπλεξική συμπεριφορά… λυπάμαι αλλά έτσι είναι… περισότερη ανάλυση και για τη συμπεριφορά σου, παράθεση γεγονότων και ντοκούμεντων σε άλλο σχετικό κείμενο ανάλυση παραπλεύρως.  

«Στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση παρών ηταν και ο καθηγητής κ.Χ.Βασιλειάδης,κατόπιν προσκλήσεως του απο τον προεδρεύοντα της Ομοσπονδίας κ.Δ.Καλαμαρά.»

Άλλο ψέμα ή ή μάλλον μισή αλήθεια με κατά σύστημα προμελετημένη διαβολή και ψεύδη που συστηματικά διαχέεις. Αυτό ξέρεις πως λέγεται νομικά. Διασπορά ψευδών ειδήσεων. Συκοφαντία και άλλα πολλά…

Στην έκακτη συνεδρίαση παρών ήταν και ο γράφων και υπογράφων αλλά και αυτό το αποκρύπτεις δόλιε διαστροφέα της αλήθειας. Όπως κάνεις συστηματικά εδώ και μήνες. Ίχνος αλήθειας όμως να μη γράφεις; Μα ίχνος; !!  Κήρυκα του ψεύδους και της αδιαφάνειας.

Διέδιδες και τηλεφωνούσες ότι παραιτήθηκε όλο το Ε.Σ. με θολά σημεία και για παραιτήσεις άλλων μελών της Ε.Γ που καθημερινά πίεζες εσύ και οι όμοιοι σου αλλά δεν υπάρχει καμία παραίτηση μελών της Ε.Γ. γιατί εκεί πονά το όλα πράγμα. Αυτοί κάνουμε όλη τη δουλειά.

Ρωτήθηκε ευθέως ο κ. Βασιλειάδης «εξακολουθείτε να είστε μέλος του Ε.Σ.;» και η  απάντηση  «υπό τις προϋποθέσεις που προανέφερα διαβάζοντας σας το email του καθηγητή κ. Μακρυδημήτρη ναι. Θα βοηθήσουμε.»  Παρόμοια και η απάντηση που μετέφερε στο Δ.Σ.  ο κ. Βασιλειάδης εκ μέρους του κ. Μακρυδήμητρη μέσω ανάγνωσης σχετικού email που ανέγνωσε στο Δ.Σ αλλά ούτε και αυτό το έγραψες.

Παρόμοια επιστολή- email του καθηγητή Γ. Κοντογιώργη ο οποίος έχει πράγματι παραιτηθεί -το γιατί αναλύεται πιο κάτω αλλά δε πρέπει να σε κάνει και τόσο υπερήφανο-  που παρουσίασε στο Δ.Σ. ο γράφων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Το email διαβάστηκε ανοιχτά και καθαρά και το διάβασαν και άλλα μέλη του Δ.Σ  

Στο ερώτημα αν υπήρξαν παραιτήσεις η απάντηση είναι :

Ναι. Υπήρξαν παραιτήσεις. Ναι ζητήθηκαν από τον γράφοντα. Με ποια ιδιότητα.  Ιδού  και η απάντηση ντοκουμέντο  που δίδεται εκ μέρους του Ε.Σ. ήδη από τις 7 Μαϊου προς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.  Απαντά σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις  και ξεκαθαρίζει πολλά   πολύ πριν συμβούν όλα,   όσα έχουν συμβεί.  Απαντήσεις που ξεκαθαρίζουν πολλά  από τις πρώτες μέρες σύστασης του Ε.Σ τις οποίες δίδει υπεύθυνα και ενυπόγραφα  ο κ. Γιώργος Κοντογιώργης. Όλες οι απαντήσεις δίδονται σε αυτό το ντοκουμέντο! Εδώ υπάρχουν και άλλα πολλά που επίσης αποκρύπτεις συστηματικά. Πολύ ρεπορτάζ… Με στοιχεία και ντοκουμέντα για το τι προηγήθηκε ώστε να αναγκαστεί να στείλει μια τέτοια επιστολή ο κ. Κοντογιώργης. Τι επιχειρούσαν κάποιοι εντός και εκτός Δ.Σ. και τι επέβελαλε η ηθική. Έχουμε όμως καιρό για όλα αυτά. Ανέμενε και έχε υπομονή.  

Αλλά και αυτά τα απέκρυψες διότι η «πηγή» σου στα είπε. Και στα ξεκαθάρισε. Αλλά εσύ μεγάλε δημοσιογράφε "βραβευμένε με πούλιτζερ"  τα απέκρυψες όπως κάνεις πάντα εδώ και μήνες ακολουθώντας τα αχνάρια των μεγάλων δασκάλων σου…

Πράγματι υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων  αλλά επί διαδικαστικών θεμάτων μερικές από αυτές τις μεταφέρω αυτούσιες.

  1. πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει το συνέδριο αυτό; Απάντηση:  «ναι αν υπάρξουν αυτές οι προυποθέσεις που προαναφέρθηκαν από τον κ. Μακρυδημήτρη στο email  που σας διάβασα προηγουμένως.
  2. έχετε παραιτηθεί όντως ; Απάντηση: «τυπικά όχι. Αλλά δεν έχουμε ουσιαστικό  έργο ακόμα.»
  3. Ποιο είναι το έργο ακριβώς του Ε.Σ. Απάντηση : αξιολογεί τις εισηγήσεις όταν κατατεθούν και ελέγχει τα κριτήρια συμμετοχής

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης αναγνώρισε ότι όντως η πρόθεση του γράφοντα να ενεργήσει ζητώντας την αποδέσμευση είχε ένα και μοναδικό στόχο. Την προστασία των μελών του Ε. Σ. Μετά το λίβελο της Ελευθεροτυπίας και του κ. Τσίτσα στις 22 και τις 25 Ιουνίου  αλλά και όσων άλλων έχουν προηγηθεί. Είναι εύγλωττο το κείμενο της παραίτησης κ. Κοντογιώργη όμως  δεν υπάρχει η σχετική άδεια να δημοσιοποιηθεί προς το παρόν…

Και για να ξεκαθαρίζουμε ακόμα κάτι: Ουδείς εκ των μελών τυ Ε.Σ. με την παρούσα σύνθεση του ή με την αρχική του ακόμα και μετά τις αναγκαστικές παραιτήσεις έχει δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τις προθέσεις και στοιχεία που σχετίζονται με το όνομα τους. Ακριβώς διότι δεν θέλουν όπως ξεκαθαρίζουν ήδη από της 7 Μαϊου τις προθέσεις και τις προϋποθέσεις της συμετοχής τους στο όλο ενχείρημα το οποίο εξακολουθούν να υποστηρίζουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους πλέο και μετά από όσα έχουν προηγηθεί αλλά και τις πιέσεις που έχουν δεχθεί…  Αυτά όμως είναι επίσης άλλα δεδομένα με πολιτικές προεκτάσεις και δεν είναι τοις παρούσης. Εξ άλλου προηγούνται τώρα οι εκλογές. 

Προς ενημέρωση σου-και ενημέρωση γενική προς κάθε κατεύθυνση- το Ε.Σ. συνεστήθει από τον γράφοντα, ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε περί τα τέλη Μαρτίου  2007 με την είσοδο σε αυτό των κ. Βασιλειάδη και Παπαδημητρακόπουλο, κι πολύ πριν το θέμα έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ. στις 4 Μαϊου. Προηγούνταν η παρέλαση όλο αυτο το διάστημα αλλά ωστόσο  κάποιοι δουλεύμε ήδη και το όλο project  ήρθε έτοιμο στα χέρια της Ομοσπονδίας.

Και κάτι ακόμα : Το συνέδριο επρόκειτο να οργανωθεί από άλλο φορέα στην Ελλάδα  αλλά εκρίθει και προετάχθει  η Ομοσπονδία προκειμένου να στηριχτεί στην συνολική προσπάθεια της για αναβάθμιση του  ιστορικού Θεσμού εφόσον πράγματι  υπήρξαν σαφή δείγματα προόδου στο έργο της Ομοσπονδίας με την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Έτσι ο γράφων κατέθεσε στον Γενικό Γραμματέα εγγράφως, ήδη από τις αρχές Μαρτίου και εφόσον είχε προηγηθεί ευρύτατος κύκλος διευρευηντικών συζητήσεων με τον κ. Δημητρίου, ολοκληρωμένη  την πρόταση για τη   την δημιουργία ενός νέου ουσιαστικού   εσωτερικού θεσμού που θα προάγει το διάλογο, με σύνεση και ευαισθησία τα προβλήματα και τα ζητήματα των Ομογενών.  Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη και προβλέπει πότε και κάτω απο ποιες προυποθέσεις θα συγκαλείται το Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Με δυο λόγια τα βασικά σημεία της πρότασης έχουν εξής:

Σύγκληση του Συνεδρίου κατ' έτος τον μήνα Οκτώριο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μηνός, ώστε να δίδεται έμφαση και στην εξίσου μεγάλη εορτή της 28ης Οκτωβρίου που θεωρητικά είναι πλήρως υποβαθμισμένη.Τριήμερες διαδικασίες και με την λήξη των εργασιών θα γίνεται και η οσιαστική έναρξη των Πανομογενειακών για την μεγάλη διοργάνωση της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο για την ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας κατά την εθνική παλιγγενεσία της εξέγερσης του Έθνους κατά της Τουρκοκρατίας.Φυσικά δεν μπορεί να γίνει σε αυτή την έκταση  και αυτή την μεγάλη διοργάνωση που φέτος συνέπεσε με τα 70 χρόνι της Ομοσπονδίας. Για αυτό το concept κύριε Σάκη και κύριοι έχουμε εργαστεί δεκάδες άνθρωποι με ζήλο  και δεν θα επιτραπεί σε ανεύθυνους να το διαλύσουν.   

Πολύ σύντομα η πρόταση θα αναρτηθεί και στο site Greek American New Agency, μαζί με την σχετική εισήγηση που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια των Πανομογενειακών Διασκέψεων την Κυριακή 1η Ιουλίου.  

 Τώρα γιατί κάποιοι δεν το θέλουν  αυτό είναι άλο θέμα που και αυτό θα αποκαλυφθεί και θα αναλυθεί με στοιχεία και ντοκουμέντα.  

Επανέρχομαι στα του "συνταρακτικού" ρεπορτάζ του κ. Σ. Σερέτη.

Αξίζει δε να ειπωθεί, και να τοιστεί με τη δέουσα έμφαση  για να δεις κύριε της απάτης και της ψευτιάς ότι όλες οι παραιτήσεις απευθύνονται με κοινοποίηση προς τον γράφοντα. Γιατί άραγε;  

Επίσης τονίζεται ότι ουδείς εκ των μελών του Ε.Σ.  ενοχλήθηκε για το email που εστάλη εκ  μέρους μου πλην ενός από τον οποίο ζήτησα τη κατάνοηση του με επόμενο email την επομένη ημέρα ακριβώς. Στη διάθεση σου και αυτά… «Μεγάλε δημοσιογράφε»…  

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της 7ης  Αυγούστου  2007 παρουσιάστηκε και άλλο , δεύτερο email  που εστάλη από τον γράφοντα το οποίο  δείχνει και επεξηγεί πολλά και κάτω από ποιες προϋποθέσεις  ελήφθη η απόφαση  από τον γράφοντα.  

Τα γεγονότα όπως τα κατέθεσα και ουδείς αμφισβήτησε στο Δ.Σ αφού παρουσιάστηκαν και τα τεκμήρια με την σχετική αλληλογραφία. 

Από τη νύχτα της 22ας μέχρι και τη νύχτα της 24ης Ιουνίου -υπολογίστε και τη διαφορά ώρας – άρχισαν διαπραγματεύσεις με το Ε.Σ. μετά το δημοσίευμα λίβελο της "Ε".   Υπήρχε συνεννόηση με το Ε.Σ. δια του κ. Κοντογιώργη. Ήταν κοινή η απόφαση για την ενέργεια μου. Ο ίδιος τη διαβίβασε και στα λοιπά μέλη της Ε.Σ. που είχε επικοινωνία( κ. Τρχόπουλο & Νανόπουλο) και εγώ ανέλαβα να ενημερώσω τον κ. Βασιλειάδη ο οποίος έχει οριστεί από τον κ. Μακρυδημήτρη εκπρόσωπος του Ε.Σ. εδώ στη ΝΥ που είναι έδρα της Ομοσπονδίας και της Ο.Ε.  Την πρόταση για την αποδέσμευση έκανα προσωπικά στον κ. Κοντογιώργη.  Ακολούθησε τυπικά το email μου και εν συνεχεία μόλις βρέθηκαν και τα λοιπά μέλη κ. κ. Τριχόπουλος και Νανόπουλος σε πρόσβαση με το ίντερνετ έστειλαν και τυπικά το συμπεφωνημένο. Χρονικά είχαμε συνενοηθεί προφορικά από της 24 Ιουνίου  και ακόλουθησε και η τυπική ανταλλαγή email.  Οι κ. Μακρυδημήτρης και Βασιλειάδης, επέλεξαν να παραμείνουν  την προσπάθεια περισσότερο ως γνωμοδοτικό όργανο το ίδιο και ο κ. Παπαστάμου ενώ τυπικά δεν έχει παραιτηθεί και ο κ. Παπαδημτρακόπουλος. Επίσης ουσιαστικά αρωγός και υποστηριχτής της όλη προσπάθειας-παρά την  παραίτηση του η οποία εγινε για ευνόητους λόγους που επαναλαμβάνω εξηγούνται ήδη από της 7.5.2007- εξακολουθεί και παραμένει κ. Κοντογιώργης με τον οποίο εξ αρχής έχουμε ξεκινήσει αυτή την δυναμική προσπάθεια. Αφήνω ένα θέμα ανοιχτό για ευθετότερο και ώριμο σε εξελίξεις χρόνο το θέμ  της παραίτηση του Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ζησιούλα… να είσαι σίγουρος και εδώ υπάρχουν πολλές εκπλήξεις…. τόσες πολλές που θα εκπλαγείς για τους μηχανισμούς που έχουν λειτουργήσει από τις αρχές Μαρτίου(2007) που ήδη ήταν γνωστό τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ  ότι κάτι διαφορετικό  κινείται στην Ομοσπονδία… Θα εκπλαγείς όχι μόνον εσύ αλλά πολύ κόσμος… Ανέμενε.      

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. ρωτήθηκα ευθέως αν οι επιστήμονες εξακολουθούν να στηρίζουν την προσπάθεια και η απάντηση μου ευθείς και ξεκάθαρη. «Ναι. Αλλά οι παραιτήσεις για τυπικούς λόγους ισχύουν».

Άλλη ερώτηση: "θα έχουμε συμμετοχές;"

Απάντηση: "ναι αρκετές. με διαβαιώνετε ότι αν δώσω τη λίστα δε θα επακολουθήσει ότι προηγήθηκε;" 

θέλετε να την δώσω σε κάποιον εκ του Δ.Σ. στον κ. Αντιπρόεδρο ας πούμε ή στον κ. Γεωργαντζά ή στον κ. Βασιλειάδη"

Νίκος Γεωργαντζάς: "προτείνω η λίστα να είνει απόρρητη ώστε να διαφυλάξουμε και το κύρος των εσηγητών. Αρνούμαι όχι να την παραλάβω αλλά ακόμα και να τη δω!Εξ άλλου δείγμα της όλης διοργάνωσης διεφάνει ήδη."

Διευκρινίζεται ότι  η δήλωση Γεωργαντζά έγινε πρίν την τοποθέτηση του στην Ο.Ε.

Η ίδια καταφατική απάντηση έλαβα και από  άλλα μέλη του Δ.Σ. τα οποία εξακολουθούν να δείχνουν εμπιστοσύνη σε όλους μας  αλλά και από τον κ. Βσιλειάδη. Τη λίστα έχει μόνον ο καθηγήτης κ. Μακρυδημήτρης.   Έτσι κι αλλιώς αυτό είναι έργο της Ο.Ε. και της Ε.Γ. και όχι του Δ.Σ. το οποίο είναι ο οργανωτικός φορέας μόνο.  

Επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά το έργο του Ε.Σ.  αρχίζει με τη κατάθεση των εισηγήσεων προ και μετά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Όλα καθορίζονται δε με σχετική εγκύκλιο που προσδρίζει καθήκοντα και υποχρεώσεις προς όλους μας.

Το Ε.Σ.  δε λογοκρίνει απλά προκρίνει και θέτει κανόνες συμμετοχής. Με όρους και προϋποθέσεις. Όλα αναρτημένα στο διαδίκτυο εδώ και μήνες καθώς και στον επίσημο φάκελο του συνεδρίου. 

Τα μέλη δε,  του Ε.Σ ουδέποτε ζήτησαν να δημοσιοποιηθεί η παραίτηση τους ή προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις,   ακριβώς για να μη προκληθούν αρνητικές παρενέργειες σεβόμενοι και την ανησυχία του Δ.Σ. αλλά και τη πίεση που δέχονταν και δέχονται,  γιατί πιστεύουν στην όλη προσπάθεια-εν αντιθέσει με όλο αυτό το συρφετό συμφερόντων που έχειξεσηκωθεί λες και γίνεται έγκλημα- και επειδή επί της ουσίας όλοι μας {Ε.Σ.- Ε.Γ. Εισηγητές} εξακολουθούν και υποστηρίζουν τους στόχους της  διοργάνωσης του Συνεδρίου αλλά και  ουδείς επιθυμεί  να εμπλακεί στις περιπέτειες της Ομογένειας και τις μικρότητες της. Διάβασε/τε προσεχτικά την επιστολή του καθηγητή κ. Κοντογιώργη και θα πάρεις/τε  όλες τις απαντήσεις .

Ωστόσο άλλα είναι τα ερωτηματικά που θα έπρεπε σήμερα να μας απαχολούν.  Ποιοι και γιατί οδήγησαν σε αυτές τις παραιτήσεις; ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί; ποιοι τις ήθελαν; ποιους εξυπηρετούσαν στα αλήθεια; Ποιοι δεν ήθελαν να γίνει το Συνέδριο και είχαν κάθε λόγο να πιέζουν σε παρατήσεις είτε του Ε.Σ. είτε της Ε.Γ. ώστε να εμφανιθεί το ενχείρημα "διάτρητο" και τελικά να "στοιχειοθετούνται" όλα τα περί εξαπάτησης; και όλα τα άλλα σενάρια που με μεγάλη ευκολία  έχεις ξεδιπλώσει ξεχνώντας ότι υπάρχουν ποινικές και αστικές  ευθύνες που αργά ή γρήγορα θα αποδοθούν είτε εδώ είτε στην Αμερική είτε στην Ελλάδα…  

Αυτό είναι άλλωστε και κάτι που θα εξετάσει και το δικαστήριο στην μήνυση και αγωγή που υπεβλήθη εναντίον της "Ε" επ' αυτού όμως σε λίγο… όχι ακόμα…    

Για την ενέργεια μου αυτή{της αποδέσμευσης των μελών του Ε.Σ.} ενημερώθηκε εγκαίρως και  άμεσα ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Ο.Ε. κ. Δημητρίου ο οποίος  εκλήθη στην οικεία μου τη νύχτα της 25ης Ιουνίου (02:00 ξημερώματα )  από τον οποίο ζήτησα  να ενημερώσει το Δ.Σ το οποίο θα  συνεδρίαζε.   Ο κ. Δημητρίου ρωτήθηκε από το Δ.Σ.  αν  όντως έχουν έτσι τα πράγματα.  Η απάντηση . «Ναι μου ζητήθηκε να ενημερώσω αλλά μου διέφυγε λόγω της πίεσης των γεγονότων των ημερών».

Το ξέρατε δηλαδή κ. Δημητρίου; Ρωτά  άλλο μέλος του Δ.Σ. η ανταπάντηση και πάλι: «ναι»!  Τα σχόλια περιτεύουν για όλα τα φαιδρά που γράφεις και υπογράφεις με θράσσος.

Επισημαίνεται ότι προχωρήσαμε στην αναβολή του προσυνεδριακού διαλόγου που είναι εντελώς μια άλλη διαφορετική διαδικασία από το Συνέδριο και ακόμα πιο διάφορη από τις ανοιχτές  Πανομογενειακές Διασκέψεις, όχι μόνο διότι εκρίθει ότι έπρεπε να υπάρξει σεβασμός προς την επιστολή του Υφυπουργού Θ. Κασσίμη αλλά και διότι το αίτημα για αναβολή του προσυνεδρίου ήταν αίτημα και του Ε.Σ. με επιστολή που ηδη είχε διαβιναστεί προς τον Ο.Ε. και την Ε.Γ από τον κ. Βασιλειάδη και τον κ. Μακρυδημήτρη. Αυτά για να μη δημιουργούνται ενυτπώσεις από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του κ. Σάκη…       

Επισημαίνετε επίσης  ότι :   άλλο το έργο του Ε.Σ. το οποίο είναι συγκεκριμένο  και άλλο το έργο της Ο.Ε.  και της Ε.Γ.  που είναι οι κύριοι φορείς διοργάνωσης του Συνεδρίου με άτομα που έχουν πείρα στα της Ομογένειας. Το έργο του Ε.Σ. είναι πέρα και πάνω από όλα αυτά. Είναι καθαρά επιστημονικό και δαφυλάτει το κύρος και την αξιοπιστία της όλης διοργάνωσης εποπτικά, επιστημονικά και γνωμοδοτικά. Το έργο των επιστημόνων ουσιαστικά ξεκινά με την λήξη των εργασιών του Συνεδρίου όπου θα πρέπει να μελετήσουν και να προκρίνουν ποιες εισηγήσεις θα περιληφθούν το τόμο των πρακτικών των Σνεδρίου. Να διαφυλάττει την αξιοπιστία του όλου ενχειρήματος και να ελέγχει τα σχετικά προς κατάθεση δικαιολογητικά. Αυτά ώστε να μη δημιυργούνται εντυπώσεις από τις  "συνταρακτικές αποκαλύψεις"…   

«Ποιός ειναι ο λόγος ύπαρξης του Δ.Σ.»; 

Το Δ.Σ.  έλαβε μια ουσιαστική απόφαση πολλές φορές επικυρωμένη και υιοθετημένη και εγκεριμένη από την Γ.Σ της 31ης Μαϊου 2007. Οργανώνει το Α' Συνέδριο της Ομοσπονδίας με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα»

Όλα τα επί μέρους διαδικαστικά ανήκουν στην αρμοδιότητα όλων των λοιπών οργάνων. Την Οργανωτική Επιτροπή που έχει σαφή και προσδιορισμένα καθήκοντα και την  Εκτελεστική Γραμματεία. Όργανα συμβουλευτικά, διαδικαστικά και διεκπεραιωτικά.  Το Ε.Σ. ουδεμία ανάμειξη είχε και έχει σε τέτοια διοργάνωσης. Ζητείται η γνώμη του συμβουλευτικά και γνωμοδοτικά αλλά αποφασίζει η Ο.Ε. και η Ε.Γ. με εντολή από το Δ.Σ. Μια είναι η εντολή του Δ.Σ και της Γ.Σ. Να οργανωθεί άψογα το Συνέδριο.  Ουδείς υποκαθιστά κανέναν. Το Δ.Σ. λαμβάνει την απόφαση σε πολιτικό επίπεδο από εκεί και πέρα το έργο και η περαίωση του ανήκει στα δυο προαναφερόμενα όργανα που έχουν συσταθεί για αυτό ακριβώς το λόγο. Και τα οποία πιέστηκαν από τύπους όπως εσύ κύριε Σάκη να παραιτηθούν με το  άθλιο επιχείρημα "δε το θέλει η Αρχιεπισκοπή" και  άλλα χαζά και φαιδρά που εν καιρό θα αποκαλυφθούν…

Ναι,  είναι αλήθεια ότι αρκετοί εξ υμών φτάσαμε στα όρια παραίτησης αλλά δε το πράξαμε. Είμαστε εδώ και εργαζόμαστε για την επίτευξη του στόχου που είναι η άρτια οργάνωση. Εργαζόμαστε με  την  γραπτή εντολή που λάβαμε στις 19.4 όταν παραλάβαμε τον επίσημο φάκελο του Συνεδρίου.

«Πως θα δικαιολογήσουν την αυθαίρετη πράξη εκταμίευσης χρημάτων,χωρίς την εγκριση των μελών  της Ομοσπονδίας»;

Και εδώ ψεύδεσαι. Υπάρχουν σειρά αποφάσεων. Υπάρχει απόφαση Γενικής Συνέλευσης της 31ης Μαίου 2007. Και κάτι πολύ σημαντικό. Όλα τα έξοδα είχαν  γίνει κατά το μεγαλύερο μέρος  πολύ πριν τις παραιτήσεις καθοδόν προς την προετοιμασία της 23ης και 24ης Ιουνίου.

Επί πλέον:  υπάρχει η δωρεά Σταθάκου με τους συγκεριμένους όρους που είναι να οργανωθεί το Συνέδριο όπως έχει προγραματιστεί. Η δωρεά Κατσίχτη. Η δωρεά Αγγελιάδη. Η δωρεά του συλλόγου επιστημόνων. Και εδώ σταματώ. Έτσι για να δεις σε πόσα είσαι OF. Ψεύτης και διαστροφέας της αλήθειας. Ανακατωσούρας και διαβολέας.

«Πώς δικαιολογείτε η υπερωριακή απασχόληση της γραμματέως για τις ανάγκες του"συνεδρίου",αφού οι "εγκέφαλοι" γνώριζαν οτι το εγχείρημα τους δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, γεγονός που προκύπτει απο τις ημερομηνίες παραίτησης των μελών της επιστημονικής επιτροπής».

Τίποτα δεν προκύπτει και από πουθενά . Συνεχίζεται κανονικά η οργανωτική δουλειά όλων μας . Αν μας δοθεί γραπτώς άλλη εντολή αυτό είναι άλλο. Ο κάθε ένας αναλαμβάνει από εκεί και πέρα τις ευθύνες του. Εσένα σε ενδιαφέρει ένα μόνο. Να μην οργανωθεί το συνέδριο για να μπορέσεις να το πουλήσεις στα αφεντικά σου. Για να μπορέσεις να στήσεις και να στοιχειοθετήσεις "κατηγορητήρια". Για να μπορέσεις να αποδείξεις όλα όσα γράφεις εδώ και μήνες που εσύ και οι άλλοι της μεγάλης παρέας προσχεδιάζετε από την πρώτη  ημέρα.   Όλα στο αρρωστημένο σου μυαλό είναι.  

Το συνέδριο προγραματίζεται για να γίνει. Ουδείς προδικάζει μόνο εσύ και οι όμοιοι σου που βαλθήκατε να διαλύσετε την όλη προσπάθεια. Σε επόμενο ρεπορτάζ με αποδείξεις και ντοκουμέντα θα δεις πολλά… πάρα πολλά γι αυτό κράτα μια πισινή… σκέψου την αξιοπρέπεια σου και λίγο. Μην καθοδηγείσαι μόνο από την εμπάθεια σου. Υπάρχει και η λογική. Όχι του παραλόγου που σε έχει καταλάβει, αλλά η κανονική λογική.

Το email με την ανακοίνωση της αποδέσμευσης  εστάλη με βάση τα καθήκοντα μου που  συνεχίζω να έχω ως μέλος της Ε.Γ. αλλά και ως γνικός υπεύθυνος και συντονιστής του όου ενχειρήματος.  

«Σημαντική απόδειξη  της αλαζονείας που διακατέχει τα γιουσουφάκια της ανακατωσούρας, ειναι το e-mail που εστάλη κατόπιν εορτής, απο τον παραιτηθέντα εκπρόσωπο τύπου του "συνεδρίου",πρός ολα τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής,μέσω του οποίου τους ανακοινώνει με υφος χιλίων καρδιναλίων,οτι τους αποδεσμεύει απο τα καθήκοντα τους».

έχει λάβει ήδη αρεκετές απαντήσεις. Αντιπαρέρχομαι τους χαρκτηρισμούς οι οποίοι απλά χαρακτηρίζουν ποιον άλλο; εσένα που τους απευθύνεις και είσαι εύκολος σε τέτοια μεγαλόστομα αλλά από υπεύθυνη δουλειά με διασταύρωση στοιχείων και γεγονότων μηδέν! Τίποτα. Φούσκες!  

Αραγε ο προστάτης και ένθερμος υποστηρικτής του εν λόγω "επικοινωνιακού συμβούλου"κ.Δ.Δημητρίου, γνώριζε για αυτή την αυθαίρετη πράξη του ηδη παραιτηθέντα προστατευόμενου του και ποιά ειναι η αντίδραση του»;

Ναι. Ο κ. Δημητρίου γνώριζε εξ αρχής για την απόφαση και ενέργεια μου όπως και κάθε ενέργεια μου. Αντιπαρέρχομαι και πάλι  όλους τους ανόητους χαρακτηρισμούς  και επιστρέφονται ως απαράδεκτοι διότι  απλά χαρακτηρίζουν αυτόν που τους  επινοεί και τους διασπείρει με ύφος χιλίων καρδιναλίων.

«Με ποιό δικαίωμα έστειλε αυτή την επιστολή και με ποιά ιδιότητα» ;

Απάντηση δόθηκε  ήδη με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο και   συνταρακτικό-κατά τη  προσφιλή σου προσφώνηση στην εισαγωγή των «αποκαλύψεων» – με αποδεικτικό στοιχείο και έλα να το αμφισβητήσεις πονηρέ διαβολέα. Κίβδηλε. Ξανά διάβασε το για να το εμπεδώσεις!  

  

«Ποιός λαμβάνει τέτοιου ειδους αποφάσεις στο γόνατο;

Η Ομοσπονδία εχει ξοδέψει τα μαλιοκέφαλα της για αυτό το "συνέδριο και πολύ περισσότερο»,  άλλο η «αποδέσμευση» που στόχο είχε περισσότερο την προστασία των μελών του Ε.Σ. και την ηρεμία τους από την συνεχή ενόχληση  από περίεργους τυπάκους που ψέλιζαν, εδώ και μήνες προκειμένου να τους αποτρέψουν για την συμμετοχή τους στην όλη διοργάνωση ότι "δε το θέλει η Ιερά Αρχιεπισκοπή",  και άλλο η όλη διοργάνωση που συνεχίζετε κανονικά. Τα έξοδα γίονται για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Τη διοργάνωση του Συνεδρίου.

Αλλά ακόμα και στη περίπτωση που τελικά το Δ.Σ προβεί  σε οποιαδήποτε απόφαση για τον οποιοδήποτε λόγο όλα τα έξοδα έχουν αποδείξεις. Έχουν αιτιολογία. Παραστατικά. Όσο για τις ανοησίες περί γραμματέως και μισθών αυτής. Κοιτάξου στο καθρέπτη και  θα πάρεις και άλλες απαντήσεις. Κουτοπόνηρε διαβολέα και συκοφάντη.  

Ναι πράγματι ο κ. Βουρνάς δεν είχε ενημερωθεί. Αλλά εδώ σταματώ.

«Αλλωστε η επίσημη ενημέρωση που πηγάζει απο τον προσφάτως διορισθέντα, (απο τον κ.Δ.Δημητρίου) εκπρόσωπο τύπου της Ομοσπονδίας κ.Μ.Τραχανή,βεβαίωνε οτι ολα πάνε μια χαρά και κανένας δεν παραιτήθηκε.»   Πράγματι όλα θα πρέπει να  πάνε μια χαρά. Αυτό θα έπρεπε να εύχεσαι και εσύ διαβολέα και ψεύτη. Συκοφάντη. Αλλά κοιτάς να γκρεμίσεις. Να καταστρέψεις. Γιατί κατατρώγεσαι όπως και οι όμοιοι σου με τον εγωισμό σας. "Γιατί αυτοί και όχι εμείς" Αυτό έφαγε εσάς τουλάχιστον.Όλα τα άλλα περι εκλογών και τα τοιάυτα προς το παρόν έχουν απαντηθεί από τις δικαστικές διαδικασίες νομίζω. Αλλά εκεί δε μας παίρνει ε;  

Γιατί οι άλλοι που δε το θέλουν και κυρίως  ο Σπυρόπουλος είναι άλλο θέμα. Σύντομα και σε αυτό θα υπάρξουν αποκαλύψεις με ντοκουμέντα. Ανέμενε.

Το Ε.Σ. για το οποίο κόπτεσαι  ξαφνικά και εσύ και τα άλλα σαϊνια στέκεται εκεί που  πρέπει και που  ορίζουν οι περιστάσεις. Στέκεται εκεί που θα έπρεπε να στέκεται όλη η Ομογένεια,   και εκ του μακρόθεν -τουλάχιστον όσοι παραιτήθηκαν-  στηρίζουν και υποστηρίζουν την όλη προσπάθεια.  Όσο για την ουσία των παραιτήσεων διάβασε  καλά την επιστολή του καθηγητή κ. Κοντογιώργη. Κοιτάξου στο καθρέπτη. Σκέψου πόσο κακό κάνατε εσύ και οι όμοιοι σου όταν φτάνουν τέτοιες κορυφαίες προσωπικότητες να αποστασιοποιούνται από έναν οργανισμό όπως η Ομοσπονδία. Μελέτησε τα αίτια τα οποία ισχύουν στο  έπακρο με όλα όσα κάνατε εσύ και η παρέα σου  και έλα μετά να δεις ποιος και γιατί θα πρέπει να ντρέπεται…

«Δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενο εαν χρειαστεί να περάσουν αλλες 40 ημέρες,μέχρι να αποφασίσουν οι καρεκλοκένταυροι δημοκράταροι ηγέτες της παραπλάνησης,να εκδώσουν το σχετικό πολεμικό ανακοινωθέν της υποχώρησης τους και να ανακοινώσουν επίσημα την αναβολή του "συνεδρίου"».

Η Ομοσπονδία έβγαλε ανακοίνωση από τις 14.08 αλλά την απέκρυψες όπως και τόσες άλλες γιατί δε σε συμφέρει. Γιατί είναι δύσκολη η αλήθεια. Γιατί είσαι απλά αυτό που είσαι και με στοιχεία έλαβες απάντηση στο κυριότερο ερώτημα σου. Με ποια ιδιότητα.. με ποιό δικαίωμα.

« που θα σημάνει τον απογαλακτισμό απο την Ομοσπονδία, καθώς και οτι αλλο μπορεί να συνεπάγεται για τον "εθελοντή" εμπνευστή του".  Είδες λοιπόν ποιο είναι  το αληθινό πρόβλημα. Δίνεις την απάντηση και καρφώνεις και όλο το σινάφι. Τους όμοιους σου και τους κοινούς συναγωνιστές σου στην προσπάθεια διαβολής και διαστροφής της αλήθειας.

«Αναλογίζετε ομως  πολύ εύκολα κανείς,οτι εδώ περισσεύει η υποκρισία και οτι ο ασυγκράτητος αυταρχισμός, εχει οδηγήσει τους εγκέφαλους της οργανωτικής επιτροπής στο διαζύγιο με την αλήθεια,ανοίγοντας ετσι την πόρτα της συστηματικής παραπληροφόρησης.» ποιος μιλά…  

«Με ποιά δικαιολογία προχώρησαν στίς προσυνεδριακές-Πανομογενειακές,αφού δεν υπήρχε στην ουσία κανένα θετικό σημάδι στον συνεδριακό ορίζοντα;»

Πήγαινε στις ανακοινώσεις εκείνων των ημερών και εκεί υπάρχουν όλες οι απαντήσεις… και πρόσεχε υπάρχουν πολλοί κρυμένοι άσοι… πρόσεχε θα γίνεις ρόμπα.

Μη ρωτάς πολλά γιατί και εδώ υπάρχει κρυμμένος άσος… και μάλιστα  πολύ δυνατός. 

«Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη της παραπλάνησης και απόκρυψης της αλήθειας και ακόμα, ποιός θα επιβαρυνθεί το κόστος των εξόδων, που δημιουργήθηκαν προφανώς μόνο και μόνο, για να επιβιώσουν οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι, που καλλιεργούσαν το προφίλ των σκληροπυρηνικών εγκεφάλων των παράνομων εκλογών του περασμένου Ιουνίου.» 

Είδες πόσο φτηνός είσαι. Πόσο λίγος είσαι;  Και εδώ σταματώ…

«Η επιστροφή του κ.Ν.Διαμαντίδη, θα πρέπει να σηματοδοτήσει την δημιουργία μιας νέας ειδικής επιτροπής διερεύνησης των "συνεδριακών δεδομένων",που θα πρέπει να ψάξει εις βάθος για να μπορέσει να ανακαλύψει ολες τις παραμέτρους καθώς και τους βασικούς υπεύθυνους της ζοφερής εικόνας αποσύνθεσης, που παρουσιάζει η Ομοσπονδία".

Και εδώ σε όσα γράφεις απλά εκφράζεις πάγιους μύχιους   και  ευσεβείς πόθους . Τώρα ξαφνικά ο Διαμαντίδης έγινε ο Αρχιερέας της κάθαρσης. Πως το θέλεις εσύ… Πήγαινε κοιτάξου στο καθρέπτη και τώρα φτύσε. Βροχή είναι,  δεν είναι τίποτα. Αφού φτάνεις σε αυτό το  μεγάλο ηθικό δίδαγμα. Αλλά αυτά να τα βλέπουν όσοι σου κάνουν και δηλώσεις. Όσοι δεν μπορούν να δουν τι στήνεται με μεγάλη μαεστρία εδώ και μήνες…    όσοι δεν κατανοούν το μεγάλο σχεδιασμό  που θέλετε να οδηγήσει η ακύρωση του συνεδρίου. Ας τα δουν. Ας σκεφτούν και ας αποφασίσουν και ας πράξουν…

«Ηρθε η ώρα της αλήθειας και του καταλογισμού των ευθυνών και η οποιαδήποτε έκφραση συγγνώμης, δεν θα ειναι αρκετή ωστε να δοθεί άφεση αμαρτιών για ολους αυτούς, που συνεργάσθηκαν και έφεραν τον οργανισμό στο χείλος του γκρεμού.»

Ναι σε τέτοια είσαι καλός αλλά είπαμε κενός…  Λίγος… κούφιος… Από μεγαλοστομίες άλλο τίποτα… Ζήσε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Βάλε και τη τήβενο και κατέβα στην 23η οδό…  Μεγάλε εισαγγελέα και αρχιδικαστή!  

Μιλάς εσύ; Μήπως θες να σου θυμίσω ποιοι και πότε έφεραν τον οργανισμό στο χείλος του γκρεμού;  Προσπάθησε λίγο ακόμα και θα καταφέρεις να ανοίξω τα αρχεία μου από τα χρόνια της ΠΡΩΙΝΗΣ και θα σου πω με στοιχεία τόσα μα τόσα που θα ντρέπεσαι… αλλά είπαμε για να μπορείς να ντρέπεσαι χρειάζονται άλλα στοιχεία. Ηθική ας πούμε. Συνείδηση. Καθαρότητα πνεύματος. Ήθος. Απεξάρτηση. Ελευθερία σκέψης. Άλλα χαρακτηριστικά…

«Αργά η γρήγορα η Ομοσπονδία, θα πρέπει να μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο της και τα ζιζάνια που την οδήγησαν σ'αυτό το κατάντημα., θα πρέπει να τιμωρηθούν με οτι προβλέπει ο νόμος».

Να και οι απειλές. Ναι βρε να με πάτε και στα δικαστήρια. Γιατί όχι. Τιμή μου. Να με καταδικάσετε γιατί θέλησα να προσφέρω κάτι ουσιώδες και όχι φούσκες. Όχι ανοησίες. Επειδή πάω κόντρα στο κατεστημένο. Στην απάτη και στις ρεμούλες. Στα στημένα.  Δεν  θα μου φανεί διόλου απίθανο. Ρώτα αν έχεις κότσια να δεις τι είπα στο κ. Δημητρίου ήδη από τις αρχές Μαρτίου και επανέλαβα πολλές φορές και ενώπιον μαρτύρων…

«Οσον αφορά τα επικίνδυνα και "ανιδιοτελή"γιουσουφάκια  που χρησιμοποίησαν σαν Δούρειο ίππο,τους διψασμένους για προβολή υπότροπους παραγοντίσκους και άλωσαν εστω και προσωρινά την Ομοσπονδία,θα επαναλάβω αυτό που λέει ο σοφός λαός μας, "πίσω εχει η αχλάδα την ουρά».  Αυτό λέγω κι εγώ. Για περίμενε να δεις… λίγο υπομονή ακόμα…"πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"  σοφέ Λαέ..

 «Και τα «συμβουλευτικά-απειλητικά » e-mail που στέλνουν, ας τα κρατήσουν για τον εαυτό τους,διαφορετικά θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν ωστε  να καταλάβη και ο υπόλοιπος κόσμος, τι εστί ανιδιοτέλια και εθελοντισμός της σκοπιμότητας.»

Εδώ ρίχνεις λάσπη όπως κάνεις εδώ και τέσσερις μήνες.   Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Μπερδεύεις τις λέξεις με λάσπη και τις μπογιές…  Δεν υπάρχει κανένα απειλητικό email. Απολύτως κανένα. Αν το έχεις βγάλτο για να το  δει και ο κόσμος και να κρίνει.

Ένα email  έστειλα στον κ. Βασιλειάδη προχτές παραμονές της εορτής της Παναγιάς  και του ζητήσα μια συνέντευξη όπως έχω καθήκον.

Αυτά προς το παρόν. Αλλά αυτά είναι μόνο η αρχή. Που να δεις τι έρχεται… "μεγάλε" της αλήθειας και της διαφάνειας. Κήρυκα της κάθαρσης. Άντε κοιτάξου στο καθρέπτη τώρα. Φτού μη το ματιάσουμε τέτοιο σαϊνι! 

Υστερόγραφο: μη προκαλέσεις άλλο αρκετά ρόμπα έγινες. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί άσοι. Καλά φυλαγμένοι…  

Υστερόγραφο 2 : Αγωγές και μηνύσεις δέχομαι όλο το χρόνο. Κανονικές και όχι μαϊμού όπως του μεγάλου δασκάλου με την πείρα των 30 ετών στα Ομογενειακά ΜΜΕ. Τουλάχιστον εσύ Σάκη μου δόξα τω Θεώ οικονομικά είσαι ΟΚ. Οπότε το πολύ στην αρχή να σου στοιχείσει κανένα 500$.  Τώρα τι θα γίνει μετά αυτο είναι άλλο θέμα…